Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Spencer Davis fra det legendariske bandet The Spencer Davis Group er død

Reklame

Spencer Davis er død 81 år gammel.

Multiinstrumentalisten og grunnleggeren av The Spencer Davis Group gikk bort på sykehus (19. oktober) mens han ble behandlet for lungebetennelse, sa hans agent Bob Birk til BBC.

Birk husket Davis som «en meget etisk, veldig talentfull, godhjertet, ekstremt intelligent, sjenerøs mann. Han vil bli savnet. ”

Davis dannet The Spencer Davis Group i Birmingham i 1963 med Steve Winwood (orgel / vokal), Muff Winwood (bass) og Pete York (trommer). Bandet, som opprinnelig gikk under navnet The Rhythm & Blues Quartet, ble kjent for hits som ‘Keep On Running’ (en cover av en sang skrevet av Jackie Edwards), Gimme Some Lovin’ og ‘I’m A Man.

Spencer Davis Group var en del av «British Invasion» på 1960-tallet i USA, og turnerte med slike som The Who og The Rolling Stones.

Winwood-brødrene forlot gruppen i 1967 – Steve for å danne Traffic; Muff ble en suksessfull plateleder – og bandet ble lagt ned i juli 1969 (selv om de kort reformerte fra 1973-74) med Davis som flyttet til USA året etter for å forfølge en solokarriere.

Davis jobbet også som sjef på Island Records på 1970-tallet, med sin offisielle nettside om at den walisiske musikeren hjalp «med å fremme profilene til artister som Robert Palmer og Bob Marley» gjennom sitt arbeid på Island.

Davis var en produktiv turnerende musiker, og han spilte under The Spencer Davis Group-banneret uten Winwoods på 90-, 2000- og 2010-tallet. Bandet spilte sist sammen i 2017, med to turneringsoppstillinger – en for Europa og en for USA – i drift, og Davis fortsatt ved roret.

Hyllest til Davis har strømmet inn på sosiale medier – du kan se et utvalg av de nedenfor.

Spencer Davis (født Spencer David Nelson Davies, 17. juli 1939 – 19. oktober 2020) var en walisisk multiinstrumentmusiker og grunnlegger av 1960-tallet beatbandet Spencer Davis Group. Spencer var aktiv fra 1963 til sin død. Davis døde av lungebetennelse 19. oktober 2020 i en alder av 81 år!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Kristofer Hivju og kona friske igjen etter coronasmitte

Game of Thrones-skuespilleren Kristofer Hivju har bekreftet at han har kommet seg helt etter coronaviruset  etter å ha delt diagnosen sin i mars. Hivju delte …

Les Mer

Pearl Jam deler usensurert versjon av Jeremy musikkvideo

Pearl Jam har delt en tidligere uutgitt usensurert musikkvideo for sangen ‘Jeremy’. Bandet ga ut videoen, som tidligere ikke var tilgjengelig i USA på grunn …

Les Mer

Plateanmeldelse: Nervosa – Perpetual Chaos

Nervosa har gått gjennom mye siden Downfall of Mankind kom ut i 2018. To medlemmer har sluttet  i bandet som er Luana Dametto (Trommer), Fernanda …

Les Mer