Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Serieanmeldelse: Stateless

Stateless er en miniserie som er basert på en sann historie med Yvonne Strahovski (Dexter on Showtime) i hovedrollen sammen med Cate Blanchett (The Aviator), Dominic West (The Wire), Jai Courtney (Suicide Squad).

Handlingen

Serien er delvis inspirert av den virkelige historien om https://en.wikipedia.org/wiki/Cornelia_Rau, en australsk fast bosatt som ble ulovlig varetektsfengslet under den australske regjeringens obligatoriske interneringsprogram.

I Stateless foregår fangenskapet i et statlig styrt, men privatisert drevet, immigrasjonssenter som ligger i ødemarken, og som i praksis fungerer som fengsel hvor folk holdes innesperret i årevis mens de venter på en saksbehandler.

Pekefingeren er tydelig rettet mot de innsattes manglende rettsikkerhet, men «Stateless» har også et ønske om å se problemstillingene fra ulike sider.

Dommen

Sterk miniserie som går rett i sjela. Australsk innvandrerpolitikk har vært kontroversielt i mange år. Når du ser Stateless så vil du forstå hvorfor kritikken er som så.

Stateless ligger på Netflix og gjett om jeg slukte miniserien. Vi må ha flere slike serier, ikke bare de seriene som er basert på flere klisjeer som kommer fra ti-talls sjangere i filmen og serieverden. Anbefales på det varmeste. Terningkast 6!!

Kanskje du også liker

Markus Henriksen klar for Bristol City

Nå i kveld skriver Sky Bet Championship-klubben Hull City at de har blitt enig med Bristol City om å låne ut landslagsspilleren, Markus Henriksen (27) …

Les Mer

30 år siden skrekkfilm-klassikeren Tremors kom ut på kino

I dag er det 30 år siden den amerikanske komedie/skrekkfilm-klassikeren, Tremors (Marksommer) kom ut på kino. Regi er ved Ron Underwood som senere slo til …

Les Mer

Coronaviruset: Southampton FC første Premier League-klubb som kunngjør at spillere vil utsette en del av lønningene frem til juni

Southampton FC har blitt den første Premier League-klubben som kunngjør at spillerne vil utsette en del av lønningene midt i coronavirus-pandemien. Manager Ralph Hasenhuttl og …

Les Mer

Reklame