Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

NRK-journalist Christine Præsttun (48) er død

I kveld kom nyheten at NRK personligheten Christine Præsttun (48) er død etter en lengre tids kreftsykdom.

– Christine var en svært dyktig journalist og et usedvanlig raust og varmt menneske. Med sin åpenhet, genuine interesse for andre mennesker og med sin kunnskap fikk Christine tillit hos folk. Det ga henne stor spennvidde som journalist. Programleder, dokumentarskaper, debattleder, reporter og korrespondent er noen av de mange oppgavene hun har hatt i sin karriere i NRK, sier Marius Tetlie, fagredaktør i NRK.

De siste seks årene var Præsttun tilknyttet Nyhetsdivisjonen i NRK. I perioden 2014-2018 var hun Afrika-korrespondent sammen med ektemannen Sverre Tom Radøy.

Præsttun har i tillegg vært programleder i debattprogrammet Standpunkt, Dagsnytt 18, Ukeslutt og Søndagsavisa. En periode jobbet hun også i NRKs dokumentar- og samfunnsavdeling.

– Hun var alltid raus med å se og rose andre. Savnet etter Christine vil bli stort. Smilet, de gode klemmene og de kloke betraktningene. Våre tanker går nå til familien, sier Marius Tetlie.

Vi sørger over bortgangen til en dyktig journalist som statskanalen har mistet altfor tidlig og våres tanker går til ektemann Sverre Tom Radøy, familien, venner og kollegaer i NRK.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Kommentar fra Redaktør om Ari Behns liv og mental helse

I går kom den triste nyheten at mossingen Ari Behn og tidligere ektemann av Prinsesse Märtha Louise hadde tatt selvmord på selveste 1.juledag, og med …

Les Mer

Intervju med Leif bak murene på Halden Fengsel

Vi i Halvard Henry og co har et dypt ønske om å snakke med mannen i gata og de som ikke takler livet, og i …

Les Mer

Ginger Baker er død

Ginger Baker, en av de mest innovative og innflytelsesrike trommeslagere innen rockemusikk, er død i en alder av 80 år. Som en av grunnleggerne av …

Les Mer