Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Skuespiller Rip Torn er død

Den amerikanske skuespilleren Rip Torn er død, melder AP. Han ble 88 år gammel.

Torn døde tirsdag ettermiddag i sitt hjem med familien sin til stede.

Blant annet har skuespilleren, som kommer fra Temple i Texas, vunnet en Emmy for sin innsats i TV-serien The Larry Sanders Show, som gikk fra 1992 til 1998.

Han ble for øvrig nominert til Emmy for hver sesong showet gikk på TV, skriver The Guardian.

TV-serien førte til en oppsving i skuespillerkarrieren, og i 1997 spilte han rollen som Agent Z i filmen «Men in Black».

Karrieren til Torn strekker seg langt lengre tilbake enn det. Han debuterte på film allerede i 1956, og ble på få år anerkjent som skuespiller.

På TV har han blant annet spilt Richard Nixon og Lyndon B. Johnson.

Han fortsatte med skuespill lenge. Blant annet har han en opptreden i TV-serien 30 Rock og en rolle i komedien Dodgeball og stemmen hans kan man høre i Biefilmen fra 2007.

Rip Torn var gift tre ganger, hadde seks barn og fire barnebarn. Hans første ekteskap med skuespilleren Ann Wedgeworth var fra 1956 til 1961. De hadde en datter, Danae Torn.

I 1963 giftet Torn seg med Geraldine Page, og de ble gift til hennes død i 1987. De hadde en datter, skuespiller Angelica Page og tvilling sønnene i skuespilleren Tony Torn, og Jon Torn (lektor av elektroniske medier og film ved nord Arizona universitetet). Torn giftet seg med skuespillerinne Amy Wright i 1989. De hadde to barn, Katie og Claire Torn.

Elmore Rual Torn Jr ble født 6.februar, 1931 i Temple, Texas, USA og døde 9. juli 2019, hjemme i sitt hjem i Lakeville, Connecticut. Han ble overlevd av sin kone, seks barn, fire barnebarn og en søster.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Drømmen om jobb som endelig ble realisert i en alder av 42 år

I alle år har jeg drømt om en jobb i samfunnet. For en uke siden ble det realistisk da jeg fikk beskjed fra NAV at …

Les Mer

Ric Ocacek fra The Cars er død

Vokalisten, gitaristen fra New wave heltene The Cars, som ble innlemmet av Hall of Fame i 2018 ble funnet død i en leilighet i New …

Les Mer

Kansellerte serier del 1 – 2019/20

Vi er inne i en ny TV sesong i USA og allerede har de største nettverkene, kanalene kansellert ni serier. Er det en serie som …

Les Mer