Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Nicki Bille tilbake i fengsel

I Norge kjenner vi Nicki Bille (32) fra sin tid i Rosenborg BK. Dessverre har utenfor banen preget 32-åringen veldig de siste årene som har ødelagt karrieren hans. Siden 2005 har den tidligere landslagsspilleren på Danmark spilt for 12 klubber. Blant annet Reggina, Villareal, Esbjerg.

Siden 2013 har problemene vært mange episoder, så sent som i 2018 toppet det for seg Nicki som ble bøtelagt og sonet en fengselsdom på en måned etter en voldshendelse i Monaco på sommeren 2018. Nielsen ble på høsten/vinteren 2018 anholdt for å ha truet forbipasserende med luftpistol, og videre anmeldt for å ha angrepet en dørvakt i København.

I julen 2018 ble tre personer siktet for drapsforsøk på Nielsen i hans egen leilighet i København. Det som har skjedd i dag er enda et steg mot stupet for den tidligere landslagsspilleren, som sonet sin opprinnelige fengselsdom tid med en fotlenke, men etter brudd på vilkårene ble han sendt til fengsel, sier advokaten hans, Asser Gregersen.

«Nicki Bille soner nå straffen sin i Horserød,» sier han.

Tilbake i april 2019 ble Nicki Bille dømt til fire måneders fengsel for blant annet å ha truet en sykepleier og slått en dørvakt i indre København.

Den tidligere landslagsspilleren anket først dommen fra Københavns byrett, men bestemte seg i stedet raskt for å godta rettens avgjørelse for å kunne sone sin dom med en fotlenke.

I september ble Nicki Bille innlagt i fengsel med håndjern, noe som betydde at han i stedet for å være i fengsel kunne tjene hjemme hjemme med en elektronisk sender rundt benet.

Fengselsformen tillot ham å passe på et treningsprogram for å komme tilbake til fotball. Den muligheten ser nå ut til å bli uten en stund.

Nylig brøt Nicki Bille en av de viktigste forutsetningene for å sone en dom med en fotlenke, og derfor er han sendt til vanlig fengsel i Horserød fengsel.

I følge reglene skal du ikke drikke alkohol når du soner dommen med en fotlenke. Dette er regelen som Nicki Bille har brutt, for da den danske kriminalomsorgen rutinemessig målte alkoholen hans promille, var den ikke på null som den skulle være.

Ifølge forsvarsadvokat Asser Gregersen er dette imidlertid er et uheld og ikke et bevisst brudd på vilkårene.

»Han har drukket et par øl – Carlsberg Nordic – som han mente var alkoholfri. Det viste seg at det fortsatt er null eller to prosent i null, sier han.

Asser Gregersen har klaget på den danske fengselsvesenets beslutning, men forventer ikke at den blir endret før Nicki Bille blir løslatt.

‘Han har ikke tenkt å konsumere alkohol. Han drakk noe han trodde var helt alkoholfritt, og så glemte han bare å lese de små skriftene. Hvis han ønsket å drikke alkohol, hadde han sannsynligvis kjøpt en vanlig øl, sier advokaten.

Om Nicki Bille var i god tro eller ikke, må være opp til retten å vurdere. På forsiden av en Carlsberg Nordic sier det ganske riktig at det er ‘alkoholfritt’, men hvis du snur ølet og leser på baksiden, står det med relativt store bokstaver at det inneholder 0,5 prosent alkohol.

Nicki Bille Nielsen er i dag tilknyttet serieklubben Værebro fra Bagsværd.

Ifølge Asser Gregersen var det meningen at han under fengslingen med en ankelbøyle skulle trene igjen for å kunne spille fotball. Hva som skjer videre med Nicki Bille Nielsen blir spennende å se, det som er så trist er at en god fotballspiller på et høyt nivå ødelegger for seg  selv når han har fått alt servert på et fast.

Det bildet som vi har sett de siste årene er stygt. Finnes det håp for Nicki Bille Nielsen?

Kanskje du også liker

Ukens leder – Trump ønsker diktatur

Nå er presidentvalget i gang i USA og foreløpig ligger Joe Biden (77) an til å vinne. Han leder relativt klart, men det er nå …

Les Mer

System of A DOWN «Chop Suey» Er den første metallmusikkvideoen som treffer 1 milliard avspillinger på YouTube

System of a Down lastet opp «Chop Suey» musikkvideo til YouTube 2. oktober 2009. Nå, litt over 11 år senere har videoen overgått 1 milliard …

Les Mer

Overtakelse av Newcastle: PCP Capital Partners i avanserte samtaler med Mike Ashley

PCP Capital Partners er i avanserte samtaler med Mike Ashley for å avslutte sin 13-årige funksjonstid som eier av Newcastle United, ifølge kilder direkte involvert …

Les Mer