Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tomahawk er tilbake på åtte år med første singel til det kommende albumet Tonic Immobility

Det har vært stille i åtte år fra superbandet Tomahawk etter de ga ut det kritikerroste albumet Oddfellows i 2013. Albumet gikk rett inn på 69.plass på Billboard da det kom ut 29.januar, 2013.

Tomahawk ble grunnlagt i 1999 med Mike Patton (Faith No More, Mr.Bungle, Fantômas, Dead Cross), John Stanier (Helmet, Battles), Trevor Dunn (Melvins, Mr. Bungle) og Duane Denison som er sjefen og grunnlegger i Tomahawk som vi kjenner fra The Jesus Lizard).

Kevin Rutmanis spilte bass på Tomahawks to første album med tittelen Tomahawk og Mit Gas, og spilte for to verdensturneer som støttet albumene. I 2013 ble Tomahawk gjenforent og ut gikk Rutmanis og inn kom Trevor Dunn.

I februar 2020 avslørte Duane Denison at Tomahawk har skrevet og spilt inn nytt platemateriale, med en av sangene som betegnes som «High Noon», som har blitt omdøpt til noe annet, men det er ukjent hvilken sang det faktisk er.  21. januar 2021 ble det gitt ut en singel kalt «Business Casual», som også avslørte navnet på albumet som «Tonic Immobility».

Sporlisten på Tonic Immobility

 1. SHHH!
 2. Valentine Shine
 3. Predators and Scavengers
 4. Doomday Fatique
 5. Business Casual
 6. Tattoo Zero
 7. Fatback
 8. Howlie
 9. Eureka
 10. Sidewinder
 11. Recoil
 12. Dog Eat Dog

Tonic Immobility’ kan bare være noe i luften vi føler,» sier Denison. «Det har vært et tøft år mellom pandemien og alt annet. Mange mennesker føler seg noe maktesløse og fast når de ikke er i stand til å gjøre et skritt uten å gjette seg selv eller bekymre seg for resultatene. For så mye som posten muligens gjenspeiler. det, det er også en flukt fra verdens realiteter. Vi velter oss ikke i negativitet eller blir politiske. For meg har rock alltid vært en alternativ virkelighet til alt annet. Jeg føler at dette er enda et eksempel.

Tomahawks kommende album Tonic Immobility ventes til å være ute på strømmetjenestene Apple Music, Google Play Music, Spotify, Tidal, og til salgs på Amazon Music Unlimited, CDON, Platekompaniet.  Tomahawk spiller i sjangerne Alternative metal, Alternative rock og Avant-prog. Endelig er Tomahawk tilbake med ny musikk – Lytt til Business Casual her!!

Redaktør har vært og er en stor fan av alt det Mike Patton og hans kamerater gjør så det at Tomahawk endelig er tilbake etter en pause på åtte år ønsker jeg velkommen. To store comeback på få måneder – Først var det Mr. Bungle og nå er det Tomahawk. Tonic Immobility er ute 26.mars!! Gleder meg!!

Kanskje du også liker

Julianna Margulies fra The Good Wife blir med i The Morning Show

Gode nyheter til fansen av Apple TV+-serien The Morning Show, Julianna Margulies fra The Good Wife som gikk på CBS Network fra 2009 til 2016 …

Les Mer

Jetro Willems på lån ut sesongen i Newcastle United

Newcastle United har signert landslagsspilleren Jetro Willems (25) på lån ut 2019/20 fra Eintracht Frankfurt. Jetro Willems er venstreback som har 22 landskamper for Nederland …

Les Mer

Musikkåret 1991 jeg aldri glemmer – Topp 20

Jeg elsker musikk og med årene som har gått er noen årstall satt store spor i meg. 1991 er det året da alt forandret seg …

Les Mer