Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sylvain Sylvain – Gitaristen i punk glam rock-bandet New York Dolls er død

Reklame

Sylvain Sylvain, gitarist til det innflytelsesrike amerikanske punk-glamrockbandet New York Dolls, er død av kreft i en alder av 69 år, ifølge en uttalelse som ble lagt ut på sin Facebook-side.

Sylvain opprinnelige navn Sylvain Mizrahi, døde onsdag etter å ha kjempet mot sykdommen i to og et halvt år, ifølge innlegget, som ble delt torsdag kveld. «Som de fleste av dere vet, kjempet Sylvain mot kreft de siste to og 1/2 årene. Selv om han kjempet tappert mot det, gikk han i går bort fra denne sykdommen, mens vi sørger over tapet hans, vet vi at han endelig er i fred og uten smerter.

Vennligst skru opp musikken hans, tenn et lys, si en bønn og la oss sende denne vakre dukken på vei.» Sylvain ble født i Kairo, Egypt, før han som barn emigrerte til New York med familien. Han var et av grunnleggerne av New York Dolls, som ble dannet i 1971 og opparbeidet en kultfølelse, med bandmedlemmer kjent for deres androgyne klær, sminke og høye hæler.

Bandet har blitt kreditert med sterkt påvirkende rock og New Wave-musikk. New York Dolls ble oppløst i 1977, men reformerte seg i 2004, og splittet igjen i 2011. På Facebook skriver musikkjournalisten Lenny Kaye best kjent som gitaristen til Patti Smith Group en hyllest til Sylvain.

Han sier at Sylvain var bandets sikkerhet. New York Dolls varslet fremtiden, gjorde det enkelt å danse til, skrev han. Fra den gangen jeg så plakaten deres vises på Village Oldies-veggen i 1972, og annonserte et opphold på Mercer Hotel oppover gaten, gjennom deres meteoriske oppstigning og stjerneskudd, var New York Dolls den oppvarmede kjernen i denne musikken vi hyller, bandet som får deg til å danne et band, «sa Kaye i innlegget. Takk Sylvain x 2, for hjertet, troen og måten du slo den E-akkorden. Sleep Baby Doll.

Hyllester har strømmet inn fra musikkbransjen. New York Dolls frontmann David Johansen, nå det eneste gjenlevende medlemmet av bandets originale lineup, sa på Instagram:

«Min beste venn i så mange år, jeg kan fremdeles huske første gang jeg så ham hoppe inn i øvingsrommet/sykkelbutikken med teppeposen og gitaren rett fra flyet etter å ha blitt deportert fra Amsterdam, jeg elsket ham øyeblikkelig.

«Jeg kommer til å savne deg gamle kamerat. Jeg holder hjemmebrannene brennende. Au revoir Syl mon vieux copain.»

Sylvain Mizrahi (14. februar 1951 – 13. januar 2021), kjent profesjonelt som Sylvain Sylvain, var en amerikansk rockegitarist, mest kjent for å være medlem av New York Dolls. Etter å ha bodd i Atlanta i flere år flyttet Sylvain til Nashville i 2015.  Han slet med narkotikamisbruk og overdoserte i 1972, men han overlevde. 27. april 2019 kunngjorde Sylvain at han hadde kreft. Han opprettet en GoFundMe-side for å skaffe penger til å betale for behandlingen. 13. januar 2021 døde Sylvain av kreft.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Donald Trump er en klovn

Vel, etter denne overskriften har man vel satt tonen på denne ukens leder. Har USA en klovn som leder? Men hvorfor skal vi på død …

Les Mer

Bridger Walker på 6 år reddet sin lillesøster på 4 år fra å bli angrepet av en schäferhund

Bridger Walker, en modig 6 år gammel gutt fra Wyoming har blitt beryktet på sosiale medier etter å ha blitt rost av skuespillerinnen Anne Hathaway …

Les Mer

Joe Willock til Newcastle United på lån ut sesongen

Akkurat i det siste sekund ble Arsenal-profilen Joe Willock (21) klar for Newcastle United på lån ut sesongen. Den engelske U-21 landslagsspilleren med 4 kamper …

Les Mer