Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Washington Redkins dropper navnet sitt og endrer logoen sin etter beskyldninger for rasisme

NFL-klubben Washington har offisielt droppet navnet sitt «Redskins», som ble bedt om etter press fra indianersamfunnet og sponsorer.

Varemerket lanserte en gjennomgang av klubbnavnet etter at flere sponsorer skrev til eieren Daniel Snyder som truet med å fjerne signering og avslutte økonomiske avtaler, inkludert rettighetsavtale på navnet med stadion med FedEx.

I en uttalelse fra varemerket på mandag står det:

3. juli kunngjorde vi påbegynnelsen av en grundig gjennomgang av lagets navn. Den gjennomgangen har startet for alvor.

Som en del av denne prosessen ønsker vi å holde sponsorer, fans og samfunnet orientert om vår tenkning når vi går fremover. I dag kunngjør vi at vi vil trekke Redskins navn og logo etter fullført denne gjennomgangen.

Dan Snyder og trener Rivera jobber tett for å utvikle et nytt navn og designtilnærming som vil styrke stillingen til vår stolte, tradisjonelle forretningsmodell og inspirere våre sponsorer, fans og samfunnet i de neste 100 årene.

Varemerket begynte å bruke kallenavnet Redskins i 1933 da det hadde base i Boston og tidligere kalt Braves. Lagseier George Preston Marshall flyttet klubben til Washington i 1937. Redskin betyr rødhud. Ordet er brukt som skjellsord på uramerikanerne eller Native Americans.

– Redskins kommer aldri til å bytte navn. Og da mener jeg ALDRI, med store bokstaver, uttalte Snyder for noen år siden.

NFL-laget er verdens 14. største klubb, viser en oversikt fra Forbes fra 2019.

Klubben har en verdi på 3,1 milliarder dollar, eller rett i overkant av 29 milliarder norske kroner. Laget har blant annet en større verdi enn fotballagene Bayern München (3,0 milliarder dollar) og Manchester City (2,7 milliarder dollar).

Drapet på George Floyd 25. mai 2020 var med på å rette nytt fokus på rasisme i USA.

Mange idrettslag verden over har vist sin avsky mot rasismen. Blant annet med bevegelsen #blacklivesmatter. Washington Redskins reagerte med å legge ut et helt svart bilde på sin Twitter-konto.

Da fikk de raskt svar fra demokratenes Alexandria Ocasio-Cortez.

– Vil dere virkelig stå opp mot rasistisk diskriminering? Endre navnet deres, skrev hun.

Hun fikk støtte av ordføreren i Washington DC, Muriel Bowser.

– Det er på høy tid i skifte navn, uttalte Bowser i et intervju med TMZ.

Det som skjer i Washington Redkins er meget spesielt. Det er greit med en debatt men å fjerne en historie på nesten 100 år er ikke det å gå for langt? Uansett det som skjer i Redkins legges merkes til og logoen blir nå fjernet for godt. Hva klubben velger å erstatte som ny logo blir spennende å se!

Kanskje du også liker

Plateanmeldelse: Benediction – Scriptures

Det er aldri for sent til å oppdage et band som har vært aktive i over 30 år. Benediction fra Birmingham, England er en av …

Les Mer

Tommy Lee sier at han vil forlate USA hvis Trump blir gjenvalgt

Mötley Crüe-trommeslager Tommy Lee har sluttet seg til den lange listen over folk som har truet med å forlate landet hvis deres valg til Det …

Les Mer

Lauren Cohan er tilbake i The Walking Dead

Gledelig nyheter for fansen av The Walking Dead som har premiere på sesong 10 i morgen (søndag) i USA. Lauren Cohan som spiller Maggie er …

Les Mer