Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder -Tungrodd vaksinasjons maskineri

Etter en tung start i vaksinasjonsmaskineriet i forhold til Covid 19 er Norge nå omsider kommet i gang. Vi kan skylde på mange ting til hvorfor man ikke har fått opp dampen før nå men den viktigste grunnen til at det har gått tregt har vært avtaler. Norge har måtte lene seg mye på andre land som er med i EU sine vaksinasjons avtaler, så da har ikke Norge fått tak i nok. I tillegg til dette har Norge begynt med en type vaksine for så å stoppe opp på grunn av problemer med noen dødelige bivirkninger, blodpropp er jo ganske alvorlig sånn sett og det er forståelig at myndighetene har stoppet opp vaksineringen.

Litt etter litt har vaksinasjonen kommet i gang for alvor og mange av våre eldste har fått først. Men akkurat den prioriteringen er vi redaksjonen ganske kritiske til. Det å vaksinere folk kun etter fødselstall uten å ta hensyn til andre faktorer syntes jeg blir feil, hva med å prioritere folk i førstelinjen og i særlig utsatte områder med høy smitte? Våre lærere og barnehageansatte har vært svært viktige for å holde hjulene i gang og de har ikke blitt prioritert. Heller ikke våre ungdommer som riktignok ikke blir så syke men er i stand til å spre dette viruset ganske mye, viruset i skoler og barnehager går ikke bort selv om vi tillater de instansene å holde åpent uansett og det virker ikke som myndighetene tar de hensynene de skal i forhold til å beskytte lærere og de barnehageansatte.

Er det en gruppe personer som strengt tatt kunne vente i denne vaksinasjons prioriteringen så er det enslige kontorister i 50-60 årene som bare har hjemmekontor og ikke er sammen med mange. Når det er sagt så har mange personer i denne nevnte gruppen gått frem spissen å tilbudt sin plass i vaksinasjonskøen til noen andre i en mer utsatt posisjon. Det er vel på høy tid å tenke litt annerledes, det handler nå om å få samfunnet opp å gå igjen og da må man faktisk prioritere noen enkelte i risikogruppen for å få Covid 19.

Vaksineringen har vært tungrodd og det er et slit å få samfunnet oppe å gå igjen.  Vi er på rett vei og vi må huske på å smøre maskineriet litt inni mellom så det ikke ruster helt fast, vi må bare stå på videre å vaksinere folk i stor stil og vi må være litt mer modige. Det er ikke mulig å få noen fremskritt uten å risikere noe.

Vi jobber videre med å få åpnet Norge igjen – Til da er det bare å si dette:

Vær trygg, hold deg sterk og følg reglene så vil du komme deg gjennom denne tiden vi er sammen i. Det er en tung hverdag for mange, men vi går mot lysere tider og vaksinasjonen er her, men som det Lars Nicolai Skjølingstad skriver i ukens leder: Det går sakte. Forhåpentligvis går vaksinasjonen kjappere i sommer og en ting er i alle fall sikkert:

En gang i fremtiden vil vi se tilbake til pandemien som en trist tid som vi sent vil glemme. Ukens leder er skrivet av Lars Nicolai Skjølingstad i samarbeid med sin kone Synnøve. Vi kommer tilbake om en uke med ny leder!

Vi gleder oss

Kanskje du også liker

Alexi Laiho fra Children of Bodom er død

Alexi Laiho grunnlegger, vokalist og gitarist i det finske metalbandet Children of Bodom, døde 41 år gammel i forrige uke hjemme hos seg selv i …

Les Mer

Next Leader Fund LP fra Hongkong har kjøpt opp Wigan Athletic

Wigan Athletic har bekreftet at eierskapet til klubben nå har formelt byttet eierskap. En uttalelse på nettstedet til Wigan står det som følgende: Vi kan …

Les Mer

Adam Schlesinger fra Fountains of Wayne og Tinted Windows er død

I dag kom den triste nyheten at vokalisten i Power pop-bandet Fountains of Wayne og superbandet Tinted Windows er død etter å ha ligget i …

Les Mer