Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens Leder – Farvel til en gammel venn

Etter å ha kjøpt drømmebilen på mange måter en tidlig vår i 2014 endte reisen vi hadde sammen nå på torsdag 8. juli, 2021. Det ble syv år med gleder, sorger, fikling og skruing. Ikke minst en enorm kostnad. Jeg fleiper ikke når jeg sikkert har svidd av 100.000 kroner på Thomas!

Jeg som alle andre har hatt en 40 årskrise. Den endte opp i å kjøpe seg et veteranbil-prosjekt. Valget falt på en 1987 modell BMW 520i. En edelweiss hvitfarget staselig vogn fra det rosa tiåret om det er lov å skrive det? Det var en vanskelig start for å si det mildt og man kjørte bilen hjem fra Romerike med en følgebil. Drømmebilen kostet ny i 1987 over 200.000 kroner som var mye på den tiden.

Når jeg fant bilen i en annonse var standarden en helt annen. Thomas lå til 44.000 kr og feilte alt mulig. Det var en prosjektbil så det holder. Med bistand av min kjære lillebror ble det til at vi kjøpte den kontant der og da. Det var gøy og jeg kjente at jeg gledet meg stort til å fikse og ordne slik at bilen ble kjørbar, etter hvert ble dette ganske mye mer krevende enn jeg kunne ane. Det ble mye styr og ha tre biler!

Jeg klarte å motivere meg en stund og det var gøy å ha en bil alle kjente meg igjen i. Bilen fikk et navn i venneflokken også og de lo litt når Lars kom kjørende med sin elskede Thomas. Det var jo koselig og gøy å kjøre rundt med Thomas. Vi har vært land og strand rundt og har sikkert kjørt over 50.000 kilometer. Vært på Treungen, på Haukeli, på Karmøy og en tur i Haugesund.

Så kom den dagen da helsen min begynte å svikte. Det ble et ork og holde på med denne bilen og man begynte å tenke tanken å selge Thomas videre til noen andre. Det viste seg å ikke være så lett. Thomas måtte fikses ganske mye på og da ble kostnaden for høy til at jeg kunne selge ham med tanke på å tjene noen penger. Heldigvis hadde man en god kollega som var veldig interessert i å adoptere Thomas som sitt prosjekt!

Jeg kjente at det ble lett å selge bilen videre til en entusiast. Min reise med BMW-en Thomas var nå endelig over. Jeg sitter igjen med lite penger, men har mange fine mange minner som tar jeg med meg videre.

Vi sees igjen, Thomas. God tur!

Kanskje du også liker

David Dushman – Siste overlevende fra Auschwitz-frigjøringen er død i en alder av 98 år

David Dushman, den siste gjenlevende soldaten som deltok i frigjøringen av nazistenes dødsleir i Auschwitz, er død i en alder av 98 år. Dushman, en …

Les Mer

Plateanmeldelse: Wolf Alice – Blue Weekend

Siden starten i 2010 har forventningene til Wolf Alice økt med årene og med tiden har det London baserte bandet blitt mer dyktige. Ellie Rowsell …

Les Mer

Scott Parker er ferdig i Fulham FC – Blir sannsynlig ny manager i Bournemouth

Fulham FC-manager Scott Parker har forlatt klubben etter gjensidig samtykke og ser ut til å ta over i Bournemouth. 40-åringen med fortid i Newcastle United …

Les Mer