Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Paul Lambert ut og Paul Cook inn portene på Portman Road

De siste dagene har det stormet rundt den tidligere Premier League-klubben Ipswich Town som spiller på nivå tre i engelsk fotball. Paul Lambert (51) valgte å gå ut portene på Portman Road mandag og inn portene kom Paul Cook (54), som vi kjenner fra Portsmouth, Wigan Athletic.

Paul Lambert har vært manager for The Tractor Boys siden 2018 og han klarte ikke redde plassen Championship og rykket ned til League One i 2019.

Eier Marcus Evans ønsket at Paul Lambert skulle fortsette også etter salget som er nært forestående, men de nye eierne ønsker at Bristol City-sjef Mark Ashton skal overta på Portman Road.

Ipswich ligger på 8. plass litt for langt unna for en retur i år til Championship. Paul Lambert som tidligere har trent både Aston Villa og Norwich har gjort en god jobb for en klubb som i det siste året har drevet på ekstremt sparebluss.

Paul Cook har signert en kontrakt frem til sommeren 2023 og blir den 18. manageren i klubbens historie. Paul hadde en lang karriere som spiller og opplevde Premier League med Coventry som også har spilt i klubbene Wolves, Burnley og Wigan da han fikk mer enn 700 kamper.

Hans lederkarriere har sett ham glede seg over opprykk i alle tre av hans siste klubber, med Chesterfield som League Two-vinnere i 2013/14, Portsmouth i 2016/17 – igjen som League Two-mestere – og i Wigan, hvor han guidet dem til League One-tittelen i 2017/18.

«Det gleder meg å kunngjøre at Paul Cook er vår nye manager,» sa eier, Marcus Evans til klubbens nettsted.

“Han har en bevisst erfaring med å få klubber promotert og viktigere ikke bare kjenner utfordringene League One presenterer, men har også erfaring med å jobbe i mesterskapet og å komme tilbake til dette nivået er fortsatt vårt primære fokus.

“Han tok Wigan opp til mesterskapet i sitt første år, holdt dem oppe og de ville komfortabelt ha avsluttet midten på tabellen forrige sesong hvis det ikke var for poengfradraget deres.

“I samtalene våres har han vist et stort ønske om å bli vår neste manager, og jeg har blitt imponert over hans ideer og ambisjoner om å hjelpe Ipswich Town fremover, og jeg ser frem til å samarbeide med ham når vi først prøver å komme tilbake til mesterskapet.

“Han vet at han vil jobbe med en gruppe spillere som er like gode som noen i denne divisjonen, og jeg tror at Paul vil gi energi, entusiasme og opplevelse som fullt ut kan forbedre våre opprykksaspirasjoner.

“I tillegg til å ha en historie og et løpende ønske  om å utvikle en vinnende formel, har lagene hans spilt i en stil som er helt i tråd med klubbens ambisjoner om å utvikle et Ipswich Town-spillsetos.

«Jeg er sikker på at supporterne våre vil ta imot Paul – om enn langt borte for øyeblikket – og komme rett bak ham og spillerne når vi går inn i det som lover en spennende avslutning på sesongen.»

Paul vil være på tribunen for å se Town spille på Accrington i kveld før han tar spillerne på trening for første gang torsdag.

“Først vil jeg ønske Paul Lambert og Stuart Taylor lykke til for fremtiden. Jeg kjenner dem begge, og det er en hard virksomhet, fotball, ”sier Paul til nettstedet til klubben.

“Det har vært en rask omgang med zoom-møter med eieren, men Marcus har gitt meg muligheten til å administrere det som er en flott fotballklubb, og det er en enorm ære for meg og min familie.

“Jeg er stolt av å være i denne posisjonen, og jeg vil gjøre alt for å gjengjelde den troen Marcus har vist på meg.

“Å vinne opprykk denne sesongen er det umiddelbare målet. Det vil være en stor utfordring, men det er en utfordring som alle i klubben har en rolle å spille i. «

Kanskje du også liker

Lee Bowyer ny manager for Birmingham City

Lee Bowyer  har signert en toårskontrakt med Birmingham City frem til juni 2023, var på Trillion Trophy Training Center i morges for å ta trening …

Les Mer

Ståle Solbakken ferdig i FC København

I to perioder har Ståle Solbakken vært manager for Nordens største klubb. Første perioden var fra 2005 til 2011 med en liten periode i FC …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien – Peter Gabriel er 70 år

Dagen i dag i musikkhistorien Peter Gabriel er født 13.februar, 1950 i Chobham, Surrey, England, Han var med på å starte Genesis i 1967 og var vokalist i …

Les Mer