Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sylvain Sylvain – Gitaristen i punk glam rock-bandet New York Dolls er død

Sylvain Sylvain, gitarist til det innflytelsesrike amerikanske punk-glamrockbandet New York Dolls, er død av kreft i en alder av 69 år, ifølge en uttalelse som ble lagt ut på sin Facebook-side.

Sylvain opprinnelige navn Sylvain Mizrahi, døde onsdag etter å ha kjempet mot sykdommen i to og et halvt år, ifølge innlegget, som ble delt torsdag kveld. «Som de fleste av dere vet, kjempet Sylvain mot kreft de siste to og 1/2 årene. Selv om han kjempet tappert mot det, gikk han i går bort fra denne sykdommen, mens vi sørger over tapet hans, vet vi at han endelig er i fred og uten smerter.

Vennligst skru opp musikken hans, tenn et lys, si en bønn og la oss sende denne vakre dukken på vei.» Sylvain ble født i Kairo, Egypt, før han som barn emigrerte til New York med familien. Han var et av grunnleggerne av New York Dolls, som ble dannet i 1971 og opparbeidet en kultfølelse, med bandmedlemmer kjent for deres androgyne klær, sminke og høye hæler.

Bandet har blitt kreditert med sterkt påvirkende rock og New Wave-musikk. New York Dolls ble oppløst i 1977, men reformerte seg i 2004, og splittet igjen i 2011. På Facebook skriver musikkjournalisten Lenny Kaye best kjent som gitaristen til Patti Smith Group en hyllest til Sylvain.

Han sier at Sylvain var bandets sikkerhet. New York Dolls varslet fremtiden, gjorde det enkelt å danse til, skrev han. Fra den gangen jeg så plakaten deres vises på Village Oldies-veggen i 1972, og annonserte et opphold på Mercer Hotel oppover gaten, gjennom deres meteoriske oppstigning og stjerneskudd, var New York Dolls den oppvarmede kjernen i denne musikken vi hyller, bandet som får deg til å danne et band, «sa Kaye i innlegget. Takk Sylvain x 2, for hjertet, troen og måten du slo den E-akkorden. Sleep Baby Doll.

Hyllester har strømmet inn fra musikkbransjen. New York Dolls frontmann David Johansen, nå det eneste gjenlevende medlemmet av bandets originale lineup, sa på Instagram:

«Min beste venn i så mange år, jeg kan fremdeles huske første gang jeg så ham hoppe inn i øvingsrommet/sykkelbutikken med teppeposen og gitaren rett fra flyet etter å ha blitt deportert fra Amsterdam, jeg elsket ham øyeblikkelig.

«Jeg kommer til å savne deg gamle kamerat. Jeg holder hjemmebrannene brennende. Au revoir Syl mon vieux copain.»

Sylvain Mizrahi (14. februar 1951 – 13. januar 2021), kjent profesjonelt som Sylvain Sylvain, var en amerikansk rockegitarist, mest kjent for å være medlem av New York Dolls. Etter å ha bodd i Atlanta i flere år flyttet Sylvain til Nashville i 2015.  Han slet med narkotikamisbruk og overdoserte i 1972, men han overlevde. 27. april 2019 kunngjorde Sylvain at han hadde kreft. Han opprettet en GoFundMe-side for å skaffe penger til å betale for behandlingen. 13. januar 2021 døde Sylvain av kreft.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Dagen i dag i musikkhistorien – I dag er det fire år siden Nick Menza fra Megadeth døde på scenen i en alder av 51 år

I dag er det fire år siden den tidligere trommeslageren i Thrash metal-legendene Megadeth døde på scenen mens han opptrådte sammen med bandet sitt OHM …

Les Mer

Filmskaperen Joel Schumacher er død

Joel Schumacher, den legendariske filmskaperen i New York som hjalp utallige filmer som The Lost Boys, Batman Forever til Phone Booth, gikk bort mandag. Han …

Les Mer

30 år siden skrekkfilm-klassikeren Tremors kom ut på kino

I dag er det 30 år siden den amerikanske komedie/skrekkfilm-klassikeren, Tremors (Marksommer) kom ut på kino. Regi er ved Ron Underwood som senere slo til …

Les Mer