Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Roger Federer og kona Mirka gir millioner for å hjelpe sveitsere i nød

Tennisstjernen Roger Federer og kona Mirka gir en million sveitserfranc (11,3 millioner kroner) for å hjelpe de mest sårbare sveitserne gjennom viruskrisen. På grunn av coronavirus-pandemien har Sveits innført forbud mot alle private og offentlige arrangementer og har stengt alle ikke-essensielle virksomheter til minst 19. april.

– Dette er utfordrende tider for alle, og vi må ikke la noen bli etterlatt. Mirka og jeg har bestemt oss for å donere en million sveitserfranc til de mest sårbare familiene i landet vårt, skriver Federer på Instagram.

38-åringen med 20 Grand Slam-titler på merittlista håper at andre vil følge opp.

– Vårt bidrag er bare starten. Vi oppfordrer andre til å slutte seg til initiativet og støtte familier som trenger det. Sammen kan vi komme gjennom krisen. Hold dere friske!

Forrige uke kunngjorde regjerende Wimbledon-mester Simona Halep på Facebook at hun ville donere penger for å betale for medisinsk utstyr i hjemlandet Romania. I fotball har Manchester City-manager Pep Guardiola gitt 1 million euro (920 000 pund) for å bekjempe utbruddet i Spania og Barcelona-spissen Lionel Messi har bidratt med samme beløp til sykehus i Barcelona og Argentina.

Juventus og Portugal-stjernen Cristiano Ronaldo og hans agent Jorge Mendes har gitt 1 million euro til tre intensivavdelinger for pasienter som lider av coronavirus ved sykehus i Lisboa og Porto.

De profesjonelle tennisturene er foreløpig utsatt til 7. juni, med Wimbledon som skal finne sted fra 29. juni til 12. juli.

Kanskje du også liker

På denne dagen i dag i musikkhistorien: Megadeth – Rust In Peace

På denne dagen i dag i musikkhistorien Megadeth kom ut med sitt fjerde studioalbum Rust In Peace. Albumet har åtte låter som inneholder singlene Holy …

Les Mer

Friends forsvinner fra Netflix

I dag kom nyheten at den svært populære TV serien som gikk sin seiersgang fra 1994 til 2004 forsvinner fra Netflix 2020. AT&T som eier …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien – I dag er det fire år siden Nick Menza fra Megadeth døde på scenen i en alder av 51 år

I dag er det fire år siden den tidligere trommeslageren i Thrash metal-legendene Megadeth døde på scenen mens han opptrådte sammen med bandet sitt OHM …

Les Mer