Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder: Filmanmeldelse – Lange flate baller 3

I denne uken får du to ukens leder fra Halvard Henry med Venner. I denne posten har Lars Nicolai Skjølingstad kommet seg på hesten igjen, og sier det rett ut om Lange flate baller 3:

Langt flat mageplask.

Det er ikke ofte en film stjeler spalteplassen her. Filmanmeldelser er vanligvis et eget segment. Men etter mye støy i redaksjonen og lokalt måtte vi sette ord på det i en Leder. Rimelig filmgale som vi er i redaksjonen ble det en Leder anmeldelse ut av dette. Vi håper vi slipper å bli anmeldt selv på grunn av våres synspunkter!

Lange flate ballær er tilbake med den tredje filmen i rekken. Denne er en film vi like godt kunne vært foruten. Den burde vært pensjonert på lik linje med Edgar, Petter, Øyvind, Kai og alle de andre. Skal man si noe mer negativt er det et faktum at det er 14 år siden sist film, tiden går og denne filmen er laget minst ett tiår for sent. Både eneren og toeren var helt hysteriske og jeg syntes de burde hengt seg på storylinen fra toeren der Øyvind muligvis var adoptert. Denne filmen er også i Harald Zwarts regi. Men det skulle man ikke tro. Det vises ikke!

De lokale avisene var jo overbegeistret over Lange Flate Ballær 3 når den ble sluppet 1 april 2022, og anmeldelsen fra Fredrikstad Blad for eksempel var sjokkerende bra. Heldigvis hadde våre egne riksdekkende aviser en annen oppfatning og Lange Flate Ballær 3 ble slaktet som seg hør og bør.

Hvorfor ble den slaktet?

Kort oppsummert: filmen var dårlig!

Den gikk tregt, dynamikken i vitsene var borte, dysterheten var synlig og selve drivet fra de to første filmene er borte. Helges rollefigur var unødvendig og man så ikke snurten av kona til Øyvind så gud vet hva som skjedde der!

Filmen foregår i Fredrikstad området selv om de angivelig var på tur til Litauen eller hvor det nå var hen. Man ser litt av arkitekturen i Fredrikstad i denne filmen og med en låt av Kurt Nilsen som åpningsmelodi skulle man tru det kommer til å bli gøy. Det ble det ikke. Men filmen har gjort det greit på kino nasjonalt da. Vi fant ut grunnen til at Lange Flate Ballær 3 ikke hadde pressevisning – Man var vel redde for for mye negativ omtale og Selve storyen er platt og kjedelig, filmingen er merkelig og det er langt i mellom de hysteriske øyeblikkene. Selv om det var noen spesialeffekter å spore glimret de ikke akkurat med sitt nærvær. Storyen var tynn og igjen havner Petter i klemma!

Den mest overbevisende rollen var det Carsten som hadde. Han hadde gått fra sykemeldt til trygdemisbruker og hans rollefigur tok det helt ut. Det kunne vært laga en sitcom bare med Carstens figur. Men å selge sprit til småunger er drøyt. Edgar er blitt for gammal og han bærer ikke alderen med stolthet. De andre er fortsatt utrente og enda mer dvaske. Gode gamle NORWAY er lett gjenkjennelig. Kai sprakk ikke med drekkinga da så noe positivt var det!

Hvis man kan avslutte med noe positivt: ⁃ Lokale filmer er bra for regionen.

⁃ Gøy med kjentfolk. ⁃ Dette er den siste filmen. ⁃ Gutta skuffet bare litt. ⁃ Samantha er fortsatt flott. ⁃ Edgarasjen er blitt et landemerke. ⁃ Gøy med merch. ⁃ Fredrikstad er kulturhovedstaden.

Ellers lite nytt. Vi håper ikke det blir en fjerde film, for hvis det blir det bør den bli mye bedre og lages av noen andre. Helst bør den lages før alle er daue, men la oss håpe de ikke lager en til.

Terningkast 1

Hva mener du om filmanmeldelsen om Lange flate baller 3? Kommentar ønskes velkommen. Bildet eies av Halvard Henry med Venner!

Kanskje du også liker

Niko Kovač har fått sparken i AS Monaco

Tidligere Bayern München og Kroatia-manager Niko Kovač har fått sparken av Ligue 1-klubben AS Monaco. 50-åringen ble utnevnt i juli 2020 til å erstatte spanjolen …

Les Mer

Tidligere F1-sjef Max Mosley har tatt livet sitt etter å fått vite at kreften hans var dødelig

Tidligere F1-sjef Max Mosley skjøt seg selv etter å ha fått vite at kreften hans var dødelig har en rettsmedisiner konkludert. Herr Mosley døde i …

Les Mer

I dag er det 50 år siden Jim Morrison fra The Doors døde i en alder av 27 år

3.juli, 1971 ble det skapt historie i musikkhistorien på en negativ måte. For mange var Jim Morrison den største og en periode var han nettopp …

Les Mer