Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Neil Peart fra det legendariske prog rock-bandet Rush tapte kampen mot kreften i en alder av 67 år

Reklame

Fredag kom den triste nyheten at den canadiske trommeslageren og helten, legenden, Neil Peart hadde tapt kampen mot kreften etter å ha kjempet hardt i tre år med diagnosen hjernekreft. Den innflytelsesrike musikeren og lyrikeren døde tirsdag i Santa Monica, California, USA etter å ha blitt diagnostisert med hjernekreft, ifølge en uttalelse utstedt fredag av familiens talsperson Elliot Mintz.

Neil Pearts bortgang ble bekreftet av Meg Symsyk, en medie talsperson for den progressive rocketrioen som består av Peart, Geddy Lee og Alex Lifeson. Sammen med imponerende tekster var Peart kjent for sin dyktighet på trommer som var omringet Peart) og vevde sammen teknikker fra forskjellige musikalske sjangere, og blandet jazz og storband med hardrock.

Cornelius Ellwood Peart som er hans opprinnelige navn ble født 12.september, 1952 Hamilton, Ontario, Canada. Han er vokst opp sammen med bandkameratene Geddy Lee og Alex Lifeson, i 1974, bidro hans kunstneriske trommeslag til å løfte Rush til nye musikalske høyder. Bandet tiltrakk seg en lojal, verdensomspennende fanbase, solgte millioner av plater og påvirket et mangfold av rockemusikere med sin komplekse, litterære musikk.

Rush var store i Canada, blant annet med en introduksjon til Canadian Music Hall of Fame i 1994, Canadas Walk of Fame i 1999; en livslang ære på 2012 General Governor’s Performing Arts Awards, og en Order of Canada – første gang en gruppe ble valgt til å motta æren.

Trioen ble valgt inn i Rock & Roll Hall of Fame i 2013, etter år med lobbyvirksomhet av hengivne fans. Rush spilte sin siste turné i 2015 med Peart som avslørte året etter i Rush-dokumentaren Time Stand Still at han hadde kjempet intense fysiske smerter på den siste turneen.

Pearts tekster strekker seg også utover musikk: Han skrev en rekke memoarer som utforsket livet og reiser, inkludert Ghost Rider: Travels on the Healing Road, der han åpnet om dødsfallet i 1997 av sin 19 år gamle datter, Selena, i en bilulykke og kona, Jackie, som døde av kreft bare 10 måneder senere. Neil etterlater seg kona Carrie og datteren Olivia.

Alex Lifeson (Gitar) og Geddy Lee på (bass, keyboard og vokal uttaler seg gjennom Rushs Twitter-profil:

Det er med et knust hjerte og den dypeste tristhet vi må dele den forferdelige nyheten om at vår venn, sjelebror og bandkompis i over 45 år, Neil, har tapt sin utrolig modige tre og et halvt år lange kamp med hjernekreft , sier bandet i en felles uttalelse på Twitter.

Hvil i fred, bror

Trommeslageren har tidligere uttalt at han synes musikkbransjen er for kommersiell. Personlig tok han vare på verdiene han fikk som tenåring.

– Det handler om å være din egen helt. Jeg vil aldri forråde de verdiene jeg hadde som 16-åring, aldri la meg selge, aldri bøye meg for mannen. Et kompromiss kan jeg aldri akseptere, fortalte han til Rolling Stone i 2015.

Neil var aktiv fra 1968 til 2015 som etterlater seg mye. En fanskare. kameratene, familien i stor sorg. Jeg ble selv stor fan av Rush i 2005 da en venn anbefalte meg de canadiske heltene, det å oppleve Neil på trommer var enormt, legenden på trommer er en av de største i musikkhistorien som bør blir sammenlignet med Buddy Rich, så stor er trommeslageren fra Hamilton.

Hjertet mitt blør. Sorgen er til å ta på. Det å oppdage Neil på trommer i 2005 var stort og for en som setter trommeslagere høyt er Neil Peart en av historiens største trommeslagere. 7.januar, 2020 tapte legenden kampen og musikken lever fortsatt. Det er det vi sitter igjen med og en stor takk for at vi fikk oppleve den unike trommeslageren. Tusen hjertelig takk!!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Filmanmeldelse: Toy Story 4 av Lars Nicolai Skjølingstad

Dere trodde at det var slutt på universet da Andy ga bort lekene sine, Woody, Buzz Lightyear, Dino, herr og fru Potethue og de andre …

Les Mer

Ny musikk først del 1, oktober – 2019

I første post av ny musikk først for oktober skal du få gleden av å lytte til og se ti norske band jeg setter pris …

Les Mer

Marie Fredriksson fra Roxette er død

I formiddag kom den triste nyheten at vokalisten, soloartisten Marie Fredriksson (61) er død etter lengre tids sykdom. Det melder svenske Expressen tirsdag. – Det er med …

Les Mer