Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Takk for alt 2020 – Dere har ikke gitt meg noe positivt – 2021 blir garantert et bedre år

Året 2020 startet med at jeg gikk med krykker til februar etter jeg ble kjørt ned av en person som var ruset på en del, jeg var deprimert, frustrert, sinna og gikk fra å være en glad person til at jeg brukte mye unødvendig tid med samtaler med politiet, lege, sykehuspresten, og fysioterapeut. Det å bli stygt skadet og få livet satt på sitt vent setter dype spor, jeg gikk fra å jobbe 86 % i barnehage til 0 på grunn av røket korsbånd. Heldigvis går det noenlunde bra nå, er i jobb 50 % og håper å øke til 60 % fra og med januar.

Samtidig som redaktør gikk 100 % sykemeldt med store smerter med et kne som ikke fungerte så møtte min gode venn som er Lars Nicolai Skjølingstad (ansvarlig for ukens leder og podcasten) veggen konstant, i en periode hadde han knapt en tale, han stammet konstant og det gjorde veldig inntrykk på meg – Kameraten i meg fikk en telefon av han på lille juleaften for ett år siden, ingen av oss var vater, tårene mine kom og jeg prøvde å være der for Lars Nicolai.

Det mange leserne ikke vet er at vennskapet vårt er preget av kjærlighet, lidenskap, debatter og vi er mye uenig, delvis enig som ender opp med at vi blir enige til slutt. Vi setter stor pris på hverandre, kjærligheten for hverandre er stort. I mens Lars Nicolai ble bedre og bedre så har jeg gått sakte, rett og slett på grunn skaden er stygg, jeg var endelig tilbake 20 % på jobb på Reier Barnehage i februar, og så kom coronaviruset som snudde alt ned for oss alle.

Lars Nicolai var tilbake på jobb på Asko Vestby og gjett om jeg var glad for det, etter en del timer med psykologer, samtaler mellom oss så var formen til kameraten oppover som gleder meg veldig, jeg derimot fikk ufrivillig ferie på grunn av coronaviruset og var ikke tilbake i jobb før tidlig mai, siden har jeg vært på jobb med mye forbehold men jeg er fornøyd med å være tilbake i jobb som det også Lars Nicolai er.

Da jeg gikk hjemme fra mars til mai var det mye gåturer, trening av et røket korsbånd, jeg gikk fra å være misfornøyd på Actic Moss til å bli anbefalt av min lege på Ekholt Legekontor til å starte behandlingen på Ekholt Fysikalske, har ikke angret et eneste sekund på bytte. Jeg var klar lenge på at jeg ville opereres men det ble avklart i august fra Sykehuset Kalnes Østfold at operasjon ikke var til å anbefales. Kort oppsummert er jeg tilfreds med denne avgjørelsen, rett og slett på grunn jeg ikke hadde vært ute i jobb før i 2021 hvis det hadde endt opp med operasjon!

Coronaviruset kom til Norge 13 mars og alt ble nedstengt, det var spesielt og være vitne til. Jeg fikk en sms fra sjefen min, kom på jobb og vær med på dugnad og det ble deretter. Det jeg husker mest 13.mars for er hvor dramatisk denne dagen var, ingenting var normalt. det å legge igjen arbeidet på gulvet glemmer jeg aldri, dagen etter 13.mars glemmer jeg ikke – telefonen ringte fra en venninne som var bekymret for meg, opp under ett var mars til mai for min del det beste som kunne skje.

Vi tar det for gitt å leve nå i 2020. Året 2020 kom brutalt med bortgangen til Ari Behn, jeg traff på hans pappa som jeg kjenner på noen måneder senere etter det tragiske hadde skjedd, livet er brutalt og tragedien kom og slo meg i ansiktet i august da en kompis av meg døde av coronaviruset i en alder av kun 53 år, en person som deg Thore gjorde inntrykk på mange, kolleger, venner, bekjente og familien sørget over bortgangen din. Halvt år senere sliter jeg fortsatt med å godta din plutselige bortgang!

Vi skriver nå høst. Lars Nicolai jobber som aldri før, jeg merker han lytter til kona, familien, venner som gjør meg lettet og glad. Jeg merker han har vært preget det siste året, men samtidig har han vokst på å treffe veggen i 200 km i timen, det var bokstavelig talt slikt han følte det for ett år siden. I oktober ble jeg syk, trodde faktisk jeg hadde fått coronaviruset, testet meg to ganger, fikk heldigvis negativt svar, men hadde fått min verste forkjølelse siden 1994 «26 år» det.  Flere dager i isolasjon var bra for meg, men samtidig gjør det noen med en isolasjon!

Nå er vi julen og det har regnet, snødd i ukevis og coronaviruset er høyt nå, og så skjedde det som ikke skulle skje på den nest siste dagen 2020. Gjerdrum Kommune på nesten 7000 innbyggere er på alles lepper det siste døgnet, det er skremmende å se hvor stort jordskred kan være. 2020 har vært et krevende år for mange, men vi takler å stå sammen i store kriser og denne krisen som Gjerdrum står oppe i nå er de ikke alene om å være i. Halvard Henry og Lars Nicolai føler med tettstedet og synes bokstavelig talt 2020 ikke har gitt oss noe positivt.

2021 er nå en dag unna og vi går inn i et nytt år med mye tanker hva vi har gått gjennom 2020. Året da Rygge og Moss skulle bli sammenslått og det skulle feires med 20 i stil, den gangen ei, mange har dødd på grunn av corona, mange har mistet sin jobber og fått sine liv endret for alltid. Nå er det bare håpe på at 2021 blir et bedre år enn 2020.

Helsen til Lars Nicolai og Halvard Henry er pr dato bra og vi gleder oss til å fortsette det gode samarbeidet, du vil få nye episoder med podcaster, ukens leder, redaktør som sier sin mening og andre som vil få sin leder som ukens gjest og med det ønsker jeg våres lesere et riktig Godt nyttår!

Takk for i år 2020 – Velkommen 2021.

Kanskje du også liker

Ukens leder: Marius Müller – Myten og legenden

Marius Müller er Norges ubestridte gitar legende og han døde så altfor tidlig i en bilulykke bare 40 år gammel. Han var kjent for å …

Les Mer

AC/DC er tilbake etter fire år pause med den besetning vi kjenner de mest for

Vokalist Brian Johnson, bassist Cliff Williams og trommeslager Phil Rudd er offisielt tilbake i AC/DC, som det første offisielle bildet av det gjenforente bandet viser. …

Les Mer

Overtakelse av Newcastle: PCP Capital Partners i avanserte samtaler med Mike Ashley

PCP Capital Partners er i avanserte samtaler med Mike Ashley for å avslutte sin 13-årige funksjonstid som eier av Newcastle United, ifølge kilder direkte involvert …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly