Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder: God bedring på alle måter

Må bare nevnes innledningsvis at Trump har fått corona og at fremtidige president dueller er satt på vent. Trump har det for ordens skyld bra. Dette kjøper Biden litt tid til å vinne folkets hjerter… host… Redaksjonen i Halvard Henry med Venner ønsker for ordens skyld god bedring og håper at presidentdebatten snart vil gå sin gang igjen. Trumps sykdom setter en demper på ting og vil nok spre mer usikkerhet i blant velgerne i befolkningen i USA.

Presidentvalget i USA er i gang og allerede etter første debattrunde natt til onsdag haglet løgnene fra podiene til President Donald Trump og kandidaten Joe Biden. Etter bare 10 minutter ut i TV debatten havnet  debattlederen i ordkrigen. Om Trump hadde noen plan med sin helseplan eller ikke var jo det største spørsmålet, og det fikk ingen egentlig et seriøst svar på. Trump ble etter hvert for opptatt med å ro samtidig som Biden ble mer og mer usaklig.

Sjokkerte tilhørere fikk se to relativt inkompetente ledere krangle for åpen direktesendt tv. Jeg måtte rett og slett ta meg en pause selv. Jeg spurte meg selv om dette: Finnes det virkelig ingen andre vettuge politikere i USA som kan bedre en disse to her uten sosiale antenner? Denne utgaven av president debatten virker helt katastrofal for den amerikanske demokratimodellen. Det handler ikke om personlige verdier lenger, nå handler det kun om å drite hverandre ut mest mulig! Jeg etterlyser en mer saklig debattform. Dette her minner mer om to fylliker som krangler om hvem som har den største benken.

Hvis man tør eller bør kåre en vinner er det Trump etter min mening. Hans knallharde forretningsmetoder med å kjøre over Biden utover siste halvdel av debatten. Retorikken til Trump er som den alltid er:

Høylytt, kunnskapsløs og ubehøvlet. Men det er ingen tvil om at Trump ikke er noen politiker. Biden ble avkledd som lovte å slå tilbake. Det var i alle fall mitt inntrykk så får CNN mene sitt. Biden på sin side bør faktasjekke sine uttalelser og skal man analysere mye av det Biden refererte til gir man Biden karakteren svak på mange ting.

Biden konfronterte Trump med sin påstand at han hadde stått for en økning i antall nye jobber i USA. Dette er et kjernespørsmål i alle presidentdebatter. Trump var enig i at han hadde bommet på noen tall, men var raskt ute med å skylde på noen andre. Det var i det store og en del krangling i denne strukturløse presidentdebatten. Virket frustrerende på meg, og sikkert og på millioner av velgere.

Trump vinner denne første runden i presidentdebatten med basketballresultatet 66-34. Grunnen er enkel! Den er med kjeftbruk og en sterk forsvarsevne. Lite lagspill da! Men det er sørgelig at en slik alvorlig debatt som dette har blitt redusert til et forgiftet dukketeater.

Det er for ordens skyld fortsatt to jevne kandidater. Like teite begge to kan man si. Vi håper at det går bra med herrene etter kraftanstrengelsen og jeg ønsker Trump og Biden, på vegne av redaksjonen en god bedring på alle måter.

Ukens leder er skrevet av programlederen Lars Nicolai Skjølingstad som du kan lytte til hver helg med vår podcast. Vi kommer med ny ukens leder allerede om en uke!

Kanskje du også liker

Konsertanmeldelse: Lars Nicolai ruller terningkast på konserten til Lind, Nilsen, Fuentes, Holm

Publikum fra alle kanter i Østfold samlet seg i Vingparken, Høyden på fredag for å se firkløveret Lind, Nilsen, Fuentes, Holm servere egne og andres …

Les Mer

Filmanmeldelse: Toy Story 4 av Lars Nicolai Skjølingstad

Dere trodde at det var slutt på universet da Andy ga bort lekene sine, Woody, Buzz Lightyear, Dino, herr og fru Potethue og de andre …

Les Mer

Overtakelse av Newcastle United: Amnesty International er bekymret for Saudi Arabia-støttet konsortium

Amnesty International har skrevet til Premier League for å sine bekymringer for kjøpet av 300 millioner pund av Newcastle United av et konsortium av kjøpere …

Les Mer