Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tomahawk er tilbake på åtte år med første singel til det kommende albumet Tonic Immobility

Reklame

Det har vært stille i åtte år fra superbandet Tomahawk etter de ga ut det kritikerroste albumet Oddfellows i 2013. Albumet gikk rett inn på 69.plass på Billboard da det kom ut 29.januar, 2013.

Tomahawk ble grunnlagt i 1999 med Mike Patton (Faith No More, Mr.Bungle, Fantômas, Dead Cross), John Stanier (Helmet, Battles), Trevor Dunn (Melvins, Mr. Bungle) og Duane Denison som er sjefen og grunnlegger i Tomahawk som vi kjenner fra The Jesus Lizard).

Kevin Rutmanis spilte bass på Tomahawks to første album med tittelen Tomahawk og Mit Gas, og spilte for to verdensturneer som støttet albumene. I 2013 ble Tomahawk gjenforent og ut gikk Rutmanis og inn kom Trevor Dunn.

I februar 2020 avslørte Duane Denison at Tomahawk har skrevet og spilt inn nytt platemateriale, med en av sangene som betegnes som «High Noon», som har blitt omdøpt til noe annet, men det er ukjent hvilken sang det faktisk er.  21. januar 2021 ble det gitt ut en singel kalt «Business Casual», som også avslørte navnet på albumet som «Tonic Immobility».

Sporlisten på Tonic Immobility

 1. SHHH!
 2. Valentine Shine
 3. Predators and Scavengers
 4. Doomday Fatique
 5. Business Casual
 6. Tattoo Zero
 7. Fatback
 8. Howlie
 9. Eureka
 10. Sidewinder
 11. Recoil
 12. Dog Eat Dog

Tonic Immobility’ kan bare være noe i luften vi føler,» sier Denison. «Det har vært et tøft år mellom pandemien og alt annet. Mange mennesker føler seg noe maktesløse og fast når de ikke er i stand til å gjøre et skritt uten å gjette seg selv eller bekymre seg for resultatene. For så mye som posten muligens gjenspeiler. det, det er også en flukt fra verdens realiteter. Vi velter oss ikke i negativitet eller blir politiske. For meg har rock alltid vært en alternativ virkelighet til alt annet. Jeg føler at dette er enda et eksempel.

Tomahawks kommende album Tonic Immobility ventes til å være ute på strømmetjenestene Apple Music, Google Play Music, Spotify, Tidal, og til salgs på Amazon Music Unlimited, CDON, Platekompaniet.  Tomahawk spiller i sjangerne Alternative metal, Alternative rock og Avant-prog. Endelig er Tomahawk tilbake med ny musikk – Lytt til Business Casual her!!

Redaktør har vært og er en stor fan av alt det Mike Patton og hans kamerater gjør så det at Tomahawk endelig er tilbake etter en pause på åtte år ønsker jeg velkommen. To store comeback på få måneder – Først var det Mr. Bungle og nå er det Tomahawk. Tonic Immobility er ute 26.mars!! Gleder meg!!

Kanskje du også liker

Plateanmeldelse: Skambankt – Jærtegn

29.januar kom Skambankt ut med sitt åttende studio album Jærtegn. Jeg har nå lyttet til albumet minst ti ganger og kan trygt si at bandet …

Les Mer

Leeds United er tilbake i Premier League etter 16 år

Leeds United er tilbake i Premier League etter 16 år med fotball på nivå 2 og tre i engelsk fotball. Klubben fra Yorkshire var en …

Les Mer

Dagen i dag i musikkhistorien – Johnny Cash døde på denne dagen i dag i 2003

Dagen i dag i musikkhistorien på denne dagen døde legenden Johnny Cash i en alder av 71 år i Nashville, Tennessee, USA. John R. Cash …

Les Mer