Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sandefjord klar for Eliteserien – Skeid rykker ned

En serierunde før slutt i OBOS-Ligaen ble det klart i ettermiddag hvem som går opp og hvem som går ned. Tromsdalen var allerede tapt for flere runder siden, mens Oslo-klubben Skeid hadde et lite håp til i ettermiddag da de måtte vinne over Notodden, det endte med 2 – 2 for Tom Nordlies gutter, opp nedrykket til Postnord-Ligaen ble klart for oksene.

Den avgjørende bunnkampen mellom Skeid og Notodden endte med dramatikk til siste slutt da Notodden fikk straffespark fire minutter på overtid da ballen traff armen til Ayoub Aleesami.Straffen satte Gaston Salasiwa inn via keeper Idar Lysgård til 2-2. Dermed rykker Skeid ned til 2. divisjon, mens Notodden kan berge plassen om resultatene går deres vei i siste serierunde.

Johnny Buduson satte inn det første målet etter 20 minutter fra kloss hold. Drama startet imidlertid noen minutter før pause da dommer Sivert Amland pekte på straffemerket til Skeid for første gang etter holding i feltet. Salasiwa var sikker og satte inn 1-1. Men på overtid i første omgang banket Johannes Andres Nuñez inn 2-1 for Skeid etter at han plukket opp en klarering fra Notodden-forsvaret.

Siden sommer har Skeid spilt på Intility Arena (hjemmebanen til Vålerenga Fotball) etter at Oslo Kommune har jobbet med ny gressbane siden august. Tallene for Skeid på Iitility Arena sier det meste. (null seire). Nå tar den stolte klubben fra Nordre Åsen den tunge veien ned til nivå tre!

I mens Skeid blir med Tromsdalen ned til Postnord-Ligaen etter ett år på nest øverste nivå, så er det jubel i Vestfold-klubben Sandefjord som blir med Aalesund opp til Eliteserien etter en sesong med en opptur for begge klubbene. Det sto lenge målløst på Ågotnes da Aalesund jaktet poengrekorden til Start i 1. divisjon.

Seks minutter før slutt fikk laget et billig straffespark som Niklas Castro satte i mål til 1-0. Det var hans 16. mål for sesongen etter dagens seier mot Nest-Sotra. Med minst uavgjort i den siste kampen mot Sandefjord setter Aalesund poengrekord i 1. divisjon. Den innehar Start fra 2004 da laget oppnådde 74 poeng.

Siste serierunde blir spilt lørdag 9.november og hvem må ut i kvalifisering om spill om overlevelse. Det blir enten Notodden eller Strømmen. Siste serierunde blir spilt slik:

Jerv – Kongsvinger

Raufoss – Skeid

Hamarkameratene – Nest-Sotra

Sandnes-Ulf – Strømmen

KFUM – Sogndal

Notodden – IK Start

Aalesund – Sandefjord

Ullensaker/Kisa – Tromsdalen

Det som blir mest spennende å følge om en uke er hvem som må ut kvalifisering og hvem som havner i kvalifisering om Eliteserien. KFUM, Sogndal, Nest-Sotra eller Kongsvinger? En av disse klubbene blir den store taperen om syv dager.

Gratulerer så mye med opprykket til Eliteserien Aalesund og Sandefjord!!

Kanskje du også liker

Charlie Austin tilbake i Queens Park Rangers på lån ut sesongen

Charlie Austin (31) er tilbake på Loftus Road og det på lån ut sesongen fra Premier League-klubben West Bromwich som er aktive i overgangsvinduet som …

Les Mer

Irwin-familien har reddet over 90 000 dyr, inkludert mange skadde i de australske skogbranner

Barna til den avdøde TV-personlighet, naturvitenskapsmann og miljøverner Steve Robert Irwin (Krokodillejegeren), som døde 4.september 2006 i en alder av 44 år fortsetter der pappa slapp. Bindi …

Les Mer

Washington Redkins dropper navnet sitt og endrer logoen sin etter beskyldninger for rasisme

NFL-klubben Washington har offisielt droppet navnet sitt «Redskins», som ble bedt om etter press fra indianersamfunnet og sponsorer. Varemerket lanserte en gjennomgang av klubbnavnet etter …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly