Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Roger Federer og kona Mirka gir millioner for å hjelpe sveitsere i nød

Tennisstjernen Roger Federer og kona Mirka gir en million sveitserfranc (11,3 millioner kroner) for å hjelpe de mest sårbare sveitserne gjennom viruskrisen. På grunn av coronavirus-pandemien har Sveits innført forbud mot alle private og offentlige arrangementer og har stengt alle ikke-essensielle virksomheter til minst 19. april.

– Dette er utfordrende tider for alle, og vi må ikke la noen bli etterlatt. Mirka og jeg har bestemt oss for å donere en million sveitserfranc til de mest sårbare familiene i landet vårt, skriver Federer på Instagram.

38-åringen med 20 Grand Slam-titler på merittlista håper at andre vil følge opp.

– Vårt bidrag er bare starten. Vi oppfordrer andre til å slutte seg til initiativet og støtte familier som trenger det. Sammen kan vi komme gjennom krisen. Hold dere friske!

Forrige uke kunngjorde regjerende Wimbledon-mester Simona Halep på Facebook at hun ville donere penger for å betale for medisinsk utstyr i hjemlandet Romania. I fotball har Manchester City-manager Pep Guardiola gitt 1 million euro (920 000 pund) for å bekjempe utbruddet i Spania og Barcelona-spissen Lionel Messi har bidratt med samme beløp til sykehus i Barcelona og Argentina.

Juventus og Portugal-stjernen Cristiano Ronaldo og hans agent Jorge Mendes har gitt 1 million euro til tre intensivavdelinger for pasienter som lider av coronavirus ved sykehus i Lisboa og Porto.

De profesjonelle tennisturene er foreløpig utsatt til 7. juni, med Wimbledon som skal finne sted fra 29. juni til 12. juli.

Kanskje du også liker

Dagen i dag i Musikkhistorien: Elvis Presley – Don’t Be Cruel og Hound Dog

Dagen i dag i musikkhistorien i 1956 slapp kongen, Elvis Presley sin dobbeltsidige hit Don’t Be Cruel / Hound Dog. Singelen gikk til 1.plass på …

Les Mer

Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector er kansellert etter en sesong

Onsdag ble det klart at NBC har kansellert to serier i Perfect Harmony og Lincoln Rhyme: Hunt for the Bone Collector. Seriens sesong 1-finale, som …

Les Mer

Konsertanmeldelse: Lars Nicolai ruller terningkast på konserten til Lind, Nilsen, Fuentes, Holm

Publikum fra alle kanter i Østfold samlet seg i Vingparken, Høyden på fredag for å se firkløveret Lind, Nilsen, Fuentes, Holm servere egne og andres …

Les Mer

Reklame