Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

The Doors – Morrison Hotel er 50 år i dag

I dag er det 50 år siden The Doors slapp sitt femte studioalbum, Morrison Hotel via Electra Records.

Etter kritikken av musikkstilen på det foregående albumet The Soft Parade, (1969) ble dette albumets bluesrock-stil godt mottatt. Denne stilen skulle bandet videreføre med sitt neste album. L.A. Woman som ble The Doors siste album sammen med Jim Morrison.

Eksempler på sanger som på mange måter definerer bandets stilskifte er Roadhouse Blues og You Make Me Real. På albumet finnes også sangen Waiting for the Sun, innspilt i mars 1968 og ment for albumet Waiting for the Sun samt Indian Summer, som ble innspilt i august 1966 men kom ikke med på debutalbumet The Doors (1967). Albumet kom på 4.-plass på Billboard 200 i USA og ble bandets høyest plasserte album i Storbritannia med 12.-plass.

Den originale LP-utgivelsen delte albumet opp i to deler, der side en ble kalt Hard Rock Café og side to fikk tittelen Morrison Hotel. Redaktøren for magasinet Creem, Dave Marsh kalte albumet den mest grufulle rock and roll jeg noensinne har hørt. Når de er gode, er de rett og slett uslåelige.

Jeg vet at dette er det beste albumet jeg har hørt på .. … så langt, mens Rock Magazine kalte det uten tvil deres balleste (og beste) album hittil. Circus Magazine berømmet det som «muligens det beste albumet ennå fra The Doors og god, hard, ond rock, og et av de beste albumene som ble gitt ut dette tiåret

Albumet ble produsert av Paul Rothchild som jobbet også med Janis Joplin. Joni Mitchell, John Sebastian fra The Lovin’ Sppnful, Tim Buckley og Bonnie Raitt. Lydtekniker på Morrison Hotell var Bruce Botnick som har jobbet med The Beach Boys og Love.

Morrison Hotel er 50 år i dag og har albumet taklet tiden?

Etter min mening er dette The Doors beste album i deres karriere, rett og slett fordi det er sterke låter på albumet. Høydepunktene er Roadhouse Blues, Waiting For The Sun, Peace Frog, Ship of Fools, You Make Me Real, Maggie M’Gill som leverer som gjør Morrison Hotel tidløs og episk.

The Doors – Morrison Hotel er 50 år i dag. Historisk album som går inn i to schizofrene verdener i psykedelisk rock/Blues rock. Musikken til Jim Morrison, John Densmore, Robby Krieger og Ray Manzarek er tidløst!!

Kanskje du også liker

Mindhunter: Sesong 2 trailer

16.august er sesong 2 av Mindhunter ute på Netflix og i kveld slapp streamingtjenesten en teaser hva som vil skje i den kommende sesongen. Sesong …

Les Mer

Anne Grete Preus er død etter å ha tapt kampen mot kreften

Nå i kveld kom den triste nyheten at en av vår tids største artister fra Veslefrikk, Can Can er død i en alder av kun …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien: Dire Straits startet ni ukers løp 1.plass på Billboard

Dagen i dag i musikkhistorien Dire Straits startet ni ukers løp på.1. plass på Billboard med albumet Brothers In Arms. Albumet er det syvende mest …

Les Mer

Reklame