Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Pakistan: Lovgivere støtter kastrering i ny anti-voldtektslov

Det pakistanske parlamentet har godkjent loven mot seksuelle overgrep for å tillate domstoler å beordre kjemiske kastreringer – en straff rettighetsgrupper og advokater kalt grusom.

Kjemisk kastrering kan brukes som straff for serievoldtektsmenn i henhold til en antivoldtektslov som er vedtatt av Pakistans parlament, sa tjenestemenn torsdag.

De som er involvert i gjentatte lovbrudd, gjengvoldtekter og pedofile, må gjennomgå prosedyren.

De offentlige etatene må opprettholde en database over lovbrytere, og domstolene må fullføre rettssakene innen fire måneder, ifølge loven.

Nasjonalforsamlingen vedtok loven onsdag, nesten ett år etter at regjeringen innførte den.

Straffen følger en økende frekvens av seksuelle overgrep mot kvinner og barn.

Livstidsfengsel og dødsstraff er de gjeldende straffemetodene for voldtektsmenn og pedofile lovbrytere under Pakistans straffelov.

Myndighetene ønsker også å opprette særdomstoler for å få fart på rettsprosessen.

I 2020 sa statsminister Imran Khan at kastrasjonsstraffen burde innføres etter gjengvoldtekten av en mor foran barna hennes på en hovedvei. Forbrytelsen forårsaket nasjonal forargelse på den tiden og førte til omfattende protester.

I mars ble to menn dømt til døden for forbrytelsen.

I følge den ikke-statlige organisasjonen War Against Rape er mindre enn 3 % av voldtektsmennene i Pakistan dømt for sine forbrytelser.

Advokat Rizwan Khan sa at loven er en «forenklet løsning for et komplekst problem som trenger en helhetlig gjennomgang av hele strafferettssystemet.»

Noen rettighetsgrupper har stemplet tiltaket for grusomt. Amnesty International har foreslått at den riktige handlingen ville være å undersøke de grunnleggende årsakene til seksuell vold – i stedet for strengere straff.

Overgrep mot barn og kvinner er det verste som finnes og ingen skal bli utsatt for det verste her i livet. Resultatet er et ødelagt liv eller død. Lovgiverne i Pakistan gjør alt rett med å kastrere overgripere er noe vi i Halvard Henry med Venner støtter 100 % fullt ut. Barn og kvinner skal føle seg trygge og nyte livet sitt uten å føle seg jaktet på!

Kanskje du også liker

Danmark klare for semifinalen – For første gang siden 1992 er de i en semifinale i et mesterskap

Danmarks imponerende og emosjonelle Euro 2020-kampanje fortsatte da de marsjerte videre til semifinalen med en seier over Tsjekkia i Baku. Danskene har gått fra styrke …

Les Mer

Ukens leder – Endelig har vi merch

Nå har vi i redaksjonen, blogger nettsiden og podkasten til Halvard Henry med Venner holdt det gående i 2 år og laget mye bra. Helseproblemer …

Les Mer

Bill Cosby løslatt etter at domstolen har omgjort overbevisning om seksuelle overgrep

Den amerikanske komikeren Bill Cosby (83) har forlatt fengselet timer etter at hans overbevisning om seksuelle overgrep ble omgjort av Pennsylvania høyesterett. Dommerne sa at …

Les Mer