Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Serieanmeldelse: Stateless

Stateless er en miniserie som er basert på en sann historie med Yvonne Strahovski (Dexter on Showtime) i hovedrollen sammen med Cate Blanchett (The Aviator), Dominic West (The Wire), Jai Courtney (Suicide Squad).

Handlingen

Serien er delvis inspirert av den virkelige historien om https://en.wikipedia.org/wiki/Cornelia_Rau, en australsk fast bosatt som ble ulovlig varetektsfengslet under den australske regjeringens obligatoriske interneringsprogram.

I Stateless foregår fangenskapet i et statlig styrt, men privatisert drevet, immigrasjonssenter som ligger i ødemarken, og som i praksis fungerer som fengsel hvor folk holdes innesperret i årevis mens de venter på en saksbehandler.

Pekefingeren er tydelig rettet mot de innsattes manglende rettsikkerhet, men «Stateless» har også et ønske om å se problemstillingene fra ulike sider.

Dommen

Sterk miniserie som går rett i sjela. Australsk innvandrerpolitikk har vært kontroversielt i mange år. Når du ser Stateless så vil du forstå hvorfor kritikken er som så.

Stateless ligger på Netflix og gjett om jeg slukte miniserien. Vi må ha flere slike serier, ikke bare de seriene som er basert på flere klisjeer som kommer fra ti-talls sjangere i filmen og serieverden. Anbefales på det varmeste. Terningkast 6!!

Kanskje du også liker

Premier League falt i forbruk bare i januar 72 %

Utgiftene på overgangene i januar har falt med 72 % på grunn av pandemien og Brexit. Klubber har brukt £ 65 millioner denne måneden, sammenlignet …

Les Mer

Lee Collins kaptein på Yeovil Town er død

Yeovil Town-kaptein Lee Collins er død 32 år gammel. Klubben bekreftet at han gikk bort onsdag i en uttalelse på klubbens nettside. «Alle i Yeovil …

Les Mer

Dominik Szoboszlai klar for RB Leipzig

Dominik Szoboszlai (20) har bestemt seg for å bli RB Leipzig i januar-overgangsvinduet, ifølge Sky i Tyskland. Avtalen er nær å bli avsluttet med hans …

Les Mer