Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sunday pepole en hyllest til The Monroes.

Redaksjonen i Halvard henry. no tok turen til Tribute too the Monroes konserten på Rockefeller i Oslo tirsdag. Det var stappfullt og med Janne Formoe som konfransier fikk vi se Lage Fosheim og Ejvind Rølles historie servert på et musikalsk fat.

Man fikk høre historiene, dramaene. Om det tredje medlemmet I The Monroes, Lars Kilevold. Man fikk høre inspirasjonen The Monroes fikk fra The Beatles og Madness og om hvordan teamet jobbet. Både før under og etter sangkarrieren. Fosheim og Rølles døde som kjent relativt unge kort tid imellom hverandre.

Man fikk spesielt høre historien om hvordan de fikk Spellemannsprisen og hvordan salgstallene gikk i været. Og takket være en plakat av Marilyn Monroe så ble de ikke hetene Rats and Dolls. Eller var det en gate på veien som het Monroe Street..?

Bandet besto av :

Kapellmester, Svein Dag Hauge.
Gitarist, Truls Hval.
Keys, Frode Østang Mangen.
Keys, Trond Nagell Dahl.
Bass, Rino Johannesen.
Trommer, Ole Petter Hansen Chylie.
Kor, Åshild Kristin Stensrud Kåsa.
Kor, Karianne Kjærnes.
Trompet, Jens Petter Antonsen.
Trombone, Even Kruse Skatrud.
Tenorsax, Kåre Kolve.
Barytonsax-altsax, Børge-Are S. Halvorsen.

Høydepunktene: (det var mange og har sikkert glemt noen)
Sangene Janet og wish you where here. Og sevfølgelig Sunday pepole sunget av Odd Rene Andersen. Sønnen til Eivind og nevøen til Lage Fosheim fikk sin runde i rampelyset med sine gripene historier fra oppveksten.

Høydepunktene sto i kø og Christian Ingebrigtsens Beating of a lovers heart var herlig, nevnte vi Janet? Ja sikkert! Lars Kilevolds låt A long way home , skrevet av Jahn Teigen, som var en vemodig og gripende instrumental. Så gjorde Familys Couldhavebeens, husbandet fra Stravinsky, Lage Fosheims utested i Tønsberg , Cant buy me love og satte standarden.

Ingvild Nagel Dahls Sun goes up var ikke noe dårligere og Grethe Svendsen, kjent fra Oslo Gospel Kor gjorde en knallbra versjon av Everythings Forgiven. Vanskelig å si hva som ikke var bra fra denne kvelden! Dette var egentlig mannfolkas aften, men damene dro til de og! Odd Einar Nordheim fikk æren av å synge sanger av Madness for å legge på mere av galskapen i et virvar av høydepunkter til Askil Holm og Alejandro Fuentes store glede. Så kom også Espen Lind og Kurt Nilsen opp for å gjøre Cheerio sammen med Fuentes og Holm, Just another normal day! Det samme gjorde Ravi som spratt fram for å gjøre hip hop versjonen av Cheerio i kjent Ravi stil i extranummeret.

Det som ikke gir sekseren er Odd Nordstogas synging av sin egen sang, Grisen står og hyler, som var en fryktelig dårlig prestasjon. Bakhistorie eller ei men det må gå an å forlange mer kvalitet? Falsk Mathisen kunne sunget noe selv istedet for å sette på Joker Fars versjon av Cheerio og gå av scenen. Morsomt, men vi har hørt det før. Anita Skorgans fravær var også en faktor.

En bra kveld på Rockefeller!

Anmeldt av.Halvard henry. no. Terningkast 5.

Kanskje du også liker

Terry Jones er død

Redaksjonen er i dyp sorg i dag etter at nyheten med Monty Pyton-stjernen Terry Jone er død. Forfatter, regissør, skuespiller ble 77 år. Terry ble …

Les Mer

United States of America er i ferd med å rakne fullstendig

Politidrapet på George Floyd var gnisten som kan antenne hele Trumps luftslott av feilslått pressepolitikk og ulmende mistillit blant egne supportere og innbitte motstandere. Er …

Les Mer

Konsertanmeldelse: Slipknot på Telenor Arena

Da det ble klart i fjor at Slipknot skulle til Telenor Arena lørdag 22 februar 2020, ble det enstemming vedtatt at redaksjonen i halvard henry …

Les Mer