Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Swansea City skal boikotte sosiale medieplattformer i en uke i kampen mot rasisme

Swansea City har kunngjort en ukes lang boikott av sosiale medier på alle plattformer for å bekjempe misbruk og diskriminering.

Spillere, inkludert førstelag, akademisider og damelag, ansatte og klubbens offisielle kontoer slutter å poste fra kl. 17.00 8. april.

Swanseas Jamal Lowe, Ben Cabango og Yan Dhanda har blitt utsatt for rasemisbruk på sosiale medier de siste to månedene.

Vi håper at denne holdningen over hele klubben vil bli støttet av alle, sa Swansea City-kaptein Matt Grimes. Som en nær og mangfoldig gruppe spillere er dette noe vi alle føler veldig lidenskapelig om.

Jeg synes det er svimlende at vi fremdeles snakker om rasisme og overgrep av denne typen. Vi er klar over presset innen fotball på dette nivået, men det skal ikke undervurderes for hvordan slike nivåer av misbruk kan påvirke noen.»

Oppdateringer fra klubbens kommende kamp mot Millwall og Sheffield Wednesday, så vel som siste nytt, vil fortsatt bli publisert på klubbens offisielle nettside.

Klubbens administrerende direktør Julian Winter har sendt brev til Twitter-sjef, Jack Dorsey, og Facebooks grunnlegger, styreleder og administrerende direktør, Mark Zuckerberg, for å be om «strengere politistyring og straffer for de skyldige i det forferdelige og feige overgrepet».

I februar 2020 sa Facebook at det var «forferdet» over onlinemishandlingen mot fotballspillere og kunngjorde en endring av reglene for direkte meldinger på Instagram, en plattform den også eier.

I samme måned truet den britiske regjeringen sosiale medier med bøter som kan utgjøre «milliarder pund» hvis de ikke klarer å takle misbruk på sine plattformer.

Vi ønsket å innta denne holdningen når vi igjen oppfordrer de som er i forkant av selskapene i sosiale medier for å gjennomføre den endringen som er nødvendig nå og i fremtiden, la Grimes til.

Sosiale medier har gitt så mange positive ting i løpet av det siste tiåret, men det syke og dårlige overgrepet vi ser daglig og ukentlig, er helt uakseptabelt.

Vi er en familie og vi vil alltid stå skulder til skulder med hverandre, enten det er på banen eller hjelper til med å bekjempe urettferdighet utenfor det.

Swansea-hovedtrener Steve Cooper har snakket med klubbens spillere som har blitt utsatt for rasistiske overgrep, og han fremhevet en samtale han hadde med Jamal Lowe på lagbussen på vei tilbake fra forrige fredags 1 – 0 tap i Birmingham City.

Jamal har det bra. Han er en fantastisk person, en veldig god profesjonell. Han er far selv. Han var den tredje av de tre som mottok denne rasismen, sa Cooper.

Det viktigste er å øke bevisstheten om hva som har skjedd. For meg er den tristeste delen da jeg fant ut hva som var på teambussen da jeg satt sammen med ham, og sa at dette skjer nå, gjør det ikke det.

For Jamal å tro at det var normalt, for meg, var det mest nedslående etter den faktiske diskrimineringshandlingen. Det er det folk ikke ser.

Det viktigste er velferden til gutta som får overgrepet, men så er det ettervirkningen av hvordan deres familier og lagkamerater reagerer.

Med Yan Dhanda var det en god to-tre dager etter hvor det virkelig traff ham, og så er det mamma og pappa og søsknene hans.

Det er bitene folk ikke ser. Dessverre har vi hatt tre hendelser de siste sju ukene hos oss.

Vi ønsket å lage en samlet front for å støtte guttene først og fremst, men generelt sett vil vi hjelpe kampen så mye vi kan.

Ingen skal finne seg i rasisme. Det som har skjedd den siste med Jamal Lowe og hans lagkamerater Yan Dhanda, Ben Cabango er ikke greit. Det Swansea City har gjort i dag vil forhåpentligvis få fotballen en gang for alle våkne og lytte til det som foregår. Rasismen i fotballen er en kreft som må fjernes med eneste gang, Halvard Henry med Venner støtter klubben sin boikott av sosiale medier. Det er på tide å våkne og ta et skikkelig oppgjør!

Kanskje du også liker

Jim Smith: Tidligere manager i Derby County, Oxford United, Newcastle United og Portsmouth er død

Jim Smith er død 79 år. Den tidligere manageren for Derby County, Oxford United, Newcastle United og Portsmouth er død, 79 år. Den velreisende manageren, …

Les Mer

Paul Lambert ut og Paul Cook inn portene på Portman Road

De siste dagene har det stormet rundt den tidligere Premier League-klubben Ipswich Town som spiller på nivå tre i engelsk fotball. Paul Lambert (51) valgte …

Les Mer

Shinji Kagawa klar for Paok Thessaloniki

Her i Norge vil nok mange huske Shinji Kagawa (31) i tiden som Manchester United og to perioder i Borussia Dortmund. Fra 2019 til 2020 …

Les Mer