Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sean Reinert fra Cynic og Death er død

Sean Reinert, den banebrytende trommeslageren bak flere death metal-grupper, inkludert Cynic og Death, er død. Reinert ble 48 år. Ifølge tjenestemenn ble Reinert funnet i sitt hjem i San Bernardino fredag 24. januar uten de fikk noe liv i trommeslageren. Ingen dødsårsak er kjent.

Reinert dannet Cynic i 1987 med hyppig samarbeidspartner og gitarist/vokalist Paul Masvidal. Radarparet ga ut kultfavoritten «Focus” i 1993 før de splittet opp i 1994. Bandet ble gjenforent i 2006 og ga ut ytterligere to album før Reinert forlot gruppen i 2015.

Reinert og Masvidal jobbet også på Deaths banebrytende tech-death metal album «Human» i 1991, som fremdeles regnes som et av metalls mest innflytelsesrike verk. De skulle senere danne gruppen Æon Spoke, som kom ut med to album. I 2014 kom Reinert og Masvidal nasjonale overskrifter da de offentlig kom ut som homofile.

Det er en ting å gjøre noe med bandkameratene dine og bare spille homofil fordi det er skittent, sa Masvidal til L.A. Times. Det er en annen ting å faktisk leve det. Reinert la til: Homofile mennesker er overalt, gjør hver jobb, spiller alle slags musikk og vi har alltid vært. Det har tatt meg år å endelig være modig nok til å si: Hvis du har et problem med det, så kast ut albumene våres. Det er problemet ditt, ikke mitt.

Reinert spilte sist trommer for The Perfect Beings, som ga ut sin første plate med trommeslageren i 2018. Han komponerte også musikk til kortfilmen i 2001, The Yellow Umbrella. Lørdag skrev Death på sin Facebook-side: RIP til et absolutt monster og geni på trommene. Jeg er målløs og har ingen detaljer til å komme med pr dato.

Tidligere i dag (søndag 26. januar) tok Megadeths Dirk Verbeuren til facebook: Verden mistet en sann legende og en vakker sjel. Sean Reinerts innovative, dynamiske, sjelfulle spill på Deaths ‘Human’ og Cynics ‘ Focus ‘endret spillet om tromming av metall fullstendig. Som tenåring dro jeg ut og kjøpte min første splash cymbal etter å ha hørt Sean. Ingen spilte som han, og for mange, inkludert meg selv, er Sean den ultimate referansen når det kommer til kreativitet og sving i tromming av metall.

Som person var Sean jovial, godhjertet, gjennomtenkt og alltid klar til å knekke en vits eller fortelle en morsom historie. Gjennom hans inderlige latter under de mange spille/filmkveldene delte kona og jeg sammen med han og kjæresten hans Tom, eller de store klemmene hans da det var på tide å dra hjem for å ta seg av kattene sine, fylte Seans varme nærvær rommet på best mulig måte. Det er så vanskelig å innse at han er borte. Vi snakket bare for noen uker siden og han hørtes like lykkelig ut som alltid.

Sean Reinert (27. mai 1971 – 24. januar 2020) var en amerikansk musiker, låtskriver og trommeslager av Æon Spoke. Han var også trommeslager og grunnlegger av Cynic, helt til han forlot bandet i september 2015. Han krediterte trommeslagere som Dave Miranda, John Bonham, Dave Weckl, Gary Husband og Vinnie Colaiuta som en viktig innflytelse i hans formative år. Sean var aktiv fra 1987 til 2020.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Save By The Bell «Skulk» er tilbake etter 27 år

Noen venner er virkelig for alltid. Peacock (Streamingtjeneste kun i USA) droppet tirsdag traileren i full lengde for 80-tallsklassikeren Saved by the Bell som har …

Les Mer

Topp 10 – One hit wonders: 70’s

I vår serie i Topp 10 – One hit wonders er vi nå på 1970-tallet. Sist var vi på 80-tallet og som vanlig leverer også …

Les Mer

Ny musikk først oktober, del 1, 2020

Endelig tilbake med masse ny støy til sine kjære lesere og gjett om jeg elsker å gi deg det du setter pris på av ny …

Les Mer