Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Michael Lang: Produsent og arrangør av Woodstock-festivalen er død

Michael Lang, en arrangør av den ikoniske musikkfestivalen Woodstock Music and Art Fair fra 1969, er død. Han ble 77 år!

Langs død ble bekreftet av en representant, Maureen O’Connor, som sa at han døde av komplikasjoner på grunn av lymfom i New York City.

Lang var med på å organisere ikke bare den originale festivalen fra 1969, men også Woodstock fra 1994, så vel som den katastrofale Woodstock fra 1999.

Selv om han uten tvil er mest kjent for å hjelpe til med å organisere den historiske festivalen, inkluderte karrieren hans å styre musikkikoner som Billy Joel og Joe Cocker, i tillegg til å produsere en rekke rockekonserter.

Lang vokste opp i Brooklyn, New York, og gikk på college i New York City før han ble konsertarrangør på 1960-tallet, rapporterte Variety. Året før flaggskipet Woodstock-festivalen, arrangerte Lang et arrangement kalt Miami Pop Festival, som inkluderte artister som Jimi Hendrix og Frank Zappa.

Lang sammen med John Rosenman, Artie Kornfeld og John P. Roberts skapte Woodstock-festivalen i Woodstock, New York, melder bransjenettstedet Variety.

Det er anslått at 400 000 mennesker deltok på festivalen, som skulle fortsette å revolusjonere ikke bare musikkfestivaler, men også fremtiden for musikk, konserter og motkultur.

I 2019 prøvde Lang å arrangere en Woodstock-musikkfestival for 50-årsjubileum. Festivalen fant aldri sted.

Rundt den tiden ble Lang hedret med Lifetime Achievement Award fra Muhammad Ali Foundation.

Michael Lang etterlater seg kona Tamara og barna Shala, Lariann, Molly, Harry og Laszlo.

Michael Lang er født 11.desember 1944 i Brooklyn, New York, USA og døde 8.januar, 2021 i Manhattan, New York, USA. 77-åringen skapte et monster i 1969 med Woodstock i 1969 som ble hans ettermæle.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Alisson Becker har signert en ny langsiktig kontrakt med Liverpool FC

Keeperen ble i dag det tredje spilleren i Jürgen Klopps førstelagstropp som forpliktet sin fremtid til klubben den siste uken, etter Trent Alexander-Arnold og Fabinho …

Les Mer

Devildriver skiller lag med gitaristen Neal Tiemann

DevilDriver har skilt lag med gitaristen Neal Tiemann. Bandet takket ham for hans bidrag gjennom årene, og sa «det var en ære å ha jammet …

Les Mer

Nick Kamen: Model og artist er død

Modell, sanger Nick Kamen er død i en alder av 59 år. En venn av familien hans bekrefter nyheten overfor BBC. Ivor Neville «Nick» Kamen …

Les Mer