Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

TV-stjernen Jerry Stiller er død

I formiddag kom den triste nyheten at Jerry Stiller (92) er død. Her i Norge kjenner vi den folkekjære skuespilleren best i Kongen av Queens og Seinfeld. Andre roller 02-åringen er kjent for Zoolander 1 og 2, Hairspray.

Jerry er best kjent som de folkekjære rollene som Frank Constanza (Pappaen til George i legendariske rollen i Seinfeld fra NBC som gikk fra 1989 til 98, en annen serie vi vil huske Jerry fra er hans rolle som Arthur Spooner der skuespilleren spiller pappaen til Carrie, som blir spilt av skuespillerinnen (Leah Remini).

Hennes far, Arthur Eugene Spooner, bor i kjelleren deres, siden han ikke ville flytte på gamlehjem da kona døde. Han er en eksentrisk type, og kommer ofte på mer eller mindre gode ideer om ting han har tenkt å gjennomføre, ofte til Doug og Carries fortvilelse, da en del av hans krumspring går på deres bekostning.

Ben Stiller bekreftet farens død i de tidlige timene mandag morgen, og skrev på Twitter: Jeg er trist å si at min far, Jerry Stiller, gikk bort i dag fra naturlige årsaker. Han var en stor pappa og bestefar, og den mest dedikerte mannen til Anne på rundt 62 år. Han vil bli savnet sterkt. Glad i deg pappa.

Etter en lang karriere med komedie med sin kone Anne Meara, som dukket opp på Broadway og var med i hovedrollen på TV-serier, ble Stiller kjent for sin rolle på «Seinfeld» som Frank Constanza, som Leah Reminis far på nevnte «Kongen av Queens», Og som Zoolanders manager i komedien regissert av Ben Stiller.

Han dukket opp i 26 episoder av “Seinfeld” som Constanza, faren til George (Jason Alexander) fra 1993-98, med Estelle Harris som spilte sin kone, Estelle.  Stiller fikk en Emmy-nominasjon for sitt arbeid med serien i 1997. Selv om Stiller var kjent som komiker, var han også en seriøs dramatisk skuespiller med en lang historie på Broadway.

Jerry Stiller ble enkemann i 2015, da skuespillerkona Anne Meara døde – 85 år gammel.

De to spilte mot hverandre i en rekke sceneoppsetninger på Broadway, og senere i flere TV-serier, blant annet The Ed Sullivan Show og deres eget The Stiller & Meara Show.

Stiller og Meara er også foreldre til skuespiller Amy Stiller (58).

I 2007 var begge barna stolte tilskuere da Jerry Stiller og kona i fellesskap ble hedret med stjerne på ærverdige Walk of Fame i Hollywood. Men han spilte også mei seriøse roller. Han spelte blant anna i thrilleren Pelham 1-2-3- kapret, og katastrofefilmen Katastrofealarm – Airport 1975. Han har også hatt roller i krimseriar som Homicide: Life on the Street og Law & Order. I 2011 spilte han dommar i advokatserien The Good Wife

Gerald Isaac Stiller ble født 8.juni, 1927 i Brooklyn, New York, USA og døde 11.05.20 i Brooklyn, USA i en alder av 92 år. Den folkekjære skuespilleren var aktiv fra 1956 til 2016 som etterlater barna Amy og Ben Stiller.

Hvil i fred

Kanskje du også liker

Sven Wollter er død

Den svenske skuespilleren Sven Wollter er død, melder Expressen. «Det er med stor sorg at familien til Sven Wollter kunngjør herved at han i dag …

Les Mer

Tommy Lee sier at han vil forlate USA hvis Trump blir gjenvalgt

Mötley Crüe-trommeslager Tommy Lee har sluttet seg til den lange listen over folk som har truet med å forlate landet hvis deres valg til Det …

Les Mer

Ny musikk først desember, del 1 – 2019

Før het denne posten Halvards favoritter men på grunn av en del tenking valgte jeg forandre tittelen til Ny musikk først i november og i …

Les Mer