Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ronny Deila er tapt for Vålerenga Fotball – Klar for New York City FC

Ronny Deila er tapt for Vålerenga Fotball. Porsgrunn-gutten blir ny trener for MLS-klubben New York City FC. Ronny Deila blir hovedtrener for en klubb som har kjempet i toppen de siste årene. Han har gjort en avtale på tre år med MLS-klubben, og er på plass i New York om kort tid.

Med det går Ronny Deila et nytt utenlandseventyr i møte.

– Jeg takker for tre flotte og innholdsrike år i Vålerenga. Jeg har truffet mange fantastiske mennesker. Vi skulle jobbe videre sammen, men i romjulen dukket denne mulighet opp. Når vi nå har kommet til enighet, er dette en mulighet jeg ikke kan si nei til, sier den nye New York City FC-treneren.

Han vil ønske Vålerenga lykke til videre.

– Jeg er sikker på stor suksess i fremtiden for Vålerenga. Det er lagt et godt fundament og klubben har landets beste akademi, og jeg ønsker alle i og rundt Vålerenga lykke til videre, sier Ronny Deila.

Styreleder Thomas Baardseng ønsker Ronny Deila lykke til i sin nye klubb.

– Vålerenga ønsket ikke å stå i veien når Ronny Deila fikk denne muligheten. Vi hadde planlagt 2020 og årene fremover sammen og skrevet ny avtale, men vi forstår at Ronny ønsket å gripe muligheten til et nytt utenlandseventyr, sier han.

Ronny Deila (44) med en stor karriere som spiller i Odds Grenland fra 1993 til 2004 med 240 kamper, 22 mål for telemarkingene, Viking og Strømsgodset ble i 2008 trener for sistnevnte som Deila vant et cupmesterskap (2010) og hadde gode plasseringer i Tippeligaen under Deila, i 2012 ble det sølv før det ble seriegull i 2013.

4. juni 2014 ble det meldt at Deila skal ha blitt tilbudt trenerjobben etter Neil Lennon for de skotske mesterne Celtic. Den 6. juni ble Deila presentert som ny manager i klubben. Han ble utnevnt til månedens trener i Scottish Premiership for november 2014 og april 2015. 2. mai 2015 ble det klart at han ble skotsk mester med Celtic da laget ble seriemester 2014-2015. Fra 2017 har 44-åringen vært trener for Vålerenga Fotball som i dag skilles med Oslos stolthet, som kommer med en uttalelse til Vålerenga Fotball sin nettside:

Med tre måneder til seriestart i Eliteserien skal Vålerenga Fotball Elite nå finne ny hovedtrener.

– Strategien til klubben ligger fast og er ikke personavhengig. Vi ser etter en ny hovedtrener som ønsker å være med på vår satsing på å utvikle unge spillere. En som ønsker å bygge Vålerenga som klubben alle unge i Oslo og omegn vil spille for, og som er klar for å lede et Vålerenga i utfordrerposisjon i 2020, sier styreleder Thomas Baardseng.

Vålerenga har startet arbeidet for å finne rett person.

– Prosessen er i gang. Det er tre måneder til seriestart, og vi vil bruke den tiden som er nødvendig for å finne rett kandidat. Vi har et godt støtteapparat som kan starte den planlagte oppkjøringen til sesongen sammen med spillerne. Samtidig ønsker vi naturligvis at den nye hovedtreneren skal få så mye tid med laget før seriestart som mulig, sier styrelederen.

Dagbladet trekker frem flere kjente trenerpersonligheter som ny trener for Vålerenga og en som står først i køen er den tidligere Vålerenga Fotball-spilleren Lars Bohinen (Nå Aalesund FK-trener), andre som blir nevnt er: Dag-Eilev Fagermo (Nå tOdds Grenland-trener). Hvem blir den neste sjefen på Initlity Arena?

Det blir spennende å se. Personlig tror jeg klubben gjør rett med å gå ut av Norge for å lete etter Deilas erstatter og hvorfor mener jeg dette? Vålerenga Fotball er et sirkus og Klanen krever resultater. Klubben kan ikke leve med 10.plass i Eliteserien og en pinlig exit i cupen mot Bærum.

Lykke til Vålerenga Fotball!!

Kanskje du også liker

Christian Mbulu: Morecambe og tidligere-Motherwell-spiller er død i en alder av 23 år

Morecambe-forsvarer Christian Mbulu er død i en alder av 23 år. Den tidligere Motherwell-spilleren begynte sin profesjonelle karriere i Millwall og representerte også Brentwood, Braintree …

Les Mer

Alexander Tettey forlenger med Norwich City

I dag ble det kjent at Alexander Tettey (33) har signert en ny kontrakt med Norwich City. Det bekrefter Norwich selv på sin hjemmeside. Tetteys kontrakt …

Les Mer

Bristol City har sparket Lee Johnson

Resultatene på Ashton Gate har ikke som det styre og stell har sett for seg og på lørdag valgte Bristol City sparke sin manager Lee …

Les Mer

Reklame