Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Det er mye som skjer i Sunderland AFC om dagen

Det er mye som skjer i den tidligere Premier League-klubben som spiller i League One (nivå 3) i engelsk fotball. Tidligere denne uken valgte Sunderland sparke manageren Phil Parkinson (53) etter kun et år som manager hos Black Cats.

53-åringen var manager i 406 dager og statistikken sier meste.

48 kamper, 19 seire, 15 uavgjort, 14 tap. prosentdelen er på svake 39,58. Som ikke det er nok har klubben sparket assistenten, sportslig direktør og akkurat nå er den tidligere Middlesbrough FC, Cardiff City-spilleren Andrew Taylor midlertidig sjef på Stadium of Light, som har fått ansvaret i dag lede laget mot Wigan.

Som ikke det er nok har også klubben ansatt en ny sportsdirektør i 41-åringen, Kristjaan Speakman som kommer fra Sky Bet Championship-klubben Birmingham City.

Sunderland har utnevnt Kristjaan Speakman til klubbens nye sportsdirektør ettersom Black Cats begynner å overhale strukturen utenfor banen.

Black Cats har bekreftet at 41-åringen som har tilbrakt 14 år i Birmingham City, inkludert de siste ni årene som akademisjef, har sluttet seg til Wearsiders.

Speakman vil jobbe sammen med administrerende direktør Jim Rodwell, men hans oppgave vil være å overvåke driften av klubbens fotballside, og å ta en ledende rolle i overgangspolitikk.

Klubben sier at Speakmans rolle også vil ha «vekt på dataanalyse og innovasjon, og å gi en tydelig vei fra de yngre aldersgruppene til førstelaget».

Sunderland vil utnevne en ny manager til å ta ansvaret for førstelaget med den tidligere Bristol City-sjefen Lee Johnson er mannen de vil fylle den rollen. Om sin nye rolle sa Speakman:

Jeg har fått i oppdrag å levere en best i klassen spillerutviklingsmodell fra akademiet til seniortroppen og gitt en realistisk tidsramme og et budsjett for å gjøre det. Det er en absolutt ære å ha blitt invitert til å gjøre dette i en av Englands største klubber.

Planen for fremtiden og ambisjonen om å skape en bærekraftig struktur med en klar identitet er en jeg vil jobbe flittig og lidenskapelig for å få til for Sunderland-fansen. Jeg er takknemlig for den autonomien som eiergruppen har gitt meg for å forfølge denne planen og skape noe vi alle kan være stolte av.

Vi forstår frustrasjonen over de nåværende omstendighetene, og mens vi søker tålmodighet og fortsatt støtte for de langsiktige målene, er vi absolutt fast bestemt på å løse viktige spørsmål på kort sikt for å etablere et vinnerteam.

Oppgaven med å utnevne en hovedtrener som både er tilpasset den overordnede planen og er i stand til å påvirke lagets ytelse og stil i de nærmeste ukene og månedene, er en prioritet fremfor alt annet.

Jeg forstår fullt ut potensialet til fotballklubben, og jeg ser frem til å jobbe kollektivt med ansatte, spillere og fans for å gjenopprette klubben til sin rettmessige plass i Premier League.

Det er ingen tvil om størrelsen på oppgaven som ligger foran oss og behovet for å være pragmatisk i vår tilnærming, men vi deler alle den samme drømmen, og arbeidet begynner nå å gjøre dette til en realitet.

Det har skjedd mye i Sunderland AFC de siste fem årene som har gått fra Premier League, og lokalderby mot Newcastle United, utsolgt stadion til halvfull stadion med elendige resultater, selv om resultatene har uteblitt har klubben blitt svært populær i dokumentaren  Sunderland ‘Til I Die.

I 2018 ga Netflix ut en åtte-delt dokumentar kalt Sunderland ‘Til I Die. Den dokumenterte hendelsene rundt Sunderland A.F.C. i løpet av sesongen 2017–18, der de rykket ned fra Sky Bet Championship som et resultat av suksessen til den første serien ble en annen sesong bekreftet, til tross for motstand fra mange klubbmedlemmer. Opposisjonen var for det meste å gjøre med spillere som fryktet at serien ville føre til at deres feil ble assosiert med dem resten av karrieren.

Siden 2015 har Black Cats hatt 10 managere og mange spillere har gått ut av Stadium of Light. Misnøyen er stor og Sunderland avsluttet 2019/20 på åttendeplass, deres laveste ligaposisjon noensinne, og sluttposisjonen ble til slutt bestemt av poeng per kamp på grunn av fotballens suspensjon på grunn av COVID-19-pandemien.

League one sesongen er godt i gang. Etter 14 kamper ligger klubben på en syvende plass med 24.poeng. Avgjørelsen å sparke Phil Parkinson (53) kunne ikke være bedre for klubben ligger ni poeng bak Hull City, som er på førsteplass pr dato. Det er aldri rolig rundt en mektig klubb som det Sunderland er som har hjemmekamp mot Wigan i ettermiddag. Supporterne krever tre poeng i ettermiddag – Alt annet vil være krise!

Kanskje du også liker

Dagen i dag i musikkhistorien – Jeff Lynne fra Electric Light Orchestra er 71 år i dag

Dagen i dag i musikkhistorien Jeff Lynne (vokalist, låtskriver, grunnlegger) av det legendariske bandet Electric Light Orchestra ble født på denne dagen i Erdington, Birmingham, England i 1947. …

Les Mer

Daft Punk gir seg etter 28 år

En av de mest tidenes hypeste duo i musikkhistorien har i dag gått ut å sagt at de er ferdig som duo. Her er min …

Les Mer

Facebook utestenger Trump til 2023

Facebook kunngjorde fredag at tidligere president Donald Trump vil bli suspendert fra plattformen til minst 7. januar 2023 – to år fra da han opprinnelig …

Les Mer