Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Prince -Purple Rain er 35 år i dag

Dagen i dag i musikkhistorien

Prince startet et 24 ukers løp på toppen av de amerikanske albumlistene med Purple Rain i 1984. Hans sjette studioalbum med klassikerne When Doves Cry og Let’s Go Crazy og den du ser nå i Purple Rain har solgt over 20 millioner eksemplarer over hele verden og har blitt det syvende mest solgte soundtrack-albumet gjennom tidene.

Etter Prince døde i 2016 toppet sangen de amerikanske og britiske iTunes-listene, som førte til at «Purple Rain» havnet på ny hos Billboard Hot 100, denne gangen på syttendeplass. Litt tid etter klatret den opp til fjerdeplass. Den havnet også på UK Singles Chart for andre gang hvor den økte sin forrige topplassering fra åttendeplass til sjetteplass. Før April 2016 har sangen solgt 1 186 215 eksemplarer i USA Her i Norge gikk Purple Rain inn på 5.plass på VG Lista Topp 20!

For en som setter musikk svært høyt og anser det som hans største lidenskap er det gøy å se Wendy & Lisa (Waterfall) som Prince Rogers Nelsons musikere fra 1982 til 1986. Prince var aktiv fra 1975 til sin død 21.april, 2016 etter en overdose av fentanyl. Legenden blir husket for hans magiske stemme, gitar-riff og sin fantastiske personlighet. Prince – Purple Rain er å blir en av de beste låtene gjennom alle tider som i dag har blitt 35 år.

Kanskje du også liker

Lars Nicolai Skjølingstad mentale helse til pr dato – Det går fremover

I et langt liv så har vi alle noe å slite med, sånn er det bare og når min gode venn de siste 12 årene …

Les Mer

Ipswich Town er solgt til Gamechanger 20 Ltd

Den tidligere Premier League-klubben har som spiller på nivå 3 i engelsk fotball har i dag fått nytt eierskap. Marcus Evans som har styrt klubben …

Les Mer

Christian Coleman utestengt i to år for manglende narkotikatest

Verdensmesteren på 100 meter Christian Coleman (24) er utestengt i to år etter å ha gått glipp av tre narkotikatester. Den 24 år gamle amerikaneren, …

Les Mer