Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Plateanmeldelse: Fear Factory – Aggression Continuum

Det har gått seks år vi hørte noe sist fra Industrial metal/Groove metal-bandet Fear Factory som ga ut albumet Genexus (2015),

Årsaken til stillheten er dårlig stemning innad i bandet markerer det lengste gapet mellom to album i hele karrieren. Årsakene bak det seks år lange gapet mellom Genexus og Aggression Continuum skyldtes kreative og personlige forskjeller, og juridiske problemer rundt bandet, som alle bidro til at Fear Factory gikk på en lengre pause og Burton C. Bell forlot bandet i 2020 etter mer enn tre tiår som vokalist.

Jeg må oppriktig si jeg ble lei meg da nyheten kom i vinter at Burton C. Bell hadde forlatt bandet, som han gikk ut på flere nettsteder og sa det var en giftig stemning i bandet som gjorde bruddet var uunngåelig, heldigvis er 52-åringen i et band som heter Ascension of the Watchers som spiller innenfor Gothic rock!

Siden starten i 1989 har Fear Factory gledet mange fans over hele verden, inkludert undertegnede. Det er en av de bandene alle snakker om men aldri får kreditten de fortjener. Jeg oppdaget bandet så langt tilbake i 1992 da de kom med debutalbumet Soul of a New Machine. Nå 29 år senere er heltene fra Los Angeles tilbake med nytt album som er deres tiende studioalbum som kom ut på fredag!

Etter to dager med massiv lytting til Aggression Continuum vil jeg mene er Fear Factorys beste album på mange år. Vi må faktisk tilbake til midten på 90-tallet at bandet var så bra på et album. Endelig er Fear Factory tilbake for fullt – Dere har vært savnet, men samtidig er det bittert å se vokalisten og grunnlegger, Burton C. Bell er ute. Så hva som skjer med Fear Factory etter comebacket vites ikke, uansett er Aggression Continuum et mektig album der legendene er i storform.

FF – Såpeopera er ikke noe nytt, men forhåpentligvis vil bandet oppleve en ny vår. Med Burton C. Bell ute inntil videre er nå bandet en trio med kun Dino Cazares det eneste medlemmet igjen fra 1989 da bandet ble grunnlagt. Aggression Continuum er et deres beste album som jeg nevnte over! Albumet er en fest  – 48:34 minutter med orgie og en sann hyllest til industrial metal/groove metal!

Fear Factory er:

Dino Cazares – Gitar

Mike Heller – Trommer

Tony Campos – Bass og vokal

Aggresion Continuum er et stort album som fortjener å komme høyt på hitlistene. Fear Factory er endelig tilbake og Halvard Henry gleder seg over. Tiden etter albumet kan bli spennende nå som vokalisten Burton C. Bell er ute av bandet.

32 år i karrieren og Fear Factory fortsatt ypperlig dyktige til å lage plater som tjener til å forbedre arven deres som et legendarisk band. Det er virkelig hva de kommer opp i fra studioet som er akilleshælen. Hvis du kan ignorere det, så er Aggressive Continuum nok til å holde deg troende på dem!

Terningkast 5

Kanskje du også liker

Ukens leder: Fotballklubben Jerv – Tidenes Askeladd

Ukens Leder av Lars Nicolai Skjølingstad. Tegningen er publisert med tillatelse av Stian Thomassen! Halvard Henry med Venner elsker askeladd historier. De handler i første …

Les Mer

Sir Roger Hunt: Liverpool FC og en del av England som vant VM i 1966 er død

Tidligere Liverpool og England -spiss Roger Hunt er død i en alder av 83 år. Hunt, kjent som ‘Sir Roger’ for Liverpool-fans, var en del …

Les Mer

Ukens leder: God jul med delte meninger

Ukens leder er skrevet av podcast og ansvarlig for ukens leder, Lars Nicolai Skjølingstad.  Bildet er tatt av Rolf Ole Sivertsen! Julen er her igjen …

Les Mer