Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

USA er i flammer

Den siste uken har USA vært i flammer og her på fjellet vårt i Nord sitter vi å tenker vårt. Er vi overrasket? Nei. Mange har fått nok og det toppet seg for en uke siden da en svart mann ved navnet George Floyd ble kvalt til døde av en politimann som brukte alle muskler på Floyd. Etter dette har hatet mot politiet eskalert i flere byer og delstater.

Det er store demonstrasjoner i 25 byer, 16 delstater og hatet vokser for hver dag som går. Den svarte befolkningen i USA blir sett som ekstra ressurs og det vi har sett i historien går nå i reprise. Det er skremmende og det er derfor Redaktør forstår hatet kommer endelig opp, dessverre blir svarte jaktet langt ut i det evige jaktmarkene, det føles i alle fall slik. Behandlingen som svarte får år etter år av politiet når de skal arrestere går til verste kvelning (som vil si ta liv).

Det er ingen hemmelighet at politiet i USA er rasister (Ikke alle er det), men holdningene deres er under enn hver kritikk, det som skjer i disse dager i blant annet i Minneapolis, Minnesota er forståelig. Jeg forsvarer ikke hærverk, plyndring, men forsvarer opprøret. Hat-retorikken fra blant annet FOX NEWS som setter mennesker i bås er skremmende, det som skjedde (natt til lørdag) rett utenfor det hvite hus i Washington er forståelig . men det betyr ikke at det er greit. Når du har et høyreradikal nettverk som støtter en kontroversiell president som er med på denne provoseringen, så er det ikke rart at USA er i flammer.

Når pressefolk ikke får gjort jobben sin å dekke opprøret så sier det meste om hatet. HATET kommer fra et sted og dette hatet har bare eskalert under president Trump. USA har store problemer i samfunnet sitt, fattigdommen øker hver dag – Det hjelper heller ikke på at situasjonen rundt Covid-19 (Coronaviruset) som nå er oppe i over 100.000 døde. Forskjellene er enorme og svarte blir behandlet nederst på rangstigen.

Er det noe rart det blir opprør?

Det vi ser i disse dager er sjokkerende og trist, men samtidig bør det være en vekker for historien går sin gang nå. Det er på tide at myndighetene ser åssen de behandler de svarte på. Det å sette inn Nasjonalgarden er bra, vi ser resultatet allerede og verste fall blir militæret satt inn i byene der det er mest opprør.

Skyt for å drepe – De ordene kommer garantert fra president Donald J Trump og kameratene hans i regjeringen. Det vi har sett de siste dagene er bare en dråpe i havet.  Power to the people!!

Body Count med ICE T i spissen spilte inn i Cop Killer i 1992. Den innspilte versjonen nevner daværende politisjef i Los Angeles Daryl Gates, og Rodney King, en svart bilist som fikk juling av LAPD-offiserer hadde blitt fanget på videobånd. Kort tid etter utgivelsen av Body Count, frikjente en jury offiserene og det oppsto opptøyer i South Central Los Angeles. Rett etter opptøyene lanserte Dallas Police Association og Combined Law Enforcement Association of Texas (CLEAT) en kampanje for å tvinge Warner Bros. Records til å trekke albumet tilbake.

28 år siden Rodney King ble borte i mot slått i hjel av politiet i Los Angeles. Det hatet vi ser nå er forståelig. HATET ligger dypt inn i sjelen at det er hjerteskjærende å se på TV om dagen!

Kanskje du også liker

Det engelske FA kutter 124 stillinger

Det engelske FA kutter 124 stillinger  på grunn av virkningen av coronavirus-pandemien. Engelsk fotballs styrende organ – en ideell organisasjon – sier at de regner …

Les Mer

Bersant Celina klar for Dijon FCO

Bersant Celina (24) har sluttet seg til den franske Ligue 1-klubben Dijon FCO som kommer fra Swansea City for en ukjent sum med forbehold om …

Les Mer

Megadeth – Countdown To Extinction er 28 år i dag

Dagen i dag i musikkhistorien Megadeth med Dave Mustaine, David Ellefson, Nick Menza, Marty Friedman som var medlemmene i bandet i 1992 kom ut med deres femte album. Det er nå …

Les Mer