Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

På denne dagen i musikkhistorien – Johnny Cash døde i 2003

Den amerikanske sangskriveren Johnny Cash døde av respirasjonssvikt i en alder av 71. En av de mest innflytelsesrike musikerne på 1900-tallet, kjent som “The Man in Black.” Han startet tradisjonelt konsertene sine med å si: Hello, I’m Johnny Cash. I 1969 hadde han en.2.plass på Billboard med klassikeren A Boy Named Sue pluss 11 andre amerikanske Topp 40 singler. Cash hadde sitt eget TV-show på slutten av 60 og tidlig på 70-tallet.

Det er veldig lett å beskrive hvor mye Johnny Cash har betydd for den amerikanske kulturen, og en som lidenskapelig glad i musikk så mener jeg bokstavelig talt legenden fra Kingsland, Arkansas, USA har laget en av tidenes beste coverlåter i Hurt, som opprinnelig er en Nine Inch Nails låt. Samme gjelder Depeche Mode (Personal Jesus) og med U2s One fra 1991 som Cash covret i 2000 som du ser under sammen med de nevnte låtene.

De siste årene av sitt liv var Cash plaget av sykdom og komplikasjoner etter ulykker. Hans kone June Carter Cash døde 15. mai 2003, og Johnny Cash selv døde 12. september 2003. Han har fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Etter bortgangen til kona sa mannen i svart at tapet av sin kone var tungt å bære og sorgen var enormt, som gjorde mest sannsynlig at legenden sin bortgang kom fortere enn det som var ventet.

Tusen hjertelig takk for at du skapte så mye bra i fra 50-tallet helt til din død i 2003. Sangene til legenden går rett i sjela som jeg er evig takknemlig for. Stor musikk – Stor personlighet som ikke er blant oss lenger. Musikken lever videre!

Musikken til legenden/The Man In black har påvirket meg grenseløst i alle år. Musikken til Johnny Cash har stått meg nær i alle år. Vi minnes Johnny Cash!!

Kanskje du også liker

Michael Nader som spilte Dex Dexter i Dynastiet er død

Michael Nader mest kjent for å ha spilt Dex Dexter på det originale Dynastiet og Dimitri Marick på All My Children døde mandag i en …

Les Mer

Chris Hughton er ferdig i Nottingham Forest etter en sesong

Det måtte skje før eller siden og nå har skjedd.  Chris Hughton (62) som har vært manager i Newcastle United er 2021/22 sesongen første manager …

Les Mer

Sesong 11 og siste sesong av The Walking Dead har premiere på søndag på AMC

Sesong 11 og siste sesong av The Walking Dead har premiere på AMC på søndag (Er ute på HBO Nordic mandag). Nyheten om siste sesong …

Les Mer