Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Rush dominerer strømmetjenester etter Neil Pearts død

Reklame

Rush dominerer strømmetjenester og salg av deres omfattende katalog steg i USA i dagene etter trommeslageren Neil Pearts død, ifølge Billboard.

Nyhetene om Pearts død ble kunngjort forrige fredag med en uttalelse fra bandet som sa at 67-åringen døde 7. januar etter en tre og et halvt års kamp med hjernekreft. Tall utarbeidet av Nielsen Music / MRC Data avslører at mellom 10. og 13. januar økte lydstrømmer og videoopptak av trioens musikk med 776,4% – noe som var mer enn 24,5 millioner.

Det mest spilte sporet var Moving Pictures-klassikeren Tom Sawyer, som ble spilt 2,82 millioner ganger sammenlignet med 698 000 strømmer uken før. Salget av individuelle spor i samme periode økte med forbløffende 2304% fra 1000 til 19.000, mens albuminnkjøpene økte med 1820%.

Fredag ​​kveld til lørdag strømmet hyllest fra musikkens verden inn for Peart, mens artister som var på konsert i timene etter at nyheten brøt, betalte sin egen hyllest til den innflytelsesrike musikeren, inkludert Tool, Dream Theatre og Styx.

Fansen har også delt sine egne hyllester til Peart på sosiale medier de siste syv dagene, med mer enn 24 000 meldinger lagt ut på Rushs Facebook-side alene.

En uke har gått etter tidenes trommeslager døde og tallene som nå er bekreftet sier absolutt alt hvor stor Neil Peart er, og som blir satt pris på av musikere, fansen over hele verden. Musikken til Rush er ekte musikk med over 40 år lang historie!

Kanskje du også liker

Sean Connery er død

Sir Sean Connery er død 90 år gammel. Den skotske skuespilleren var mest kjent for skildringen av James Bond, og var den første til å …

Les Mer

3 til 1 med Baest

I fjor høst tok jeg 3 til 1 frem fra glemselen og i første post fikk du tre magiske låter med belgiske Brutus som jeg …

Les Mer

Plateanmeldelse: Kirk Windstein – Dream In Motion

Jeg skal være så brutal ærlig at jeg har aldri vært noen stor fan av Sludge Metal-heltene Crowbar, i alle fall inntil nå for nå …

Les Mer