Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tidligere keyboardist Ian Gibbons i The Kinks er død

Tidligere Kinks-keyboardist Ian Gibbons er død i en alder av 67. I skrivende stund er dødsårsaken ennå ikke offisielt bekreftet.

Nyheten om musikerens død ble bekreftet på nettstedet til Kinks spin-off-gruppe Kast Off Kinks, der en uttalelse er:

Det er med stor sorg vi må rapportere den plutselige bortgangen til Ian Gibbons. Dypeste sympati med Nadia og til Ians venner og familie.

Gibbons kom først sammen med The Kinks i 1979 og forble hos dem i ti år, og spilte på album inkludert One For The Road, Give The People What They Want og State Of Confusion og singlene Come Dancing, Better Things, Destroyer og Don’t Forget To Dance. Karrieren hans inkluderer også arbeid med Dr. Feelgood, Ian Hunter, The Kursaal Flyers, Blues ‘n Trouble, Ken Hensley, Mike Vernon, Samson, Randy California og mer. Han begynte en tredje, tre års periode med The Kinks i 1993, og i 2008 ble han med i Kast Off Kinks, en gruppe bestående av tidligere bandmedlemmer Mick Avory, Jim Rodford, John Dalton, John Gosling og Dave Clarke.

Det er ganske enkelt si at Ian vil bli savnet vil være en underdrivelse, sa Ray Davies om Gibbons bortgang. De første tankene mine går til familien og hans kjære. Da han var på audition for bandet, spilte han bare noen få akkorder før jeg visste at han var den rette fyren å ha på keyboard. Ian så ut til å kjenne den rette stemmen til å musikalsk spenne mellom de andre medlemmene i bandet. Og med Kinks, det tok litt å gjøre!

Han var også en strålende trekkspillspiller og tilsynelatende litt av et vidunderbarn i hans barndom på det instrumentet. I studio ville han villig prøve ut den mest tilfeldige musikalske ideen jeg ville kaste på ham. På veien kunne han alltid være garantert å gi et smil av oppmuntring fra sin side av scenen og kjøpe en runde i baren etter showet slik at vi kunne ha en fest i Ians støyende rom.

Å være i et band er som å være i en familie, og i dag er det som om vi har mistet familiemedlemmet. Akkurat nå tenker jeg på smilet hans, hans frekke sans for humor og sjenerøse glis som fikk deg til å føle at det var ok, selv om det var en åtte timers busstur fremover etter et langt show og klimaanlegget har gått i stykker. Selv om vi på en eller annen måte skulle komme oss over ubehaget, nå neste spillested og gå på scenen, friske igjen.

Dave Davies legger til:

Bortsett fra å være en profesjonell musiker hadde Ian alltid en positiv holdning til å være på veien og spille inn. I de mange årene han jobbet med The Kinks la han stor farge og dimensjon til The Kinks musikk, og han var en god venn. Jeg vil savne han veldig. Mye kjærlighet til familie og venner i denne vanskelige tiden.

Tidligere Kinks-trommis og medmedlem i Kast Off Kinks, Mick Avory legger til:

Jeg har kjent og jobbet med Ian i 40 år, og jeg skal alltid huske han som en god venn og god musiker. Jeg vil savne han så mye spesielt da vi fremdeles jobbet sammen. Det er så trist at han måtte gå så raskt før noen kunne ta farvel.

Ian Gibbons er født 18.juli, 1952 som døde 1.august, 2019 i en alder av 67 år. Han var aktiv fra tidlig 60-tallet helt til sin død.

Jeg oppdaget The Kinks i barndommen så denne bortgangen gjør meg trist. Ian Gibbons vil bli husket til evig tid for sin tid i The Kinks. Tusen hjertelig takk for alt!

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Dagen i dag i musikkhistorien – Jeff Lynne fra Electric Light Orchestra er 71 år i dag

Dagen i dag i musikkhistorien Jeff Lynne (vokalist, låtskriver, grunnlegger) av det legendariske bandet Electric Light Orchestra ble født på denne dagen i Erdington, Birmingham, England i 1947. …

Les Mer

Burton C Bell slutter i Fear Factory, går ut mot bandets «giftige klima»

Fear Factory’s nyere historie har hatt flere vendinger enn en såpeopera, og det er nå tatt en annen sving inn i det ukjente da vokalisten …

Les Mer

Morgan Schneiderlin klar for Nice

I dag ble det klart at den tidligere Southampton FC, Manchester United og nå sist i Everton ble klar for den franske klubben Nice. Morgan …

Les Mer