Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Plateanmeldelse: Napalm Death – Throes of Joy in the Jaws of Defeatism

Det har nå gått fem år vi sist hørte fra Grindcore-heltene Napalm Death som har vært aktive siden 1981, og i disse dager er de ute med sitt 16 studio album Throes of Joy in the Jaws of Defeatism.

Som nevnt så hørte vi sist fra Barney Greenway og kameratene i 2015 da Apex Predator – Easy Meat kom ut, som gikk rett inn på 2.plass på Billboard på US Heatseekers Albums.

Til vår plateanmeldelse av Throes of Joy in the Jaws of Defeatism

Albumet er produsert av Russ Russell som har blant annet har jobbet med At the Gates, Dimmu Borgir, Evile og New Model Army.

Napalm Death leverer til 20 i stil med sitt nye album som virkelig leverer. Lydbildet, stemmen til Barney, gitaren til Mitch, bassen til Shane og trommingen til Danny gjør Throes of Joy in the Jaws of Defeatism til deres beste album siden 2012 albumet Utilitarian. Anbefalte låter på Napalm Deaths nyeste album er:

Backlash Just Because, Contagion, Invigorating Clutch, Zero Gravitas Chamber, Fluxing of the Muscle og albumets beste låt er Amoral. Albumet er en stor glede å lytte til, rett og slett fordi dette er en stor fest til sjangeren Grindcore som betyr enkelt og greit dette:

Grindcore, ofte forkortet til grind, er en utvikling av crust punk, vanligvis assosiert med death metal, som er en svært annerledes, men i likhet med Grindcore, ekstrem musikkstil.

Grindcore karakteriseres av sterkt forvrengte, ned-stemte gitarer, som ofte fremviser crust punk-influerte riff, blast beats fra trommeslagerne, korte sanger, og en sangstil som består av growling og høyt pitchet vokal, ofte lignende som de man finner i black metal. Konsepter i tekstene strekker seg fra sosiale og politiske emner til blod og skrekk til humor.

Throes of Joy in the Jaws of Defeatism er en av årets beste album. Terningkast 5!!

Napalm Death – Godt å ha legendene tilbake etter fem år. Throes of Joy in the Jaws Defeatism er et stort album som fortjener et langt godt liv. Anbefales på det varmeste!

Kanskje du også liker

Dagen i dag i musikkhistorien: Neil Sedaka – Breaking Up Is Hard to Do

Dagen i dag i 1962 startet Neil Sedaka et to ukers løp på 1.plass på Biillboard Hot 100 med Breaking Up Is Hard To Do. …

Les Mer

Gratulerer så mye med 68-årsdagen Rob Halford

Dagen i dag i musikkhistorien Rob Halford ble født i Sutton Coldfield, Birmingham, England 25.august, 1951. Han er mest kjent for arbeidet han har lagt ned …

Les Mer

Jason Tindall ny manager for AFC Bournemouth

Det har vært spennende i en uke hvilken AFC Bournemouth skulle velge etter nedrykket fra Premier League i juli. I ettermiddag ble det klart at …

Les Mer