Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

System Of A Down er tilbake på 15 år med to nye sanger i Protect The Land og Genocidal Humanoidz

Reklame

System Of A Down er tilbake 15 år og det med to nye sanger med tittelen Protect The Land og Genocidal Humanoidz.

Bandet som holder til i Glendale, California, USA som alle er av armensk avstamning – har  blitt gjenforent for å spille inn og gi ut sangene i et forsøk på å øke bevisstheten og midlene midt i «en alvorlig og alvorlig krig som utøves over (deres) kulturelle hjemland», og refererer til det nylig utbrutte konflikt mellom Republikken Artsakh og Aserbajdsjan.

Sangene ble skrevet og produsert av System Of A Downs gitarist Daron Malakian, og royalties fra nedlasting av sangene gjennom bandets Bandcamp-konto vil gå til Armenia Fund. Apadjian snakket om klippet, som inneholder nylig opptak av protestene og kampene i bakken i Artsakh, og forklarte i en uttalelse: ”Jeg ønsket å vise foreningen av vårt folk rundt om i verden for en felles sak, som illustrerer makten i tall. Så vi samlet mennesker fra alle aldre og yrker som tror på og kjemper for den samme saken.

Trommeslager John Dolmayan avslørte hvordan bandet kom sammen igjen for å spille inn sangene: “Jeg sendte tekst:” Uansett hvordan vi føler om hverandre, uansett hvilke problemer som henger igjen fra fortiden, må vi legge dem til side fordi dette er større enn System Of A Down og større enn oss alle, vi trenger å gjøre noe for å støtte vårt folk». Bassist Shavo Odadjian sa at «det var en glede for oss å være sammen i studio igjen, veldig trøstende og naturlig, som ingen tid hadde gått i det hele tatt».

Frontmann Serj Tankian la til: “Aggresjonen og urettferdigheten som utøves mot det armenske folket i Artsakh og Armenia av Aserbajdsjan og Tyrkia er et brudd på menneskerettighetene og en krigsforbrytelse.

“Vi alle i System innser at dette er en eksistensiell kamp for folket vårt, så dette er veldig personlig for oss. Det vi trenger akkurat nå, er at verden legger politikken til side og støtter Armenia ved å sanksjonere Tyrkia og Aserbajdsjan og anerkjenne Artsakh ”.

I en lang uttalelse som fulgte med sangene, detaljerte bandet konflikten som fant sted mellom Armenia og Aserbajdsjan i Nagorno-Karabakh, en omstridt region med en stor etnisk-armensk befolkning som armeniere refererer til som Artsakh.

En tidligere krig mellom Armenia og Aserbajdsjan om territoriet endte i en våpenhvile i 1994. Selv om den internasjonalt ble anerkjent som en del av Aserbajdsjan, har den siden for det meste blitt styrt av Armenia, og har beholdt kontrollen og opprettholdt sin uavhengighet frem til i dag.

I september brøt det ut krig i regionen igjen etter angrep fra Aserbajdsjan, støttet av Tyrkia. Bandet sier i sin uttalelse at Aliyev- og Erdogan-regimene i Aserbajdsjan og Tyrkia «begår folkemordshandlinger med straffrihet» i regionen i en tid da koronaviruspandemien, valg og sivil uro distraherer resten av verden.

«I løpet av den siste måneden har sivile unge og gamle blitt vekket dag og natt av de fryktelige severdighetene og lydene av rakettangrep, fallende bomber, raketter, droner og terrorangrep,» heter det i bandets uttalelse.

“De har måttet finne fristed i midlertidige tilfluktsrom, og prøvd å unngå nedfall av forbudte klyngebomber som regner ned på gatene og hjemmene, sykehusene og tilbedelsesstedene. Angriperne deres har satt sine skoger og truet dyreliv i flammer ved hjelp av hvitt fosfor, et annet forbudt våpen.

“Det er et øyeblikkelig behov for at globale borgere oppfordrer sine respektive regjeringer til ikke bare å fordømme handlingene til disse skjeve diktatorene, men også å insistere på at verdensledere opptrer med hastende stilling for å bringe fred i regionen og med rette anerkjenne Artsakh som den uavhengige nasjonen det er «.

Sent i forrige måned diskuterte System of a Down-frontfigur Serj Tankian konflikten i et intervju med The FADER og sa at det var «stor sannsynlighet for folkemord på armeniere hvis aserbajdsjanske tropper overtok Artsakh».

Bandets gjensyn følger i kjølvannet av Tankian og Dolmayan som offentlig deler sine kontrasterende politiske synspunkter, og sistnevnte berømmer Donald Trump ved en rekke anledninger.

I forrige måned innrømmet Tankian at det var frustrerende å være «politisk motsatt» mot Dolmayan, selv om han presiserte at de to var på «nøyaktig samme side» når det gjaldt spørsmål knyttet til Armenia.

System Of A Down har vært fra starten 1994 politiske korrekte og har gått ut i media som har endt med bråk, blant annet i 2003 skapte bandet mye skriveri da Boom kom ut, som ligger på albumet Steal This Album, som kom ut i november, 20o2. Videon sier seg selv som du kan se under med Protect the Land og Genocidal Humanoidz.

Godt å ha heltene fra Glendale tilbake igjen etter 15 år og intensiteten mellom de tidligere kameratene har senket. Gjenforeningen av SOAD vil glede mange selv om det er en bismak til det som skjer i hjemlandet Armenia!

Kanskje du også liker

Topp 10 favoritter – September del 1, 2019

I denne måneden får du to deler av ny musikk først som har endt opp som topp 10 favoritter, og i første del får du …

Les Mer

Lars Nicolai Skjølingstad mentale helse til pr dato – Det går fremover

I et langt liv så har vi alle noe å slite med, sånn er det bare og når min gode venn de siste 12 årene …

Les Mer

Truls Svendsen på Latter – Fra Æ til Å

Min gode kollega Lars Nicolai Skjølingstad var på Latter sammen med sin kjære for en uke siden, der så paret på Truls Svendsen som leverte …

Les Mer