Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Nyttårskonsertene i Wien

Reklame

Redaksjonen er store fans av nyttårskonserten som arrangeres i Wien, Østerrike av Wiener Philharmonikerne hvert år på 1. nyttårsdag. Det blir liksom ikke et nytt år uten denne gjengen på TV nå i full HD som utfører fiolin magi i verdensklasse. Et deilig arrangement som fenger en hel verden.

Nyttårskonserten ble arrangert første gang 31 desember 1939, og så kom andre verdenskrig, det ble det børstet bombestøv av denne oppsetningen igjen under krigen. Nærmere sagt 1 januar 1941. Den har blitt avholdt uavbrutt siden den gang. Fra 1959 ble nyttårskonserten direktesendt på tv i en stor satsing fra Eurovision og denne sendingen går fortsatt årlig.

Løftet kom i 1969 da nyttårskonserten kom på skjermen i farger. Nyttårskonserten blir sendt i over 90 land, det er stor rift om billettene til selve arrangementet LIVE, som ofte har mange år med ventetid for de beste plassene. Verkene som blir fremført kommer i all hovedsak fra Strauss familiens verker. En fin familie tyske og østerristiske musikere. Reportoaret består i all hovedsak av valser fremført med teknisk eleganse og ledet av de fremste dirigentene i verden på dette området.

Nyttårskonserten i Wien, Østerrike fremstår som en av de store bærebjelkene for klassisk musikk i Europa, som blir sett av millioner hvert år. Nyttårskonserten er tilgjengelig på NRK og 90 andre land også på enkelte strømtjenester, youtube. Vi er begeistret for nyttårskonserten, det er en god tradisjon som har stått oss nært siden barndommen. Vi i halvard henry no mener : det blir ikke et nytt godt år uten deilige toner fra Wien!!

Her får du hele Nyttårskonserten fra Wien, Østerrike som ble sendt i 2019. Det er en av årets største høydepunkter som har holdt mange fans begeistret over hele verden siden tidenes morgen. Dette er stort, kos deg og det er lov til å nyte deg et glass vin til konserten. Godt nyttår fra oss i Redaksjonen!!

Kanskje du også liker

Elliot Page – Tidligere Ellen Page har kommet ut som transperson

Elliot Page, den Oscar-nominerte skuespilleren tidligere kjent som Ellen Page, har kunngjort at han er transkjønnet. I en uttalelse som ble lagt ut på sosiale …

Les Mer

TV sesongen er endelig i gang

Endelig!! TV sesongen er endelig her og for en som er serienerd så er dette lidenskapelig. Fra i kveld mandag (natt til tirsdag) USA tid, …

Les Mer

Konsertanmeldelse: Slipknot på Telenor Arena

Da det ble klart i fjor at Slipknot skulle til Telenor Arena lørdag 22 februar 2020, ble det enstemming vedtatt at redaksjonen i halvard henry …

Les Mer