Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Steve Cooper forlater Swansea City

Swansea City kan bekrefte at manager Steve Cooper har bestemt seg for å forlate klubben.

Cooper hadde 12 måneder igjen av den treårige avtalen han signerte da han ankom Liberty Stadium sommeren 2019.

Til tross for klubbenes innsats for å gå i dialog med hensyn til kontraktsforlengelse ble det deretter avtalt av begge parter å gjensidig skille seg foran 2021-22 sesongen.

Steve Cooper sier i en uttalelse til klubbens nettside: ”Jeg er veldig stolt av det vi har oppnådd de siste to sesongene, spesielt å komme til play off, men det føles som en god tid for alle parter å gjøre en endring.

“Det er en fantastisk klubb med utrolige supportere, og jeg er veldig takknemlig til dem, spillerne og alle ansatte for at de har tatt meg så velkommen hit. Jeg ønsker teamet lykke til for fremtiden. ”

Swansea Citys administrerende direktør Julian Winter sier til nettsiden: “Vi føler at denne konklusjonen er til det beste for klubben med en ny sesong litt over to uker unna.

“Denne avgjørelsen ble nådd i minnelighet for to uker siden, og jeg vil takke Steve for å ta pre-season og for hans profesjonalitet mens denne prosessen er løst.

“I løpet av de to årene han har hatt ansvaret, har Steve fordypet seg i klubben og kontinuerlig forbedret vår ligaposisjon, i tillegg til å gi unge spillere en førstelagsmulighet.

“Det har vært godt dokumentert at siden klubben rykket ned fra Premier League, var den økonomiske stillingen en som betydde at klubben måtte være langt mer bærekraftig, og vi er glade for at så mange unge spillere har kommet hit og fått den muligheten av Steve og hans trenerteam.

”Akkurat som den spillende troppen, når en manager har 12 måneder igjen av en kontrakt, må det være en sammenhengende plan som gjør at klubben kan fortsette å bygge både på og utenfor banen, og det innebærer dialog rundt kontrakter.

“Vi følte som en klubb at situasjonen trengte klarhet, og med en ny sesong som nærmer seg, gir den gjensidige karakteren av denne avgjørelsen begge parter en sjanse til å se fremover.

«Jeg vil benytte anledningen til å ønske Steve lykke til for fremtiden og takke ham for jobben han har gjort i løpet av de to årene han har jobbet med fotballklubben.»

Cooper forlater Liberty Stadium etter to år som manager, i løpet av den tiden ledet han klubben til påfølgende topp seks i Sky Bet Championship.

41-åringen som guidet England U 17  til stor suksess i VM i 2017 – ankom Swansea City i juni 2019 og førte klubbens beste start på en ligasesong på 41 år.

Til tross for en spennende slutt på kampanjen, tapte svanene i sluttspillfinalen i en sesong som ble forstyrret av coronaviruspandemien.

Sesongen 2020/21 så igjen klubbutfordringen for opprykk, og fortsatte å oppnå en andre på rad topp seks – første gang klubben hadde gjort det på 16 år, mens Cooper ble den første Swansea City-sjefen siden Roberto Martinez til å ha ansvaret i 100 kamper som er ansvarlige. Svanene gikk en bedre for å komme til Championship-sluttspillfinalen, men tapte mot Brentford på Wembley.

Swansea City vil takke Steve for hans gode arbeid i løpet av sin tid i klubben og ønsker ham lykke til i fremtiden.

Bet Victor sitt neste Swansea-ledermarked har nettopp åpnet dørene, og det inneholder kjente managere blir linket til den ledige jobben som ny manager. Disse er: Eddie Howe, Frank Lampard og John Terry som tidlige kandidater for den nye stillingen.

Howe og Lampard har blitt knyttet til omtrent alle jobber i 2021 – så ta disse to navnene med en klype salt – mens Aston Villa-assistent John Terry søker kanskje som kommende manager for waliserne.

Andre som linket og  forblir er den tidligere Preston-sjefen Alex Neil utenfor arbeid, den tidligere Swansea-spilleren Chris Coleman er priset til 20/1 for å komme tilbake til klubben, mens Cameron Toshack blir også linket.

14 dager til seriestart i Sky Bet Championship og Swansea City må ut på markedet. Hvem som blir ny manager for klubben vet vi ikke pr dato, men jeg håper personlig klubben går for John Terry – Den tidligere Chelsea FC-spilleren er Cooper opp av dage og er nok det Swansea FC trenger akkurat nå!

Kanskje du også liker

Michael Nader som spilte Dex Dexter i Dynastiet er død

Michael Nader mest kjent for å ha spilt Dex Dexter på det originale Dynastiet og Dimitri Marick på All My Children døde mandag i en …

Les Mer

Anmeldelse: Store Gutter Gråter Ikke – Standup med Ørjan Burøe

Kulturavdelingen var ut på igjen. Denne gang på Standup show med Ørjan Burøe. Ørjan Burøe (47) leverte et forrykkende Standup show på Den Blå Grotte …

Les Mer

Brighton & Hove Albion FC-spiller arrestert mistenkt for seksuelle overgrep

Brighton & Hove FC-fotballspiller er pågrepet mistenkt for seksuelle overgrep på en nattklubb. Fotballspilleren i 20 -årene ble arrestert tidlig på morgenen på et sted …

Les Mer