Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ric Ocacek fra The Cars er død

Vokalisten, gitaristen fra New wave heltene The Cars, som ble innlemmet av Hall of Fame i 2018 ble funnet død i en leilighet i New York. Ocacek døde av naturlige årsaker.

Natt til mandag bekrefter politiet i New York at frontfiguren i bandet The Cars, Ric Ocasek (75), er død. Politiet rykket ut etter å ha mottatt en nødsamtale, hvorpå rockestjerna ble funnet død i sitt hjem på Manhattan. Politiet mistenker ikke noe kriminelt, og opplyser at de vil avvente en obduksjonsrapport før de går ut med dødsårsaken.

Det skal ha vært hans tidligere kone, modellen Paulina Porizkova, som fant ham bevisstløs i leiligheten, melder Page Six. Ocasek og Porizkova hadde vært gift i 28 år da de i fjor kunngjorde at de hadde gått hver til sitt. Paret møttes under innspillingen av musikkvideoen til hitlåten Drive.

En rekke personer minnes artisten i sosiale medier.

– Tapet av Ric Ocasek gjør meg målløs og trist. Han var en visjonær som påvirket livene og hjertene til alle som lyttet til musikk på 80-tallet, skriver skuespilleren Rainn Wilson på Twitter.

– Hvil i fred, skriver sangeren og skuespilleren Alyssa Milano.

Martha Quinn, tidligere MTV programleder, sa mandag på Twitter at Ocasek og The Cars satte tonen på 80-tallet før 80-tallet startet. Deres selvtitulerte debutalbum kom ut i 1978. Alice Cooper, Billy Idol, Peter Frampton, Terri Nunn fra Berlin, Paul Stanley fra KISS og Flea of the Red Hot Chili Peppers var blant musikken tungvektere som veide inn med tunge hjerter.

I 2010 var Ocasek med på gjenforeningen av The Cars, til tross for at han flere ganger tidligere hadde sagt at det aldri ville bli noen gjenforening av bandet. Ocasek hadde seks sønner, to fra hvert av sine tre ekteskap. Hans eldste sønn, Christopher (født 1964) var en sanger som dannet rockegruppen Glamour Camp som ga ut ett album i 1989. Adam ble født i 1970. Eron ble født i 1973 og Derek ble født i 1981.

Ocacek har produsert album for Weezer, Bad Brains, Bad Religion, Nada Surf, No Doubt, Guided by Voices, Bran Van 3000 og Suicide. Richard Theodore Otcasek som er hans opprinnelige navn var aktiv fra 1968 til sin død 15. September, 2019. Her har du mine fem favoritter med Ric Ocacek sammen med sitt legendariske band The Cars, og gjett om han satte dype spor etter seg i musikken.

Ric Ocacek ble 75 år!!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Brasilianske Thrash metal-bandet Nervosa med nye medlemmer

Etter en uke med mye spekulasjoner kom Nervosa med nyheten i ettermiddag at Prika Amaral har fått med seg nye medlemmer fra blant annet Mia …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien: Megadeth – Peace Sells er 33 år i dag

Dagen i dag i musikkhistorien Favorittbandet nummer 2 gjennom alle tider Megadeth slapp sitt andre studio album Peace Sells som gikk inn på svak 76.plass …

Les Mer

Klar tale fra Lars Nicolai Skjølingstad – Video Assistant Referee, VAR ødelegger for fotballen

Jeg er rimelig frustrert over VAR om dagen. Den varslede forvaltningen av regelverket har ikke hatt noen effekt. Snarere tvert imot. VAR i for eksempel …

Les Mer

Reklame