Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Rush dominerer strømmetjenester etter Neil Pearts død

Rush dominerer strømmetjenester og salg av deres omfattende katalog steg i USA i dagene etter trommeslageren Neil Pearts død, ifølge Billboard.

Nyhetene om Pearts død ble kunngjort forrige fredag med en uttalelse fra bandet som sa at 67-åringen døde 7. januar etter en tre og et halvt års kamp med hjernekreft. Tall utarbeidet av Nielsen Music / MRC Data avslører at mellom 10. og 13. januar økte lydstrømmer og videoopptak av trioens musikk med 776,4% – noe som var mer enn 24,5 millioner.

Det mest spilte sporet var Moving Pictures-klassikeren Tom Sawyer, som ble spilt 2,82 millioner ganger sammenlignet med 698 000 strømmer uken før. Salget av individuelle spor i samme periode økte med forbløffende 2304% fra 1000 til 19.000, mens albuminnkjøpene økte med 1820%.

Fredag ​​kveld til lørdag strømmet hyllest fra musikkens verden inn for Peart, mens artister som var på konsert i timene etter at nyheten brøt, betalte sin egen hyllest til den innflytelsesrike musikeren, inkludert Tool, Dream Theatre og Styx.

Fansen har også delt sine egne hyllester til Peart på sosiale medier de siste syv dagene, med mer enn 24 000 meldinger lagt ut på Rushs Facebook-side alene.

En uke har gått etter tidenes trommeslager døde og tallene som nå er bekreftet sier absolutt alt hvor stor Neil Peart er, og som blir satt pris på av musikere, fansen over hele verden. Musikken til Rush er ekte musikk med over 40 år lang historie!

Kanskje du også liker

The Walking Dead jobber med å hente tilbake Lauren Cohan etter at Whiskey Cavalier ble kansellert i mai

Etter syv år på The Walking Dead ønsket Lauren Cohan å utvide seg til andre prosjekter, men så langt har det dessverre ikke fungertså bra. …

Les Mer

Ny musikk først – Januar, 2020

Vi er inne i et nytt år med allerede mye ny musikk ute som jeg har den store gleden til å dele med mine lesere. …

Les Mer

Peter Whittingham: Tidligere Aston Villa, Blackburn og Cardiff er død

Peter Whittingham, tidligere Cardiff, Aston Villa og Blackburn midtbanespiller, er død i en alder av 35 år. Whittingham falt i en trapp utenfor en pub …

Les Mer