Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Niko Kovač ferdig i Bayern München

Bayern München bekrefter søndag at de har kvittet seg med Niko Kovac (48) som trener.

Kroaten har vært under hardt press i den tyske storklubben helt siden han kom fra Eintracht Frankfurt før forrige sesong. Kovac og Bayern München gikk lørdag kveld på en kjempesmell mot Eintracht Frankfurt. Med 1-5 ble Bayern München påført sitt største nederlag siden 2009.

Bayern melder at de har kommet til enighet med Kovac om å skille lag. Bild skriver at Kovac selv tilbudte Bayern München å gå.

– Jeg tror dette er den rette avgjørelsen for klubben for øyeblikket. Resultatene og måten vi spilte gjorde at jeg kom til denne avgjørelsen, sier Kovac.

Kovac fikk en trøblete start i Bayern forrige sesong, men kom sterkt på oppløpssiden, gikk forbi Dortmund og vant Bundesliga. Laget gikk også til topps i den tyske cupen. Det var andre sesong på rad at Kovac vant cupen. 48-åringen tok Eintracht Frankfurt til cuptriumf våren 2018.

Denne sesongen ligger Bayern München på fjerdeplass etter ti kamper. Det er imidlertid bare fire poeng opp til serieleder Borussia Mönchengladbach. Neste seriekamp er hjemme mot erkerival Dortmund lørdag kveld. Han spilte sist på midtbanen for den østerrikske klubben Red Bull Salzburg og Kroatias landslag, der han hadde vært kaptein siden EM i fotball 2004.

Niko har spilt for Kroatia i flere store mesterskap (VM 2002, EM 2004, VM 2006 og EM 2008). Han har tilbrakt det meste av karrieren i den tyske Bundesliga. Han er en eldre bror av Robert Kovač. Dagene er over som trener for den tyske toppklubben for Niko.

Det går nok ikke lenge før 48-åringen finner seg en ny klubb å være sjef for. Til da er det nok supporterne til Bayern München glad for dagens avgjørelse fra klubben og Robert Lewandowski og lagkameratene hans har noe å stort å se frem til igjen.

Kanskje du også liker

Swansea City skal boikotte sosiale medieplattformer i en uke i kampen mot rasisme

Swansea City har kunngjort en ukes lang boikott av sosiale medier på alle plattformer for å bekjempe misbruk og diskriminering. Spillere, inkludert førstelag, akademisider og …

Les Mer

Nigel Adkins ny manager for Charlton Athletic

Charlton Athletic er glade for å bekrefte utnevnelsen av Nigel Adkins som klubbens nye manager. Adkins har signert en to og et halvt årskontrakt med …

Les Mer

Alex Neil gir seg etter fire år i Preston North End

Preston North End og deres manager Alex Neil (39) har blitt enig om å avslutte samarbeidet. 39-åringen med fortid i Hamilton Academical, Norwich har forlatt …

Les Mer