Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Rush dominerer strømmetjenester etter Neil Pearts død

Rush dominerer strømmetjenester og salg av deres omfattende katalog steg i USA i dagene etter trommeslageren Neil Pearts død, ifølge Billboard.

Nyhetene om Pearts død ble kunngjort forrige fredag med en uttalelse fra bandet som sa at 67-åringen døde 7. januar etter en tre og et halvt års kamp med hjernekreft. Tall utarbeidet av Nielsen Music / MRC Data avslører at mellom 10. og 13. januar økte lydstrømmer og videoopptak av trioens musikk med 776,4% – noe som var mer enn 24,5 millioner.

Det mest spilte sporet var Moving Pictures-klassikeren Tom Sawyer, som ble spilt 2,82 millioner ganger sammenlignet med 698 000 strømmer uken før. Salget av individuelle spor i samme periode økte med forbløffende 2304% fra 1000 til 19.000, mens albuminnkjøpene økte med 1820%.

Fredag ​​kveld til lørdag strømmet hyllest fra musikkens verden inn for Peart, mens artister som var på konsert i timene etter at nyheten brøt, betalte sin egen hyllest til den innflytelsesrike musikeren, inkludert Tool, Dream Theatre og Styx.

Fansen har også delt sine egne hyllester til Peart på sosiale medier de siste syv dagene, med mer enn 24 000 meldinger lagt ut på Rushs Facebook-side alene.

En uke har gått etter tidenes trommeslager døde og tallene som nå er bekreftet sier absolutt alt hvor stor Neil Peart er, og som blir satt pris på av musikere, fansen over hele verden. Musikken til Rush er ekte musikk med over 40 år lang historie!

Kanskje du også liker

Brakkesyke

Vi kan begynne med selve definisjonen av brakkesyke. Det er en betegnelse for de psykologiske konsekvensene av at en person må holde seg isolert over …

Les Mer

Ny musikk først – Februar del 1, 2020

Vi er nå inne i en ny deilig måned og vi går mot lysere tider og med mye ny musikk der ute i den store …

Les Mer

Anne Grete Preus er død etter å ha tapt kampen mot kreften

Nå i kveld kom den triste nyheten at en av vår tids største artister fra Veslefrikk, Can Can er død i en alder av kun …

Les Mer

Reklame