Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Nigel Pearson sparket av Watford med to Premier League-kamper igjen

Nigel Pearson har blitt sparket som manager for Watford FC med to kamper igjen av årets sesong. Klubben ser ut for å unngå nedrykk fra Premier League.

Den tidligere sjefen i Leicester og Derby erstattet Quique Sanchez Flores i desember med kun syv poeng var Watford FC på siste plass i Premier League. 56-åringen fikk et umiddelbart suksess på fire seire i sine syv første kamper – inkludert Liverpools første nederlag i sesongen.

Imidlertid har Hornets bare registrert to seire siden omstarten med fredagskveldens 3-1 nederlag mot andre West Ham, noe som betyr at de ligger på 17.plass og tre poeng over sikker plass. Dette resultatet betyr at Watford må ta fire poeng fra de to siste kampene sine mot Manchester City og Arsenal for å være sikker på å unngå nedrykk.

Pearssons assistent Craig Shakespeare er også oppsagt, med U23s trener Hayden Mullins og keepertrener Graham Stack som midlertidig ansvarlig for førstelagets anliggender.Pearson er den tredje manageren av Watford denne sesongen, etter at Javi Gracia og Quique Sanchez Flores ble vist ut døra på Vicerage Road.

Pearson ble utnevnt til en kortvarig kontrakt fram til sesongslutt og fortalte senest i forrige uke Sky Sports om håp om å være igjen i klubben neste sesong med status i Premier League.

Vi diskuterte denne høyrebacken da nedstengningen startet fordi det var viktig å avklare at det var en forpliktelse til å gjøre jobben, sa han til Sky Sports

Både Craig Shakespeare og meg selv, da vi meldte oss, var intensjonen vår å gjøre det vi kan i år for å beholde vår status og deretter dra derfra. Jeg har virkelig gledet meg av å jobbe her, og ja, jeg vil gjerne være her hvis omstendighetene har rett og alle parter er enige.

Etter nederlaget mot West Ham bestemte klubben imidlertid at Pearson ikke var mannen til å ta dem videre, og vil gjerne vurdere alternativene foran neste sesong. Hayden Mullins (bilde) ble også utnevnt til midlertidig sjef for Watford i desember etter bortfall av Quique Sánchez Flores.

Uansett hvordan du ser på det, er Nigel Pearssons prestasjon i å få Watford til randen av Premier League-sikkerhet da han overtok et lag med åtte poeng fra 15 kamper, og syv fordypning av sikkerhet imponerende.

Watford-eier Gino Pozzo (nederst) har vist mange ganger at tall bare betyr så mye for han. Han sparket Quique Sanchez Flores på slutten av Hornets første sesong tilbake i Premier League i 2016, til tross for at han endte på 13. plass, på grunn av en opplevd kjedelig stil med fotball og en nedgang i andre halvdel av sesongen.

Imidlertid er den tidligere Liverpool FC-spiller og ekspert for Sky Sports Jamie Redknapp mindre sjokkert, og sier at klubbens hierarki er altfor klare til å sparke managere. Jeg tror det er en mangel på tro (for Watford) på ledere med full stopp. Det er deres fjerde manager i år, og det antyder at de aldri har vært lykkelige med valgene.

De er en klubb som bestemmer seg for å sparke managere. Jeg vil si at jeg er overrasket, men det er jeg ikke. Slik gjør de det. Med to kamper å gå er det en utrolig beslutning. Om dagens valg var en klok avgjørelse fra Watford FC som holder til i Watford er en by og et administrativt distrikt i Hertfordshire, England, omkring 32 km nordvest for sentrum av London.

Ulikt de fleste distrikter i England ledes det av en direkte valgt borgermester blir spennende å se. Samtidig er jeg ikke tvil om at Troy Deeney i spissen er veldig klar for nytt år med Premier League i 2020/21, to kamper igjen av årets sesong og det mot Manchester City, Arsenal. Det føles som Cup og da blir det deretter, klubben står og faller – 700 millioner pund kan Watford FC tape med et nedrykk til Sky Bet Championship.

Det er ingen tvil om at supporterne vil blø for klubben. De følger uansett med ned til nivå 2 hvis Watford FC rykker ned. Jeg er født optimist og som mange år som min andre klubb i engelsk fotball har jeg trua, men spillerne må blø for laget og supporterne!!

Kanskje du også liker

Brakkesyke

Vi kan begynne med selve definisjonen av brakkesyke. Det er en betegnelse for de psykologiske konsekvensene av at en person må holde seg isolert over …

Les Mer

Cannibal Corpse aktuell med nytt album og Erik Rutan fra Morbid Angel er nytt medlem

Cannibal Corpse har offisielt avduket den første singelen av deres kommende Seath metal album, Violence Unimagined. Albumet blir gitt ut 16. april gjennom Metal Blade …

Les Mer

Pearl Jam – Gammel kjærlighet ruster aldri

En sen april dag i 1994 og jeg var 19 år og relativt en stor beundrer av Grunge stilen allerede. Det syntes på hele meg. …

Les Mer