Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder: Ashley out – nye eiere i Newcastle United

Endelig! ‘14 years of pain’ Det å mishandle en klubb på den måten er helt forferdelig. En stor klubb som Newcastle fortjener så mye mer. Derfor smaker det så utrolig godt når det kom et eierskifte. Jeg tror de aller fleste av alle Geordie’s feirer at eier Mike Ashley har solgt seg ut og er borte fra klubben, men enn at det er et fond fra Saudi-arabia tar over. Fansen vil bare ha noe å håpe på igjen.

Selve salgsprosessen har vel egentlig holdt det gående siden våren 2020 og jeg er ekstremt glad for at Amanda Stavely og co aldri ga opp. FA. premier satte en foreløpig stopper for salget grunnet blant annet piratkopiering av sendingene av Premier League kamper. Denne prosessen har vært så drøy og lang at mange hadde nesten gitt opp. Nyhetsoppslagene i Newcastle og nettet generelt har vært tusenvis og 90% av dem har jo bare vært rykter og oppspinn. All honnør til de som aldri ga opp. Dette var verdt ventetiden.

Sportsvasking er nå en ting, men hva skal jeg si… Hadde jeg kunnet velge et annet land som hadde hatt det fondet eller en annen prins, så hadde jeg nok brått gjort det. Men som sagt jeg er mest fornøyd med å få bort Mike Ashley som eier. Sportsvasking finnes nesten over hele verden når det gjelder fotball men spesielt i Saudi-Arabia og den delen av verden. Og når det kommer til menneskerettigheter så er de jo også blant de verste i verden. Men jeg kan ikke bytte klubb av den grunn. Samme med City, – blame the system not the Club and the fans!

Selve den Saudi Arabiaske pengesekken er jo ENORM med milliarder av pund. Ser man på lista så er vi jo verdens rikeste klubb. (Eller bedre sagt; vi har verdens rikeste fotballklubbeier) Vi er vel nå rikere en alle klubbene i Premier  League til sammen, noe som sier litt. Men jeg tror allikevel det skal gjøres på en ansvarlig måte. Jeg tror dette vil ta tid. Selv om Stavely har sagt at vi skal ha en tittel innen 5-10 årsperiode. Det høres kanskje lenge ut, men ikke om du har ventet siden 1957! Å kjøpe seg en tittel har blitt stuereint.

Maktbalansen i forhold til de andre lagene? Det kommer jo helt an på hvordan pengene brukes. Det har jo blitt lovet at klubben skal forbedres på alle plan, ikke bare på spillerkjøp. Og der er jo mange klubber langt frem allerede. Penger er heller ikke alt i fotball, ting må gjøres riktig uansett. Er ikke så bekymret for den delen selv. Men merker jo motstanden fra Liverpool, Manchester klubbene, Chelsea og flere av de andre store. Men de vil vel ikke rokere om på noe de selv er fornøyde med når de selv sitter på toppen.

Newcastle er den 7. mest suksessrike klubben i England. Samt at vi har en fanskare med en trofasthet som ingen andre har. I en by på størrelse med Newcastle som ikke har vunnet siden 1950-tallet, ingenting tilsier jo at St. James Park skal være så stor. Ei heller fullsatt uke etter uke. Denne kjempen har vært tvangsbedøvet i lang. Til resten av England; -We’re comin’ for you!

Redaktørs anm: Kjetil Andre Frøne leverte oss Ukens Leder denne gang å sparte ikke på kruttet. Ærlige og redelige betraktninger fra en ekte Newcaste supporter!

Kanskje du også liker

Halvard Henrys favoritter, august – 2021

Vi er ferdig med august og vi er nå inne i en ny måned med mye deilig musikk som har blitt spilt i hjel for …

Les Mer

Gary Cahill forlater Crystal Palace etter to sesonger

Den tidligere England-forsvareren Gary Cahill har kunngjort at han har forlatt Crystal Palace etter to sesonger i Premier League-klubben. 35-åringen fikk 47 kamper i alle …

Les Mer

James Michael Tyler som spilte Gunther i Friends avslører fase 4 prostatakreftdiagnose

James Michael Tayler som portretterte Central Perk-ansatt Gunther i «Friends» har avslørt sin fase 4 prostatakreftdiagnose. Han delte nyheten på «Today» mandag morgen. «Jeg var …

Les Mer