Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Norwich City er første klubb som rykker ned til Premier League

Norwich City ble den første klubben som rykker ned fra Premier League denne sesongen da Michail Antonio scoret alle fire målene for å lette West Hams problemer nær bunnen av tabellen.

Syv kamper på rad med tap for Daniel Farkes menn forankret ved foten av bordet, 13 poeng fra sikkerhet med bare tre kamper igjen av årets sesong og maksimalt ni poeng å spille.

Etter å ha kjempet for å tilpasse seg siden Norwich City vant Sky Bet Championship forrige sesong, ble Norwich tredje nedrykk på sju sesonger forseglet av Antonio sin suverene prestasjon foran mål.

Spissen scoret på den første med volley etter Issa Diops flikket ballet fra et hjørne før han brukte hodet til å lede Mark Nobles frispark utover Tim Krul.

Mark Noble sørget også for ballen over toppen for Antonio’s hat-trick. Krul reddet det første skuddet, men det falt innbydende for West Ham-spilleren å dra over streken. Hans fjerde var innspilling etter Ryan Fredericks pasning.

West Hams første Premier League-borteseier under David Moyes løfter dem seks poeng over nedrykkssonen, med to av de resterende tre kampene hjemme mot Watford og Aston Villa.

Norwichs fryktelige form siden Premier League gjenopptok etter å ha blitt suspendert på grunn av coronavirus-pandemien, mente det var et spørsmål om når – ikke om – de ville rykket ned.

Deres 24. tap kom etter en dårlig forestilling, hvor The Canaries ikke klarte å score for en ligahøyt 17. kamp denne sesongen.

Den argentinske midtbanespilleren Emiliano Buendia testet Lukasz Fabianski mens Teemu Pukki, som ikke har scoret sitt 11. ligamål for sesongen 22. januar, ledet en god sjanse bredt.

Det var emosjonelle scener på Carrow Road da dommer Kevin Friend signaliserte slutten av kampen. En rekke Norwich-spillere falt til bakken mens manager Farke trøstet laget sitt.

Etter å ha tilbrakt mesteparten av denne langvarige kampanjen på nedrykksplass kan ikke sesongslutt komme snart nok.

Canaries forlater Englands øverste divisjon etter å ha forårsaket et av de største sjokkene i sesongen, en 3-2 seier over de forsvarende mesterne Manchester City, mens Farkes side også holdt Arsenal og Tottenham hjemme, og vant mot Everton.

Da Jamal Lewis slo vinneren mot Champions League-håpefulle Leicester 28. februar, kort tid før sesongen ble suspendert på grunn av coronavirus-pandemien, var Norwich bare fire poeng fra sikkerhet med 10 kamper igjen.

Men de har vært sårbare siden omstarten, og tapt alle de seks seriekampene med en samlet poengsum på 15-1.

Farke valgte å beholde kjernen i forrige sesongs lag som avsluttet med fem flere poeng enn Sheffield United på vei til å vinne mesterskapet i imponerende stil.

Ni av de 11 spillerne som startet mot West Ham startet også den siste kampen i Sky Bet Championship forrige sesong mot Aston Villa.

Mens Birmingham-klubben brukte mer enn 100 millioner pund etter å ha sikret opprykket via play-offs, brukte Norwich en brøkdel av den summen med en sum på 750 000 for West Ham høyreback Sam Byram, en av de største utleggene.

Og de har betalt prisen for naivt forsvar og et tannløst angrep. De har klart bare fem seire og scoret bare syv ganger unna Carrow Road.

Med to av de tre gjenværende kampene borte mot Chelsea og Manchester City er de på kurs for å avslutte sesongen med færrest bortemål i Premier Leagues historie som er 28 år. Alexander Tettey blir med Norwich City ned til Sky Bet Championship etter at han skrev under en ny kontrakt med klubben i vinter.

Jubelen har stilnet og klubben fra Norfolk som er et grevskap i England. Det ligger i regionen Øst-England, i det som i middelalderen var East Anglia, og grenser mot Lincolnshire i vest, Cambridgeshire i vest og sørvest og Suffolk i sør, samt mot Nordsjøen i nord og øst. Administrasjonsbyen er Norwich må venne seg til nytt liv på nest øverste nivå i engelsk fotball etter ett år i det øverste selskap. Nå er det viktig å avslutte sesongen med stil for Tettey og co!!

Kanskje du også liker

Bridger Walker på 6 år reddet sin lillesøster på 4 år fra å bli angrepet av en schäferhund

Bridger Walker, en modig 6 år gammel gutt fra Wyoming har blitt beryktet på sosiale medier etter å ha blitt rost av skuespillerinnen Anne Hathaway …

Les Mer

Sunday pepole en hyllest til The Monroes.

Redaksjonen i Halvard henry. no tok turen til Tribute too the Monroes konserten på Rockefeller i Oslo tirsdag. Det var stappfullt og med Janne Formoe …

Les Mer

Ukens leder – Melløs Stadions nye tribune tar form

Halvard Henry med Venner sårt trenger trim går vi en del turer. Turen denne gang gikk fra Studio B Redaktørs Kontor til Feste. På vei …

Les Mer