Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Mikel Arteta ny manager for Arsenal

Arsenal har utnevnt Mikel Arteta (37) til sin nye manager på en tre og et halvt års avtale. Spanjolen forlater sin rolle som Manchester City assisterende manager og erstatter Fredrik Ljungberg, som overtok som midlertidig hovedtrener etter Unai Emerys avskjed i slutten av november.

– Vi vet alle at det er en stor jobb som må gjøres for å oppnå det, men jeg er trygg på at vi klarer det. Jeg er realist og vet at det ikke kommer til å skje over natten, men det er mye talent i troppen og det er mange unge og lovende spillere som kommer opp fra akademiet, fortsetter Arteta.

– VI er henrykt over å hente Mikel tilbake til Arsenal. Han vet at våre forventninger, og våre tilhengeres forventninger, er høye. Vi føler oss sikre på at han kan spille en viktig rolle i å føre klubben tilbake til det nivået vi forventer, sier Josh Kroenke på vegne av klubbeierne.

Ljungberg hadde ansvaret etter Emerys dager var talte som endte med to uavgjort, to tap og en seier i løpet av sin midlertidige ledelse, som nå avslutter sin rolle i Arsenal på 10.plass i Premier League. Arteta vender tilbake til klubben som han spilte 150 kamper mellom 2011 og 2016, og vant to FA-cuper og to Community Shields i tiden som spiller.

Manchester City og Pep Guardiola var innstilt på at Arteta skulle være igjen på Etihad Stadium, men tilbudet fra Gunners viste seg å være for lokkende for at deres tidligere midtbanespiller kunne avslå. Manchester City ble rasende over Arsenals tilnærming til spanjolen etter at det dukket opp bilder av Gunners-sjef Vinai Venkatesham og advokat Huss Fahmy, som forlot sitt Manchester-hjem i de tidlige timene mandag morgen.

Vi møtte flere kandidater i toppklasse og Mikel stod frem for hver eneste en av oss som den perfekte personen for oss, sa Arsenal-sjef for fotball Raul Sanllehi. Mikel forstår Arsenal fotballklubb og hva som betyr for fansen vår over hele verden. Vi ser frem til at han kommer på jobb og får det beste ut av troppen vår når vi jobber for å få sesongen tilbake på banen.

Jeg må også hylle Fredrik Ljungberg for hans harde arbeid og ledelse. Sammen med Per Mertesacker har han gjort en viktig jobb for oss under vanskelige omstendigheter. Fredrik og Per er viktige deler av Arsenal-familien og bryr seg dypt for denne klubben!

Kanskje du også liker

Next Leader Fund LP fra Hongkong har kjøpt opp Wigan Athletic

Wigan Athletic har bekreftet at eierskapet til klubben nå har formelt byttet eierskap. En uttalelse på nettstedet til Wigan står det som følgende: Vi kan …

Les Mer

10 filmer du bare må se i høst

Det har vært stille fra denne fronten i en lang tid nå og derfor er det en stor glede å gi leseren 10 filmer du …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien: Pearl Jam – Ten er 28 år i dag

Ten er debutalbumet til Grunge, rock-bandet Pearl Jam som ble utgitt i 1991. Albumet er bandets mestselgende med over 9,8 millioner solgte eksemplarer bare i …

Les Mer