Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Norgesferie

I kjølevannet av corona-pandemien av stengte grenser og reiseinstruksjoner ut av Norge ført til kraftig oppgang av av nordmenn som ferierer i eget land.  Man merker nå stor pågang i hele landet for å se norske attraksjoner.

For eksempel feriemål i Bergen merker de pågangen av nordmenn, alle vil til Bergen og ifølge kilder Halvard Henry.no  har snakket med, og i bransjen som har merket stort påtrykk er valfarten til fots over fjellene i landet vårt.

Campingturismen har virkelig fått fart på sakene og det ble tidlig i juni lagt ut mange campingvogner med egen plass ut for salg. Mange av salgene har måttet gå over på budrunder på grunn av pågangen. Eksempel en vogn med spikertelt og plass nær vannet på Larkollen i det tidligere Østfold (nå Viken) gikk over 100.000 til takst.

Bobilturismen har også skutt fart og på knutepunkter for turistene på Sørlandet har man opplevd stor pågang og kø for å komme seg inn på de beste plassene. Køen av bobiler begynte utenfor Tvedestrand forrige lørdag kan kilder til Halvard Henry.no avdeling Sørlandet rapportere om,

Men en ting som går dårlig på Sørlandet er Dyreparken. Den kan melde om labert besøktall og liten omsetning fordi folk blir slippet inn i puljer, det samme gjelder for Tusenfryd, Kongeparken, Bø I Sommarland. Potensielt kan dette bety kroken for en del fornyelseparker fordi de allerede er bak på med belegget i sommer.

Hotellene i Oslo har sakte begynt og åpne igjen. Redaksjonen med Lars Nicolai, kona og sønnen var på en liten ferie på Oslo Plaza, der var ikke baren oppe og man fikk kun porsjonsfrokost. Dette blir nå for ordens skyld en stor endring på fra 15.august da åpner man for buffet igjen. Heldigvis var man ikke på Oslo Plaza for bare maten og de fleste serveringstedene i Oslo er nå åpnet igjen.

Mennesker trekker der det er åpent sier turistkontoret til Halvard Henry.no. Steder som Vigelandsparken, Botanisk hage og rariteter som Magic Ice Bar varsler om stor pågang. Markedet endrer seg etter hva som skjer men fortsatt er over 70.000 personer i hotell, turbusser og turistnæringene permittert. Tiden går nok ekstremt sakte for de.

Er de norske ferievanene i ferd med å endre seg?

Jeg vil si ja til det. Vi tilpasser oss og gjør så godt vi kan. Om vi må legge ferien hjemme i verste fall eller utsette den så er det en liten ting i ofre til sammenligning med andre land i Europa. Der ligger nemlig store deler av turistnæringen med brukket rygg, men det er en annen historie.

Jeg tenker vi skal være glad for små ting vi må ofre for fellesskapet og heller besøke feriemål, attraksjoner som:

Gaustadtoppen, Geirangerfjorden, Trondheim, Bergen, Bjørneparken i Flå, Dyreparken i Kristiansand, Lofoten, Kirkenes, Røros, hyttefeltene på Lillehammer, Drangedal, Seljord, Rallarvegen, Trollstigen, Hunderfossen eller rett og slett ta en bilferie etter pilkast på norgeskartet som noen har gjort etter sitt eget ønske.

Selv har jeg hatt ferien og gir blaffen og satser heller på de små gleder. Jeg setter stor pris på å tilbringe min tid med venner i Oslo og kunne gå tur med sin kjære Redaktør her i Moss som anbefales på det varmeste. Man oppdager gleder i de nære ting!

God sommer

Mvh

Lars Nicolai Skjølingstad

Ansvarlig for Ukens leder og podcast som kommer hver søndag. Hva synes du om ukens leder. Har du noen ønsker om hva Lars Nicolai skal skrive om? Kom gjerne med det – Vi tar alt med innspill til oss!!

Kanskje du også liker

Uriah Heep og Ozzy Osbournes Trommeslager Lee Kerslake er død

Trommeslager Lee Kerslake, mest kjent for sitt samarbeid med Uriah Heep og Ozzy Osbourne er død.Lee Kerslake er død 73 år gammel. Trommeslageren, som spilte …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien: Alice In Chains – Facelift er 30 år

Dagen i dag i musikkhistorien 1990 kom Grunge-heltene Alice In Chains med sitt debutalbum Facelift, som blant annet inneholder singlene Bleed the Freak, Man In …

Les Mer

Serieanmeldelse: Tiger King: Murder. Mayhem and Madness

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness er en dokumentarisk TV-serie fra 2020 som går under sjangeren True Crime, som handler om livet til Joseph Allen …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly