Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ralf Rangnick: Manchester United skal utnevne tyskeren på seks måneders kontrakt

Manchester United er nær ved å utnevne Ralf Rangnick som midlertidig manager på en seks måneders kontrakt.

Den 63 år gamle tyskeren er klar til å slutte seg til United, men vil ikke ha ansvaret denne helgen mot Chelsea mens han venter på arbeidstillatelsen.

United har avtalt vilkår med Rangnick, men ikke med Lokomotiv Moskva, hvor han er sjef for sport og utvikling.

Det kommer etter at United sparket Ole Gunnar Solskjær søndag etter en treårsperiode med null titler som sjef.

Rangnick vant den tyske cupen med Schalke i 2011 og tok RB Leipzig til finalen i 2019.

I løpet av sesongen 2010-11 ledet han Schalke til semifinalen i Champions League, hvor de tapte 6-1 sammenlagt for United, som deretter ble slått av Barcelona i finalen.

United ligger på åttende plass i Premier League og Solskjær, som scoret vinnermålet i Champions League-finalen i 1999 for klubben, ble sparket etter et pinlig 4-1-tap i Watford på lørdag.

Michael Carrick, Solskjærs assistent, ble satt til midlertidig manager, og United sa at han ville være på plass mens de så ut til å utnevne en midlertidig manager til slutten av sesongen.

Carrick tok ansvaret for United på tirsdag for 2-0-seieren på Villarreal, et resultat som sikret at de kom til topps i Champions League-gruppen.

Rangnick har bygget et imponerende trenerrykte i løpet av sin tid i Tyskland, hovedsakelig gjennom perioder i Stuttgart, Hannover, Hoffenheim, Schalke og RB Leipzig.

Han var senere ansvarlig for Red Bull-gruppen av klubber, og hans nåværende klubb Lokomotiv har en Europa League-kamp mot Lazio torsdag kveld, og United er oppmerksomme på ikke å forstyrre forberedelsene deres.

Rangnick imponerte under en første samtale med United-tjenestemenn tidligere denne uken.

Han har imidlertid hatt ytterligere diskusjoner om rollen sin utover sesongslutt.

Ifølge kilder i United mener Rangnicks ekspertise vil være uvurderlig fra et teknisk og strukturelt perspektiv.

Flyttingen støtter opp om Old Trafford-antrekkets syn på at å få inn en midlertidig manager til slutten av sesongen vil gi dem plass til å vurdere ledersituasjonen ordentlig.

Mauricio Pochettino er kjent for å være interessert i United-jobben, men Premier League-klubben er på vakt mot å komme inn i langvarige diskusjoner med PSG som kan trekke ut lenger enn de ønsker.

Det er forstått at Carrick fortsatt vil ha ansvaret for søndagens kamp mot Chelsea på Stamford Bridge.

Kanskje du også liker

Sneaker Pimps er endelig tilbake med nytt album på 18 år

I mai avslørte Sneaker Pimps sin retur ved å kunngjøre Squaring the Circle – deres første album på 18 år. Nå har 90-tallets trip-hop-pionerne delt …

Les Mer

Aston Villa sparket Dean Smith etter fem strake tap

Aston Villa har sparket manager Dean Smith etter tre år på Villa Park. 50-åringen forlater klubben etter Villas 1 – 0-tap mot Southampton på fredag, …

Les Mer

Halvard Henrys favoritter – Juli, 2021

På grunn av sommerferie har jeg valgt å komme med Halvard Henrys favoritter for juli i august. Jeg trengte en pause og pausen er nå …

Les Mer