Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Terry Jones er død

Reklame

Redaksjonen er i dyp sorg i dag etter at nyheten med Monty Pyton-stjernen Terry Jone er død. Forfatter, regissør, skuespiller ble 77 år.

Terry ble født under krigen i England i 1. februar i Colwyn Bay i 1942. Jones døde av en sjelden form for demens, men var aktiv helt til det siste Jones var universitetsutdannet i historie jobbet med historiebøker og filmer i den siste delen av livet.

Den folkekjære komikeren var en sentral aktør i den britisk amerikanske komiker-gruppen som herjet med seerne med den absurde humør gjengen i Monty Pythons Flying Circus fra 1969 til 1974, og i mange TV filmene som fulgte i etterkant. Blant annet Life of Brian og Ridderne av det runde bord som han regisserte selv. Monty Python gjorde et comeback med et show i 2014. Dette og ytterligere ni show på London O2 arena ble utsolgt på 43 sekunder.

Terence Graham Parry Jones som er waliserens opprinnelige navn var med på en del TV-programmer på tidlig 2000-tallet, som regisserte en film så senest i 2015 som heter Absolute Anything. 77-åringen har også skrevet flere filmmanus og bøker. I Norge ble filmen Life Of Brian forbudt når den kom i 1979 pga blasfemi, men dette gjorde ikke filmen mindre populær.

Selv på hjemmebane ble Monty Python konfrontert med filmens humoristiske religionssyn til langt ut på 80 tallet i diverse medier og programmer. Terry elsket nok å provosere litt. De fleste av medlemmene til Monty Python er utdannet ved Oxford University. De brukte også ofte engelske kulturpreferanser i sine humor innslag. Monty Python har tatt helt av i kultgenre som noe av deres oppsetning LIVE from Hollywood Bowl skal ha mye av skylden for.

På TV i Norge gikk Monty Python i beste sendetid til helt ut på 90-tallet, som blir stadig sendt på TV. Argument sketsjen har blitt tolket på 80 språk, som er en sketsj alle har forhold til. Alle medlemmene av Monty Python har blitt superkjendiser og anerkjente også utenfor deres lille univers. De fleste har jo hørt om både John Cleese, Michael Palin, Graham Chapman, Eric Idle og Terry Gilliam i forskjellige sammenhenger. Graham Chapman døde i 1989. Vi lyser fred over Terrys minne!

https://www.youtube.com/watch?v=quWtWWmj-lk

https://www.youtube.com/watch?v=qIUmjSxStc0

Hvil i fred

Kanskje du også liker

The Walking Dead – Sesong 10 trailer

Den tiende sesongen av The Walking Dead, en amerikansk post-apokalyptisk skrekk-TV-serie på AMC skal etter planen ha premiere 6. oktober 2019. Serien er utviklet for …

Les Mer

Vi er inne i en spesiell tid som Norge ikke har sett siden 9.april, 1940

Vi er inne i en spesiell tid der alle snakker om coronaviruset som skremmer og gir frykt, og i dag kom det første dødsfallet. Det …

Les Mer

Ukens leder – Syklister til glede og Irritasjon

Sportsavdelingen i redaksjonen, ved programleder Lars i førersetet har satt seg noen hårete mål ved å være mer på sykkelsetet. Dette viste seg å være …

Les Mer