Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

NRK-journalist Christine Præsttun (48) er død

I kveld kom nyheten at NRK personligheten Christine Præsttun (48) er død etter en lengre tids kreftsykdom.

– Christine var en svært dyktig journalist og et usedvanlig raust og varmt menneske. Med sin åpenhet, genuine interesse for andre mennesker og med sin kunnskap fikk Christine tillit hos folk. Det ga henne stor spennvidde som journalist. Programleder, dokumentarskaper, debattleder, reporter og korrespondent er noen av de mange oppgavene hun har hatt i sin karriere i NRK, sier Marius Tetlie, fagredaktør i NRK.

De siste seks årene var Præsttun tilknyttet Nyhetsdivisjonen i NRK. I perioden 2014-2018 var hun Afrika-korrespondent sammen med ektemannen Sverre Tom Radøy.

Præsttun har i tillegg vært programleder i debattprogrammet Standpunkt, Dagsnytt 18, Ukeslutt og Søndagsavisa. En periode jobbet hun også i NRKs dokumentar- og samfunnsavdeling.

– Hun var alltid raus med å se og rose andre. Savnet etter Christine vil bli stort. Smilet, de gode klemmene og de kloke betraktningene. Våre tanker går nå til familien, sier Marius Tetlie.

Vi sørger over bortgangen til en dyktig journalist som statskanalen har mistet altfor tidlig og våres tanker går til ektemann Sverre Tom Radøy, familien, venner og kollegaer i NRK.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Luften har gått ut av fotballen?

Siden de strenge Covid-19 restriksjonene fra helsemyndighetene på alt av idrett ble innført for over en måned siden har dette ført til at alt av …

Les Mer

Den internasjonale kvinnedagen – 8.mars

I dag er det den internasjonale kvinnedagen -8.Mars. Har vi kommet lengre selv om vi lever i en moderne tidsalder? Det er ingen tvil om …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien: Dire Straits startet ni ukers løp 1.plass på Billboard

Dagen i dag i musikkhistorien Dire Straits startet ni ukers løp på.1. plass på Billboard med albumet Brothers In Arms. Albumet er det syvende mest …

Les Mer

Reklame