Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Serieanmeldelse: Stateless

Stateless er en miniserie som er basert på en sann historie med Yvonne Strahovski (Dexter on Showtime) i hovedrollen sammen med Cate Blanchett (The Aviator), Dominic West (The Wire), Jai Courtney (Suicide Squad).

Handlingen

Serien er delvis inspirert av den virkelige historien om https://en.wikipedia.org/wiki/Cornelia_Rau, en australsk fast bosatt som ble ulovlig varetektsfengslet under den australske regjeringens obligatoriske interneringsprogram.

I Stateless foregår fangenskapet i et statlig styrt, men privatisert drevet, immigrasjonssenter som ligger i ødemarken, og som i praksis fungerer som fengsel hvor folk holdes innesperret i årevis mens de venter på en saksbehandler.

Pekefingeren er tydelig rettet mot de innsattes manglende rettsikkerhet, men «Stateless» har også et ønske om å se problemstillingene fra ulike sider.

Dommen

Sterk miniserie som går rett i sjela. Australsk innvandrerpolitikk har vært kontroversielt i mange år. Når du ser Stateless så vil du forstå hvorfor kritikken er som så.

Stateless ligger på Netflix og gjett om jeg slukte miniserien. Vi må ha flere slike serier, ikke bare de seriene som er basert på flere klisjeer som kommer fra ti-talls sjangere i filmen og serieverden. Anbefales på det varmeste. Terningkast 6!!

Kanskje du også liker

Full krise i Macclesfield Town FC

Macclesfield Town-manager Daryl McMahon og hans assistent Steve Gritt har trekket seg fra sine roller i League Two-klubben. McMahon og Gritt er forstått å være …

Les Mer

Plateanmeldelse: Napalm Death – Throes of Joy in the Jaws of Defeatism

Det har nå gått fem år vi sist hørte fra Grindcore-heltene Napalm Death som har vært aktive siden 1981, og i disse dager er de …

Les Mer

Ginger Baker er død

Ginger Baker, en av de mest innovative og innflytelsesrike trommeslagere innen rockemusikk, er død i en alder av 80 år. Som en av grunnleggerne av …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly