Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ståle Solbakken ferdig i FC København

I to perioder har Ståle Solbakken vært manager for Nordens største klubb. Første perioden var fra 2005 til 2011 med en liten periode i FC Köln og Wolverhampton Wanderers som endte med en stor nedtur. Oppturen kom i 2013 da den tidligere landslagsspilleren til Norge vendte hjem til FC København.

I morgentimene kom nyheten som sjokkerer nok mange fans, fotball-kjennere, kritikere at 52-åringen fra Grue har fått sparken. På klubbens nettsider står det som følgende:

Ifølge pressemeldingen er årsaken at klubben ikke har levert resultater på et tilfredsstillende nivå i Superligaen i 2020.

– Ståle er uten sammenligning den mest suksessfulle manageren i klubbens historie med en imponerende resultatliste. Alle i klubben skylder Ståle en stor takk for den enorme innsatsen har han lagt ned for klubben og resultatene han har skapt. Vi må imidlertid konstatere at resultatene i 2020 ikke har vært tilfredsstillende, og det tar vi nå konsekvensen av, sier styreleder Bo Rygaard i pressemeldingen.

Etter fire kamper i denne sesongen ligger København på niende plass på tabellen. På de fire kampene har laget vunnet én, spilt én uavgjort og tapt to kamper. I forrige sesong endte klubben på andreplass, ni poeng etter seriemester Midtjylland. Også Solbakkens assistenttrener Bård Wiggen har hatt sin siste arbeidsdag i hovedstadsklubben.

FCKs styreleder sier at det har vært en vanskelig beslutning for klubben å ta på både et faglig og følelsesmessig nivå, men at klubben har brukt god til til å tenke seg om.

– Vi mener at dette er det beste for FCK i den situasjonen vi er i, sier Rygaard.

Tidligere toppspiller William Kvist og U-19-trener Hjalte Bo Nørregaard overtar – med sistnevnte som sjefstrener.

Sesongen 2020 har vært grusom for FC København så valget i dag tidlig har nok vært der lenge, men i fotballen så snakkes det om resultater, vi gir det tid, så får vi se, blir det ikke bedre om tre kamper så må vi ta et valg med manageren. Det er det jeg tipper storheten har gjort. Synd for Ståle, samtidig kan det være bra for den tidligere landslagsspilleren med fortid i Hamarkameratene, Lillestrøm SK, Wimbledon, Aalborg og nevnte FC København.

Bare i sin tid som manager for FC København har 52-åringen ledet klubben til Royal League 2005/2006, åtte titler i Superligaen fra 2005–06, 2006–07, 2008–09, 2009–10, 2010–11, 2015–16, 2016–17, 2018–19. I cupen har Ståle vunnet 2008–09, 2014–15, 2015–16, 2016–17.

I disse tider der Norge igjen ikke klarte å komme seg i et stort mesterskap så mener Halvard Henry det er på tide at Ståle Solbakken går under lupen på Norges Fotballforbund. Han har vært trener for U-17-landslaget, og var Nils Johan Sembs assistent på A-landslaget. 3. november 2009 ble det etter lengre tids spekulasjoner offentliggjort at Solbakken ansettes som trener for det norske A-landslaget i 2012. Han ble ansatt for perioden 2012-2015, med mulighet for forlengelse til etter EM-sluttspillet i 2016 dersom Norge skulle kvalifisere seg. Men Solbakken sa fra seg denne muligheten, da han ble trener for FC Köln i mai 2011.

Alle husker Ståle tok en U-sving som på den tiden var forståelig. Det var også mye sinne fra supportere, media og kritikere. Nå er det annerledes – La det være klart at Lagerbäck har mislykkes som landslagssjef for Norge.

VGs landslagskommentator Knut Espen Svegaarden skrev fredag at «hvis Lagerbäck ikke lykkes, så sitter det en mann i København som bør være Norges neste landslagssjef – enten i 2021 eller senest 2022».

Tross de svake resultatene denne sesongen karakteriserer danske BT lørdagens nyhet som et «kæmpe chok», mens konkurrenten Ekstra Bladet har funnet frem sine aller største krigstyper.

FC København ligger nå på en 9.plass i Super League med bare en seier i de fire første kampene. Samtidig ble det en pinlig exit i Europa League-kvalifiseringen, der FCK hjemme tapte mot den kroatiske klubben Rijeka.

Sjokket er stort i Danmark etter Solbakkens exit. På Twitter skriver blant annet Jesper Grønkjær

I fotball- og podcastmediene Mediano er det beste ordet som beskriver Ståle Solbakkens exit tilsynelatende også ‘sjokk’. Slik skriver Medianos sjefredaktør:

 

Hva nå?

Kom hjem til Norge og ta over Norge. Vi vil ha deg som landslagssjef for Norge. Norges Fotballforbund må sette seg ned å snakke om fremtiden etter den skuffende kampen mot Serbia på torsdag. Lagerbäck har skuffet, det må gjøres noe nå. Uansett er dette en trist dag for oss som setter stor pris på Ståle Solbakken! Dette fortjener du ikke – Samtidig er dette fotball, ingenting varer evig. Det vet vi alle som har fotball som lidenskap!

Kanskje du også liker

Morgan Schneiderlin klar for Nice

I dag ble det klart at den tidligere Southampton FC, Manchester United og nå sist i Everton ble klar for den franske klubben Nice. Morgan …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien – I dag er det 40 år siden Ian Curtis fra Joy Division tok sitt liv

Dagen i dag i musikkhistorien Ian Kevin Curtis (15. juli 1956 – 18. mai 1980) var en engelsk singer-songwriter og musiker. Han var forsanger og …

Les Mer

Coronavirus: Engelsk fotball utsatt til minst 30. april

Opp i alt det som skjer om dagen med coronaviruset så er det noen gode nyheter og i dag bestemte ledelsen i Premier League i …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly