Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Serieanmeldelse: Stateless

Stateless er en miniserie som er basert på en sann historie med Yvonne Strahovski (Dexter on Showtime) i hovedrollen sammen med Cate Blanchett (The Aviator), Dominic West (The Wire), Jai Courtney (Suicide Squad).

Handlingen

Serien er delvis inspirert av den virkelige historien om https://en.wikipedia.org/wiki/Cornelia_Rau, en australsk fast bosatt som ble ulovlig varetektsfengslet under den australske regjeringens obligatoriske interneringsprogram.

I Stateless foregår fangenskapet i et statlig styrt, men privatisert drevet, immigrasjonssenter som ligger i ødemarken, og som i praksis fungerer som fengsel hvor folk holdes innesperret i årevis mens de venter på en saksbehandler.

Pekefingeren er tydelig rettet mot de innsattes manglende rettsikkerhet, men «Stateless» har også et ønske om å se problemstillingene fra ulike sider.

Dommen

Sterk miniserie som går rett i sjela. Australsk innvandrerpolitikk har vært kontroversielt i mange år. Når du ser Stateless så vil du forstå hvorfor kritikken er som så.

Stateless ligger på Netflix og gjett om jeg slukte miniserien. Vi må ha flere slike serier, ikke bare de seriene som er basert på flere klisjeer som kommer fra ti-talls sjangere i filmen og serieverden. Anbefales på det varmeste. Terningkast 6!!

Kanskje du også liker

Brasilianske Thrash metal-bandet Nervosa med nye medlemmer

Etter en uke med mye spekulasjoner kom Nervosa med nyheten i ettermiddag at Prika Amaral har fått med seg nye medlemmer fra blant annet Mia …

Les Mer

Den internasjonale kvinnedagen – 8.mars

I dag er det den internasjonale kvinnedagen -8.Mars. Har vi kommet lengre selv om vi lever i en moderne tidsalder? Det er ingen tvil om …

Les Mer

Irwin-familien har reddet over 90 000 dyr, inkludert mange skadde i de australske skogbranner

Barna til den avdøde TV-personlighet, naturvitenskapsmann og miljøverner Steve Robert Irwin (Krokodillejegeren), som døde 4.september 2006 i en alder av 44 år fortsetter der pappa slapp. Bindi …

Les Mer