Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder – Saken mot Laila Bertheussen. Et brudd på Demokratiet?

Laila Anita Bertheussen er samboer med tidligere Justisminister Tor Mikkel Wara. De har holdt sammen siden 1994. Hun har aldri lagt skjul på at hun har gjort feil i sin fortid og har brukt mye tid på å bli et bedre menneske, Laila er mest kjent for å være hovedmistenkt i saken mot sin samboer Tor Mikkel Wara og andre ledende politikere. Der er påstanden at Laila Bertheussen skal ha stått bak trusler, brannstiftelse og skadeverk på eiendom. Derfor er nok denne saken mot henne og bevisførselen mot henne ganske spesiell, for meg virker det som om rettsvesenet prøver å få Bertheussen straffet på grunnlag av indisier og hennes fortid å ikke reelle bevis. Det er mange og til dels kompliserte bevis mot Laila Bertheussen som både kan bevises og motbevises.

Laila Bertheussen har både sittet i fengsel før og har tre dommer på samvittigheten fra tidligere forhold på 80-tallet. Seneste dommen er fra 1989, da ble Bertheussen dømt til 120 dagers fengsel med to års prøvetid og en bot på 600 kroner for tyveri, bedrageri og dokumentforfalskning. Hun har vært politiets søkelys før og det er nok derfor hun har blitt etterforsket så nådeløst i Wara saken og har nå status som mistenkt og ikke med fornærmet.

Det er hele 15 tiltalepunkter mot henne for øyeblikket. Det mest alvorlige tiltalepunktet er angrep på demokratiet igjennom å bruke svært utspekulerte metoder, motivet hennes skal være å spre usikkerhet og tvil blant toppledere i Norge, ellers noe uklart. Bertheussen har selv uttalt at PST må ha glemt at jeg faktisk var med fornærmet i denne saken og har faktisk ingenting å vinne på det hvis jeg blir tiltalt å straffet for dette. Politiet selv har blitt anklaget for å bruke Bertheussens fortid mot henne i for stor grad. Rettsystemet i Norge skal ikke vektlegge dommer som er mer enn 10 år gamle, uansett hva den tiltalte har gjort.

Tiltalepunktene mot henne omfatter

Hun skal ha stått bak branntilløpet i sin egen og samboerens bolig. Laila skal ha utført skadeverk med hensikt å skade sin samboer Tor Mikkel Wara.
Riksadvokaten beordret en tiltale mot Bertheussen med en ti års fengsel.
Grunnlaget er at hun ved hjelp av trusler og rettstridig adferd skal ha «voldt fare for at Justisminister Tor Mikkel Wara, Samfunnsikkerhetsminister Ingvill Smirnes Tybring-Gjedde og Stortingrepresentant Christian Tybring-Gjedde ble hindret eller påvirket i sin virksomhet». Dette omhandler også om personangrep.
Flere punkter med brudd på brannvernloven mot henne. Hun skal ha utført videre skadeverk på parets bil ved å ripe inn RASIST i lakken, skrevet feil med vilje, for å sende falske trusselbrev og for å gi seg ut for å være noen andre. Bevisbyrden der er blitt linket opp mot språkforskning. På tross av den kraftige skytsen og anklager fra politiet, PST, påtalemyndigheten, så står Tor Mikkel Wara bak sin samboer å hevder hennes uskyld.
Bevisførselen er massiv som inneholder bevis av svært teknisk art. Det er brukt store ressurser for å få Laila Anita Bertheussen skyldig og alt fra frimerke til bruk av visse type skrivere har blitt kastet inn i beviskampen. Straffesaken mot Laila Bertheussen har nå pågått i Oslo Tingrett siden 8.september i år. Om en uke skal skyldspørsmålet avgjøres, da skal aktoratet og forsvarer overbevise dommerne om enten domfellelse eller frifinnelse.
Redaksjonen holder pusten å venter spent. Utfallet kan bli alvorlig for Laila Anita Bertheussen som nå risikerer ti års fengsel. Blir hun straffet så kan dette sende sjokkbølger gjennom det frie og demokratiske Norge, da selv tilsynelatende uskyldige husmødre kan finne på slike overtramp på sin egen ytringskamp må noe gjøres. Det snakkes tross alt et brudd på demokratiet.
Vi venter i spenning, på vegne av redaksjonen – Programleder for Halvard Henry med Venner:
Lars Nicolai Skjølingstad

Kanskje du også liker

Soundgarden-overlevende er ivrige til å spille sammen igjen

Matt Cameron (Trommeslager og gitaristen Kim Thayil har snakket om at de overlevende bandmedlemmene skal spille sammen igjen. Begge snakket i kjølvannet av utgivelsen av …

Les Mer

Next Leader Fund LP fra Hongkong har kjøpt opp Wigan Athletic

Wigan Athletic har bekreftet at eierskapet til klubben nå har formelt byttet eierskap. En uttalelse på nettstedet til Wigan står det som følgende: Vi kan …

Les Mer

Darkthrone går i studio for å lage nytt album tidlig i 2021

Gledelig nyheter til fansen. Darkhrone med Fenriz og Nocturno Culto går i studio for å lage et  nytt album tidlig i 2021. Det vil være …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly