Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Michael Robinson: Tidligere Liverpool FC og landslagsspiller for Irland er død

Tidligere Liverpool og landslagsspiller for Irland, Michael Robinson er død i en alder av 61 år.

Robinson, som var en av Spanias mest gjenkjennelige kommentatore fikk diagnosen hudkreft i 2018. Med enorm sorg forteller vi deg om Michaels bortgang, heter det i et innlegg fra Robinsons konto på Twitter.

Det etterlater oss en stor tomhet, men også utallige minner, fylt med den samme kjærligheten som du har vist for han. Vi vil være evig takknemlig for at du gjorde denne mannen så glad, han gikk aldri alene. Takk.

Robinson hjalp Liverpool med å vinne ligatittelen, Europacupen og Ligacupen i løpet av sin eneste sesong med de røde i 1983-84.

Michael spilte også for Preston, Manchester City, Brighton og Queens Park Rangers før han slo seg ned i Spania etter å ha avsluttet karrieren med La Liga-klubben Osasuna i 1989. Han fikk 24 landskamper for Irland, og scoret fire mål.

En uttalelse fra Liverpool sier at de er i dyp sorg av Robinsons bortgang og tankene går til alle i klubben er med Michaels familie, venner på denne triste tiden.

BBC Match of the Day-programleder og tidligere England-spiss Gary Lineker sier:

Ikke bare en fin fotballspiller, men var Robinson også en stor suksess etter fotball i Spania, med sitt eget TV-show der i mange år og det er en stor prestasjon.

Den spanske tennislegenden Rafael Nadal twitret et bilde av han sammen med Robinson.

«Vi våknet med den triste nyheten om en av våres død. Du var den som alltid gjorde oss glade for sport. Vi er takknemlige for det menneske du var».

View image on Twitter

Barcelona-president Josep Maria Bartomeu hyllet også Robinson.

Fotballens verden vil føle tapet ditt dypt. Takk for at du delte din visjon om fotball, din vennlighet og din intelligens med oss.

Iker Casillas som fikk 510 kamper for Real Madrid fra 1999 til 2015 sier:

Farvel venn, det var en glede å dele så mange øyeblikk med deg. Du etterlater et stort savn.

61-åringen var høyt elsket i Spania og hans bortgang har ført til  av sympati og takknemlighet fra fans, spillere og klubber.

Michaels popularitet stammet fra glansen som en forståelse og han var fantastisk innsiktsfull, noe som fikk hvert ord til å telle og hadde en unik evne til å forklare komplekse taktiske ideer på en grei og lettfattelig måte.

Sendingene ble også snøret med en kjærlig humor, alliert med en naturlig sjarm og følelse av rettferdighet. Hans partnerskap med mangeårige kommentarbokskollega Carlos Martinez vil alltid bli verdsatt av spanske fotballfans.

Han fortsatte å jobbe helt til slutt – hans siste kamp var forrige måneds Champions League-kamp mellom Liverpool og Atletico Madrid.

Michael John Robinson (12. juli 1958 – 28. april 2020) ble født i Leicester, England som debuterte i 1975 for Preston North End og avsluttet sin karriere for den spanske La Liga-klubben Osasuna i 1989.

Robinson valgte å bosette seg i Spania etter at han la opp som spiller i 1989 og fikk spansk  statsborgerskap og fortsatte med å jobbe som en ekspertkommentator  i de følgende tiårene. Redaksjonen er i sorg over bortgangen til Michael som tapte kampen mot kreften i en alder av kun 61 år!

RIP Michael Robinson 1958-2020

RIP Michael Robinson 1958-2020. YNWA.

Posted by Liverpool FC on Tuesday, April 28, 2020

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Ny musikk først – Februar del 1, 2020

Vi er nå inne i en ny deilig måned og vi går mot lysere tider og med mye ny musikk der ute i den store …

Les Mer

David Roback fra Mazzy Star er død

Tidligere denne uken kom den triste beskjeden at gitarist og medlem i det alternative rock-bandet Mazzy Star hadde tapt kampen mot kreften i en alder av 61 …

Les Mer

Justin Townes Earle, sanger/låtskriver og sønn av Steve Earle er død

Justin Townes Earle, sangeren/låtskriveren og sønnen til Steve Earle  er død i en alder av 38 år. Nyheten ble bekreftet på musikerens Facebook-side, med en …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly