Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Terry Jones er død

Redaksjonen er i dyp sorg i dag etter at nyheten med Monty Pyton-stjernen Terry Jone er død. Forfatter, regissør, skuespiller ble 77 år.

Terry ble født under krigen i England i 1. februar i Colwyn Bay i 1942. Jones døde av en sjelden form for demens, men var aktiv helt til det siste Jones var universitetsutdannet i historie jobbet med historiebøker og filmer i den siste delen av livet.

Den folkekjære komikeren var en sentral aktør i den britisk amerikanske komiker-gruppen som herjet med seerne med den absurde humør gjengen i Monty Pythons Flying Circus fra 1969 til 1974, og i mange TV filmene som fulgte i etterkant. Blant annet Life of Brian og Ridderne av det runde bord som han regisserte selv. Monty Python gjorde et comeback med et show i 2014. Dette og ytterligere ni show på London O2 arena ble utsolgt på 43 sekunder.

Terence Graham Parry Jones som er waliserens opprinnelige navn var med på en del TV-programmer på tidlig 2000-tallet, som regisserte en film så senest i 2015 som heter Absolute Anything. 77-åringen har også skrevet flere filmmanus og bøker. I Norge ble filmen Life Of Brian forbudt når den kom i 1979 pga blasfemi, men dette gjorde ikke filmen mindre populær.

Selv på hjemmebane ble Monty Python konfrontert med filmens humoristiske religionssyn til langt ut på 80 tallet i diverse medier og programmer. Terry elsket nok å provosere litt. De fleste av medlemmene til Monty Python er utdannet ved Oxford University. De brukte også ofte engelske kulturpreferanser i sine humor innslag. Monty Python har tatt helt av i kultgenre som noe av deres oppsetning LIVE from Hollywood Bowl skal ha mye av skylden for.

På TV i Norge gikk Monty Python i beste sendetid til helt ut på 90-tallet, som blir stadig sendt på TV. Argument sketsjen har blitt tolket på 80 språk, som er en sketsj alle har forhold til. Alle medlemmene av Monty Python har blitt superkjendiser og anerkjente også utenfor deres lille univers. De fleste har jo hørt om både John Cleese, Michael Palin, Graham Chapman, Eric Idle og Terry Gilliam i forskjellige sammenhenger. Graham Chapman døde i 1989. Vi lyser fred over Terrys minne!

https://www.youtube.com/watch?v=quWtWWmj-lk

https://www.youtube.com/watch?v=qIUmjSxStc0

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Ukens leder: Kanalbygget i Moss står for fall – Hva nå?

Kanalbygget i Moss går vi stadig forbi når vi er ute å går tur og det er nå varslet en ekstrem makeover på hele byggemassen. …

Les Mer

Morgan Schneiderlin klar for Nice

I dag ble det klart at den tidligere Southampton FC, Manchester United og nå sist i Everton ble klar for den franske klubben Nice. Morgan …

Les Mer

Sandefjord klar for Eliteserien – Skeid rykker ned

En serierunde før slutt i OBOS-Ligaen ble det klart i ettermiddag hvem som går opp og hvem som går ned. Tromsdalen var allerede tapt for …

Les Mer

Reklame