Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Monaco har sparket Leonardo Jardim for andre gang på ett år

Leonardo Jardim har fått sparken av Ligue 1-klubben Monaco et drøyt år siden han tidligere ble sist sparket av samme klubb, opplyser en kilde nær klubben til AFP lørdag.

Til alles store overraskelse ble 45-åringen utnevnt på nytt i januar, bare tre måneder etter at han ble sparket og erstattet av Thierry Henry (Arsenal), som hadde ansvar med en katastrofal periode for den franske klubben.

Den franske sportsavisen L’Equipe melder at Jardim vil bli erstattet av spanjolen Marcelino, som ledet Valencia til den spanske cupen før han fikk sparken etter krangling med klubbens eiere i september.

Jardim har vært i en lang tid fare til å miste sin jobb i sin andre tid som manager i Monaco etter et ydmykende tap til Lille i den franske ligacupen i midten av desember. I deres neste kamp slo Monaco imidlertid den samme motstanden 5 – 1 i ligaen.

Portugiseren var i søkelyset i september da Monaco tok bare tre poeng fra sine seks åpningskamper til tross for å ha brukt på 135 millioner euro (150 millioner dollar) i sommer til spillerkjøp.

Fem seire av seks hjalp til med å slukke brannen, men den dårlige kampen mot Lille vakte nye bekymringer for retningen klubben, som for øyeblikket er på 7.plass i Ligue 1 var på vei.

I de glade dager ledet Leonardo Jardim (45) Monaco til den franske tittelen og en Champions League semifinale i 2017, før klubbens russiske eiere innkasserte med store spillersalg i blant annet Kylian Mbappe til Paris St. Germain, Tiemoue Bakayoko til Chelsea, Bernardo Silva og Benjamin Mendy til Manchester City, Fabinho til Liverpool, Thomas Lemar til Atletico Madrid, Djibril Sidibe til Everton og Falcao til Galatasaray.

Fortsetter kaoset på Stade Louis? Er den russiske eieren Dmitry Rybolovlev en miniatyr til Chelseas Roman Abramovich? Uansett er 7.plass ikke mye å satse på og da blir det kaos i den franske klubben, som ligger ved Middelhavet, som jakter etter store pokaler.

Kanskje du også liker

Tiger King trakk 34 millioner amerikanske seere på de første 10 dagene serien på Netflix

Netflix’s Tiger King leverte som forventet et stort publikum for Netflix, i hvert fall ifølge Nielsen ratings (Basert på seertall). Kjendisnettstedet Variety melder at dokumentaren …

Les Mer

L.A’s. Finest er kansellert etter to sesonger

Gabrielle Union og Jessica Alba er offisielt uten tjeneste: Deres Spectrum Originals-politiserie L.A’s. Finest er kansellert etter to sesonger, ifølge Deadline. Gabrielle Union gjentar sin …

Les Mer

Konsertanmeldelse: Lars Nicolai ruller terningkast på konserten til Lind, Nilsen, Fuentes, Holm

Publikum fra alle kanter i Østfold samlet seg i Vingparken, Høyden på fredag for å se firkløveret Lind, Nilsen, Fuentes, Holm servere egne og andres …

Les Mer