Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Mikel Arteta ny manager for Arsenal

Arsenal har utnevnt Mikel Arteta (37) til sin nye manager på en tre og et halvt års avtale. Spanjolen forlater sin rolle som Manchester City assisterende manager og erstatter Fredrik Ljungberg, som overtok som midlertidig hovedtrener etter Unai Emerys avskjed i slutten av november.

– Vi vet alle at det er en stor jobb som må gjøres for å oppnå det, men jeg er trygg på at vi klarer det. Jeg er realist og vet at det ikke kommer til å skje over natten, men det er mye talent i troppen og det er mange unge og lovende spillere som kommer opp fra akademiet, fortsetter Arteta.

– VI er henrykt over å hente Mikel tilbake til Arsenal. Han vet at våre forventninger, og våre tilhengeres forventninger, er høye. Vi føler oss sikre på at han kan spille en viktig rolle i å føre klubben tilbake til det nivået vi forventer, sier Josh Kroenke på vegne av klubbeierne.

Ljungberg hadde ansvaret etter Emerys dager var talte som endte med to uavgjort, to tap og en seier i løpet av sin midlertidige ledelse, som nå avslutter sin rolle i Arsenal på 10.plass i Premier League. Arteta vender tilbake til klubben som han spilte 150 kamper mellom 2011 og 2016, og vant to FA-cuper og to Community Shields i tiden som spiller.

Manchester City og Pep Guardiola var innstilt på at Arteta skulle være igjen på Etihad Stadium, men tilbudet fra Gunners viste seg å være for lokkende for at deres tidligere midtbanespiller kunne avslå. Manchester City ble rasende over Arsenals tilnærming til spanjolen etter at det dukket opp bilder av Gunners-sjef Vinai Venkatesham og advokat Huss Fahmy, som forlot sitt Manchester-hjem i de tidlige timene mandag morgen.

Vi møtte flere kandidater i toppklasse og Mikel stod frem for hver eneste en av oss som den perfekte personen for oss, sa Arsenal-sjef for fotball Raul Sanllehi. Mikel forstår Arsenal fotballklubb og hva som betyr for fansen vår over hele verden. Vi ser frem til at han kommer på jobb og får det beste ut av troppen vår når vi jobber for å få sesongen tilbake på banen.

Jeg må også hylle Fredrik Ljungberg for hans harde arbeid og ledelse. Sammen med Per Mertesacker har han gjort en viktig jobb for oss under vanskelige omstendigheter. Fredrik og Per er viktige deler av Arsenal-familien og bryr seg dypt for denne klubben!

Kanskje du også liker

Simon Grayson er tilbake som manager i Blackpool FC

Blackpool Football Club er glad for å kunngjøre at Simon Grayson skal komme tilbake som manager på en toårig kontrakt. 49-åringen, som startet sin karriere …

Les Mer

Pedro klar for AS Roma

Chelsea-vingen Pedro blir med Roma når kontrakten hans går ut på slutten av sesongen. 32-åringen har signert en toårig avtale verdt 50.000 per uke med …

Les Mer

Florian Schneider fra Kraftwerk er død

Florian Schneider i det tyske elektroniske bandet Kraftwerk er død, bekrefter Billboard. Han var 73 år. Schneider dannet det innflytelsesrike gruppe- og multimedieprosjektet med Ralf …

Les Mer

Reklame