Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Store endringer på dagtid på NRK P1 fra 2.januar 2020

Etter 25 år som NRK P1 største radioprogram går det mot slutten for Norgesglasset med programlederne Pål Hovengen Plassen og Mari W. Svenning i spissen av en fantastisk gjeng med dyktige programledere som har holdt til i Steinkjer, Trønderlag.

Programmet Norgesglasset har vært et av Norges mest hørte radioprogrammer siden det begynte i 1994. I januar 2020 legges det ned til fansens frustrasjon.

– P1 er en fantastisk suksess, og er landets største og viktigste radiokanal med 1,2 millioner lyttere. For at vi skal klare å opprettholde den posisjonen, så må vi videreutvikle oss og forstå hva lytteren ønsker seg, forteller P1-sjef Bjørn Tore Grøtte til nettstedet Media 24.

– Tiden i «Norgesglasset» har vært fantastisk fin og lærerik. Jeg har satt stor pris på alle tilbakemeldinger vi har fått fra publikum, og jeg er stolt av den jobben vi har gjort. Nå er beslutningen tatt og jeg gleder meg til å gjøre nye, spennende ting i NRK.

Hvem tar over stafettpinnen etter Norgesglasset?

Det skal jeg fortelle deg. Fra og med skal den tidligere NRK P3 profilen HC Andersen lede den nye ettermiddagssatsingen på P1 sammen med 24 år gamle Andrea Lindquist. Den nye sendingen skal fylle hullet etter «Her og nå» som flyttes og Norgesglasset» som blir lagt ned.

– Jeg gleder meg veldig til å levere god stemning til lytterne. Håpet er at folk skal kose seg sammen med oss, sier Lindquist.

P1-sjef Bjørn Tore Grøtte sier at det nye programmet skal være et underholdende program som skal sørge for godt selskap hva enn lytteren måtte holde på med på ettermiddagen.

– Konkurransen om å få flaten har heldigvis for lytteren vært hard. Jeg tror dette blir et riktig og godt program, som både vil engasjere, underholde og begeistre radiolytterne på sen ettermiddag på NRK P1, sier Grøtte.

Programnavn og mer om hva innholdet i programmet skal være, er ikke klart. Grøtte sier at NRK vil komme tilbake til dette når programutviklingen har kommet skikkelig i gang.

– Men det kommer til å bli veldig god stemning. Vi skal både underholde og oppdatere folk på trafikken og situasjonen i samfunnet. Vi skal bygge videre på det gode radiotilbudet som allerede er på P1 i dag, sier HC.

Den nye ettermiddagssendingen skal sendes fra Fredrikstad mellom klokken 17.00 og 19.00 fra mandag til torsdag, og er på lufta fra 2. januar 2020. For en som er stor fan av Norgesglasset som har gått hverdag fra 12:00 til 14:00 og søndag på samme tidspunkt er dette vemodig, men jeg er ikke i tvil på at NRK fikser dette perfekt som de tidligere har gjort med andre storheter som har sett sin tid!

Hva synes du om endringene til NRK P1? Vil du savne Norgesglasset nå som programmet er inne i sine siste 14 dager på radio? Kommentar ønsket velkommen!!

Kanskje du også liker

Zombieland 2: Double Tap – Official Trailer

Den første traileren til Zombieland: Double Tap oppfølgeren til komedien i 2009 ble slippet torsdag, og flere av skuespillerne som var med i den første …

Les Mer

Spillere og trenere som er linket til Newcastle United

Det har vært kjent den siste måneden at eieren av Newcastle United er i ferd med å selge klubben til The Public Investment Funds som …

Les Mer

Honor Blackman – Pussy Galore er død

Honor Blackman, skuespilleren som er mest kjent for å spille Bond-jenta Pussy Galore, er død i en alder av 94 år. Skuespillerinnen, som ble et …

Les Mer

Reklame